julianna16 19.07.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 nie mam pojęcia jaki blat Lucyno mam 5,20 m blatu wyceniono go na 7 - 8 K granit lub konglomerat i odpuszczam z racji ceny. rozważam taki materiał 1 cm grubosci tylko 2 kolory czarny i biały lekka struktura Co to jest Radku? Jak się zwie? Gdzie szukać? Fornir na górnych szafkach macie przepiękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 20.07.2014 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Radku,piękny blat, no właśnie, co to??? Bo wygląda jak granit szczotkowany/ płomieniowany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystynajoanna 20.07.2014 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 (edytowane) f.5 ten czarny piękny , ale jak dla mnie do Twojej kuchni wizualnie za cienki, ten 1cm:no:. Czarny kolor blatu będzie Ci, wg mnie, świetnie pasował, ja dla syna zrobiłam taki gruby, czarny w malutkim aneksie, też z lekką strukturą (ale nie tak piękną jak z Twojego zdjęcia) i świetnie tam wygląda: http://i40.tinypic.com/1zx8x7b.jpg u siebie w kuchni (malutkiej, blokowej) mam chyba jeden z tych grubych z Twojej "galerii", jutę beżową: http://i51.tinypic.com/2vjs8iq.jpg Moja siostra chyba przycinała te "zaoblenie" blatu na prosto i wykończała tym samym materiałem, a znajoma tą uciętą na prosto krawędź wykończała listwą metalową. Edytowane 21 Lipca 2014 przez krystynajoanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.07.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 blat Krono U 190 KM Czarny model zmywarki LTF 11H132 dziękuję a kiedy bedziesz miała blat ?? bo bardzo jestem ciekawa jak wyglądać będzie w Twojej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 20.07.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 już mam ale musze obfocić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.07.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 już mam ale musze obfocić bede bardzo wdzięczna za duzo fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 20.07.2014 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Mam Ładny, ale czyszczenie go to będzie katorga, już to wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.07.2014 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Mam Ładny, ale czyszczenie go to będzie katorga, już to wiem [ATTACH=CONFIG]270828[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]270829[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]270830[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]270831[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]270832[/ATTACH] bardzo dziękuję a czemu będzie katorga, widać tak wszystko czy zostaja ślady ?? mam pytanie o polaczenie przy scianie i oknie , tam masz wykonczone jakims akrylem/silikonem ? czy jeszcze moge prosić o zbliżenie tych miejsc bardzo mi się podoba Twoja kuchnia, ślicznie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 20.07.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Łączenie z oknem i ścianą zrobione silikonem bezbarwnym (przy ścianach chyba białym akrylem). Jak będę to cyknę fotkę. Może trochę na wyrost straszę, ale blat jest ciemny i widać wszelkie maziaje i kurz. U nas jest jeszcze wszystko świeżo po wykończeniówce więc może dlatego tak się to rozmazuje nieładnie. W każdym razie mam teraz inny problem, bo przy łączeniu blatów jest tak jakby czymś pobrudzony (zalany?). Nie wiem czy to preparat, którym traktuje się przycięte krawędzie płyty z której blat jest zrobiony, czy co. Trochę jakby się to klei. Nie mogę tego doczyścić. Mydło i ocet nie dały rady. Czekam na informację od stolarza co to może być i czym mocniejszym mogę to potraktować. Może ktoś z forumowiczów poradzi czym jeszcze można czyścić laminat, nie niszcząc go? Widać troszkę na zdjęciach, jest też w tym miejscu inny kolor.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.07.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Łączenie z oknem i ścianą zrobione silikonem bezbarwnym (przy ścianach chyba białym akrylem). Jak będę to cyknę fotkę. Może trochę na wyrost straszę, ale blat jest ciemny i widać wszelkie maziaje i kurz. U nas jest jeszcze wszystko świeżo po wykończeniówce więc może dlatego tak się to rozmazuje nieładnie. Jeśli udało by ci się zrobić fotki , będę wdzięczna bo planuje tak u siebie wykończyć, a chyba będziemy to robić sami hmmm z tymi maziajami to moze tylko budowlane widac a potem bedzie ok a palce/odciski tez widać?? Co do plam to najlepiej poczekaj na opinie stolarza są rózne płyny do usuwania naklejek, resztek kleju itp ale nie wiem jak ma sie to do laminatu, zeby nie uszkodziło powłoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 20.07.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Pod oknem silikon bezbarwny, pod ścianą akryl biały PS. Widać mokre odciski;) Potem znikają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.07.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Pod oknem silikon bezbarwny, pod ścianą akryl biały [ATTACH=CONFIG]270864[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]270865[/ATTACH] PS. Widać mokre odciski;) Potem znikają o jak szybko dziękuję i jeszcze oststnie pytanie- blat masz połączony "do rogu " kuchni czy "prosto" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 20.07.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Prosto:)Łączenie jest równoległe do boku płyty indukcyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asc 20.07.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Oliwka bardzo ładna kuchniaZlew widzę masz czarny jakiej firmy bralas?? Uzytkowalas już go??Jestem.ciekawa jak się brudzi a może nie brudzi w codziennym użytkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystynajoanna 20.07.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 (edytowane) oliwkawawa, w moim poprzednim poście, jest zdjęcie aneksu u syna z tym czarnym Krono co Ty masz. Nie ma problemów żadnych z czyszczeniem tego czarnego blatu z czarnym zlewem, z jednym wyjątkiem: z twardą wodą . Blat bardzo wytrzymały, o wiele lepsza technologia niż w moim blacie Krono juta beżowa, który był montowany 4 lata temu. Syn użytkuje swój czarny od kilku miesięcy, bez żadnych problemów, no, prawie, ta bardzo twarda woda daje sie we znaki na czarnym , trzeba wycierać i wycierać tę wodę dokładnie... Edytowane 20 Lipca 2014 przez krystynajoanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.07.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Dołączam się do pochwał Bardzo ładna kuchnia Uwaga jedynie w typie "musztarda po obiedzie" dotycząca kontaktów: też mam obecnie na podobnej wysokości i strasznie mnie to wkurza Przy okazji wymiany blatów i powierzchni między szafkami na mur przeniosę je 5 cm nad blat albo jeszcze niżej I też bardzo chętnie się dowiem jaki to model zlewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.07.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Nie ma problemów żadnych z czyszczeniem tego czarnego blatu z czarnym zlewem, z jednym wyjątkiem: z twardą wodą . ooo to dobre wieści ja mam zmiękczacz wiec nie powinno być problemów muszę go zobaczyć na żywo...bo chyba mam faworyta do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 20.07.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 (edytowane) oliwkawawa, w moim poprzednim poście, jest zdjęcie aneksu u syna z tym czarnym Krono co Ty masz. Nie ma problemów żadnych z czyszczeniem tego czarnego blatu z czarnym zlewem, z jednym wyjątkiem: z twardą wodą . Blat bardzo wytrzymały, o wiele lepsza technologia niż w moim blacie Krono juta beżowa, który był montowany 4 lata temu. Syn użytkuje swój czarny od kilku miesięcy, bez żadnych problemów, no, prawie, ta bardzo twarda woda daje sie we znaki na czarnym , trzeba wycierać i wycierać tę wodę dokładnie... Tak myślałam że to ten sam, jak napisałaś o strukturze Cieszę się z dobrej opinii:) U nas narazie woda twarda, ale zmiękczacz już stoi w kotłowni i czeka na START Na blacie podobno mam zabrudzenia silikonem dekarskim, od łączenia płyt. Mam potraktować zmywaczem do paznokci Oliwka bardzo ładna kuchnia Zlew widzę masz czarny jakiej firmy bralas?? Uzytkowalas już go?? Jestem.ciekawa jak się brudzi a może nie brudzi w codziennym użytkowaniu dziękuję Zlew Teka KEA antracyt Jeszcze nie użytkuję, na fotce widać, że nie ma baterii Choć już przeszedl pierwsze czyszczenie rozpuszczalnikiem;) chłopaki przypadkiem zachlapali go farbą do ścian. Zeszło. Ale na pewno będzie lepszy niż mój jasny w mieszkaniu, na którym widać każdą plamkę po herbacie :/ Dołączam się do pochwał Bardzo ładna kuchnia Uwaga jedynie w typie "musztarda po obiedzie" dotycząca kontaktów: też mam obecnie na podobnej wysokości i strasznie mnie to wkurza Przy okazji wymiany blatów i powierzchni między szafkami na mur przeniosę je 5 cm nad blat albo jeszcze niżej I też bardzo chętnie się dowiem jaki to model zlewu A wiesz że dopiero teraz zwróciłam uwagę na to na jakiej są wysokości Może faktycznie niżej byłyby lepsze... Edytowane 22 Lipca 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 21.07.2014 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 ... dotycząca kontaktów: też mam obecnie na podobnej wysokości i strasznie mnie to wkurza Przy okazji wymiany blatów i powierzchni między szafkami na mur przeniosę je 5 cm nad blat albo jeszcze niżej ... a ja jestem znów odmiennego zdania - wg mnie najlepiej wyżej jeszcze by było... teraz też mam jakieś 10cm nad blatem i szału dostaję, bo wiecznie zastawione są i muszę wszystko odsuwać by móc coś podłączyć - jakby były wyżej to by nie było tego problemu wg mnie najlepiej pod samymi szafkami górnymi, albo w blacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.07.2014 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Karolina, a ja się staram, żeby na blacie nic nie stało, poza niezbędnymi urządzeniami na stale podłączonymi do prądu Kontakty do roboczego podłączania urządzeń będą pewnie oddzielne (albo listwa z kontaktami będzie dłuższa) i zawsze dostępne. Wiszący kabel spod szafki do czajnika lub ekspresu wkurzałby mnie jeszcze bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts