Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Frostzero na obecną chwilę dysponuję tylko takimi zdjęciami z oddali. Na początku przedpokój, kuchnia i salon stanowiły jedną, otwartą przestrzeń. Chciałam trochę odseparować kuchnią, tak aby każdy kto wejdzie do mieszkania lub siedzi w salonie nie widział wszystkiego co się w niej dzieje, ale nadal zależało mi aby była ona trochę otwarta na resztę pomieszczeń. Po obejrzeniu tysięcy :) zdjęć znalazłam właśnie takie rozwiązanie z barkiem i poprzecznym słupem ( barek odgradza od salonu, a słup o szerokości 20x45 cm zasłania blat roboczy od strony przedpokoju i drzwi wejściowych). Przy barku będą stały prostokątne, biało-chromowane stołki barowe, nad barkiem potrójny zwis, brakuje jeszcze białego szkłą na ścianie z oknem i żaluzji w oknie.

Flawia blaty wykonane są z klejonki dębowej różnej grubości, między szafkami również jest to samo. Blat na szafkach ma 4 cm grubości, blat na barku 6 cm grubości, a ten panel między szafkami 2 cm. Odległość szafek od blatu standardowa czyli 60 cm. Blaty wykonałąm u lokalnego stolarza, który za ich wykonanie wziął mniej niż pół ceny jaką chcieli w studiu mebli kuchennych.

STH71406.JPG

STH71378.JPG

Mam :)

Ładny, ale czyszczenie go to będzie katorga, już to wiem ;)

[ATTACH=CONFIG]270828[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]270832[/ATTACH]

oliwka, jakie płytki masz na podłodze?

Flawia blaty wykonane są z klejonki dębowej różnej grubości, między szafkami również jest to samo. Blat na szafkach ma 4 cm grubości, blat na barku 6 cm grubości, a ten panel między szafkami 2 cm. Odległość szafek od blatu standardowa czyli 60 cm. Blaty wykonałąm u lokalnego stolarza, który za ich wykonanie wziął mniej niż pół ceny jaką chcieli w studiu mebli kuchennych.

Dzięki za odpowiedź :), też będę miała taki gruby blat dębowy, ale mój chyba wygląda na jaśniejszy. Z jakiej części Polski jesteś?

Jestem z Lublina. Blat w rzeczywistości jest jaśniejszy, ale i tak po trzecim olejowaniu pociemniał dosyć dużo i słoje stały się bardziej wyraźne - mi to odpowiada bo fajnie zgrywa się z podłogą w kolorze dąb miedziany. Na etapie planowania odrzuciłam blat z naturalnego drewna dębowego bo obawiałam się że będzie za jasny do podłóg i drzwi, jednak jedna z forumowiczek namówiła mnie na niego i jestem bardzo zadowolona z tego wyboru bo na żywo wygląda naprawdę pięknie.

• 2 weeks później...