Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

no ja też bym chciała by na blacie nic nie stało... ale zwyczajnie się nie da tutaj... za mało szafek, za mało blatu i wszystko naćkane :( to co stoi na blacie to musi stać bo nie ma gdzie schować i właśnie mam wiecznie pozasłaniane gniazdka :mad:

do podłączenia sprzętów na stałe lepiej mieć gniazdka niżej by sprzęt je zasłonił - te dodatkowe gniazdka potrzebne sporadycznie jak np dla blendera wg mnie lepiej by były wyżej :)

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To zależy jeszcze co kto używa na codzień, a co z doskoku :)

Jak ktoś gotuje wodę w tradycyjnym czajniku a ekspres ma zabudowany w słupku, to nie potrzebuje gniazdek do korzystania "na stałe" ;)

Chyba że do wypiekacza chleba;)

U nas te gniazdka były przenoszone z dołu w trakcie wykończeniówki, bo pierwotnie miały być gniazda w blacie, ale zrezygnowałam z nich.

Nie wiedziałam, że czarne blaty mogą wyglądać tak fajnie :)

:)

Oliwka , a co masz położone na ścianie pomiędzy szafkami ? kuchnia wyszła super :D

To jest płyta (pewnie jakaś wiórowa) oklejona fornirem dębowym, polakierowana (mat).

Dziękuję za miłe słowa. Jeszcze brakuje kilku detali. Jak będzie skończona zupełnie to wrzucę lepsze ujęcia ;)

Edytowane przez joliska

Proszę o poradę. Mam kuchnię otwartą na salon i 2 okna w kuchnii. Sciany mam pomalowane na kolor łany pszenicy -śnieżka barwy natury. Płytki na ścianie to jasny beż 25x36. Płytki na podłodze imitujące drewno 40x40. Wybrałam skrzynie i fronty na dole calvados. A fronty u góry w odcieniu beżu. Odcień beżu jest identyczny jak płytki na ścianie. Czy nie będzie to brzydko wyglądało i czy szafki górne nie będą się zlewać z płytkami przez ten sam odcień. Czy nie lepiej byłoby po prostu zrezygnować z tych frontów beżowych i dać w kolorze wanili . Blat ma być jasny, jednolity , matowy w kolorze magnolii.

płytki wyglądają tak.

http://ilazienki.pl/plytki_laura_2_25x40_stargres,p_11312

Edytowane przez joliska

Trudno cokolwiek doradzać, nie widząc tego co już masz. Może zrób zdjęcie swojego wnętrza i zamieść. Może to ja nie mogę sobie wyobrazić :(, nie wiem. Nie widzę jaki jest kolor tych drewnopodobnych i jak one się maja do tego calvadosu, i jak w realu widać te 3 beże: na ścianie i kaflach, beż na frontach...Może być identyczny, ale nie musi, bo może inaczej będzie wyglądał w zestawieniu z pozostałymi beżami... Trzy beże przy sobie to może być ryzykowne...Kuchnia otwarta na salon, powinnaś, moim zdaniem użyć kolorów spójnych z całością. Jednak aby cokolwiek sensownie "powiedzieć", to zrób zdjęcia tego co już masz (może z próbkami frontów i blatu) i zamieść.

Proszę o poradę. Mam kuchnię otwartą na salon i 2 okna w kuchnii. Sciany mam pomalowane na kolor łany pszenicy -śnieżka barwy natury. Płytki na ścianie to jasny beż 25x36. Płytki na podłodze imitujące drewno 40x40. Wybrałam skrzynie i fronty na dole calvados. A fronty u góry w odcieniu beżu. Odcień beżu jest identyczny jak płytki na ścianie. Czy nie będzie to brzydko wyglądało i czy szafki górne nie będą się zlewać z płytkami przez ten sam odcień. Czy nie lepiej byłoby po prostu zrezygnować z tych frontów beżowych i dać w kolorze wanili . Blat ma być jasny, jednolity , matowy w kolorze magnolii.

Poszalałaś z ilością kolorów :) Ja bym dała fronty wszędzie jednolite (nie wiem czy calvados, czy jasne), bo tam się będzie działo zbyt dużo.. Okna jaki mają kolor?

Tu jest wątek o projektowaniu kuchni: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?142331-Projekt-kuchni-wizualizacje/page500&highlight=mans

Poszalałaś z ilością kolorów :) Ja bym dała fronty wszędzie jednolite (nie wiem czy calvados, czy jasne), bo tam się będzie działo zbyt dużo.. Okna jaki mają kolor?

Tu jest wątek o projektowaniu kuchni: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?142331-Projekt-kuchni-wizualizacje/page500&highlight=mans

Okna są białe

oliwkawawa,

Gratuluję kuchni; pięknie połączyłaś czerń blatu z okleiną na ścianie między szafkami i kolorem samych szafek.

Ta ścianka przy oknie, zamykająca ciąg blatu kuchennego, to ścianka murowana czy też wykonana z jakiegoś materiału (k-g, płyta wiórowa?) po to, aby "domknąć" część kuchni od strony innego pomieszczenia?

:)

Dziękuję za miłe słowa. Jeszcze brakuje kilku detali. Jak będzie skończona zupełnie to wrzucę lepsze ujęcia ;)

Trzymam za słowo:)

oliwkawawa,

Gratuluję kuchni; pięknie połączyłaś czerń blatu z okleiną na ścianie między szafkami i kolorem samych szafek.

Ta ścianka przy oknie, zamykająca ciąg blatu kuchennego, to ścianka murowana czy też wykonana z jakiegoś materiału (k-g, płyta wiórowa?) po to, aby "domknąć" część kuchni od strony innego pomieszczenia?

Trzymam za słowo:)

Dziękuję :) Muszę powiedzieć, że sama tego nie zrobiłam. Ogromna zasługa mojej projektantki, która doradzała, porządkowała moje lepsze lub gorsze pomysły, i podsyłała kolejne propozycje.

Ta biała kuchnia wyszła zupełnie przypadkiem;) Jeszcze nie dalej jak rok temu nie podobały mi się białe kuchnie. Jednak kolejne zdjęcia kuchni na tym wątku spowodowały że zmieniłam zdanie, i jest biała:)

Ta ściana (jeśli mowa o tej na której wiszą szafki) to jest ściana murowana, nośna :)

no ja też bym chciała by na blacie nic nie stało... ale zwyczajnie się nie da tutaj... za mało szafek, za mało blatu i wszystko naćkane :( to co stoi na blacie to musi stać bo nie ma gdzie schować i właśnie mam wiecznie pozasłaniane gniazdka :mad:

do podłączenia sprzętów na stałe lepiej mieć gniazdka niżej by sprzęt je zasłonił - te dodatkowe gniazdka potrzebne sporadycznie jak np dla blendera wg mnie lepiej by były wyżej :)

ja mam na stałe tylko czajnik wpięty, toteż interesuje mnie co tam u Ciebie musi stać na blacie na "stałym łączu" ? :lol2:

jak dla mnie gniazdka najlepiej robić w blacie, lub baaardzo nisko nad szafkami, żeby właśnie przysłonić sprzętami i żeby kabel się nie "fajtał"

Ta ściana (jeśli mowa o tej na której wiszą szafki) to jest ściana murowana, nośna :)

Nie miałem na myśli tej ściany na której wiszą szafki. Chodziło mi o tę ściankę zamykającą niejako kuchnię - na prawo od zlewu i okna (widoczna w prawej części zdjęcia)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=270832&d=1405862152

Nie miałem na myśli tej ściany na której wiszą szafki. Chodziło mi o tę ściankę zamykającą niejako kuchnię - na prawo od zlewu i okna (widoczna w prawej części zdjęcia)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=270832&d=1405862152

aaaaa, rozumiem:)

to jest ściana murowana, przejście do salonu, tutaj widok na wizce, z salonu na kuchnię

salon03_02.jpg

Oliwka piękna kuchnia :) okno cudowne, już sobie wyobrażam moje takie duże, bosko będzie :)

Macie w ogóle z F.5 podobne kuchnie, w moim klimacie, też taka mi się marzy :)

F.5 okno raczej u nas nie będzie kwadratowe, bo ten wymiar 180x145 to jeszcze na te 145 wchodzi nie tylko okno a i roleta zewnętrzna.

A oto i moja długo wyczekiwana kuchnia. Jest świeżo po montażu więc brakuje jeszcze wielu elementów, które ją udomowią i nadadzą ostatecznego "szlifu". Od razu uprzedzam, że zdjęcia nie najlepszej jakości, bo niestety ze mnie taka fotografka a i aparacik juz swoje lata ma :)

STH71419.JPG

STH71381.JPG

STH71417.JPG

STH71416.JPG

STH71391.JPG