Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

oliwka bardzo czysto i elegancko :) :)

dziękujję :) czysto do zdjęcia :D

oliwka, śliczna, prześliczna kuchnia :) Co to za bateria?

bateria Blanco Spirit S, podpatrzona u Sylwii z FM :)

coś mam dzisiaj problemy z FM:bash:

śliczna kuchnia :rolleyes: tez podpytam o baterię i piekarnik :cool:

piekarnik Samsung BQ2D7G144

Czy ta bateria jest prawidłowo zamontowana? Czy raczej skręcona o 90 stopni ze względu na dozownik płynu??

(BTW co w niej takiego, że wszyscy o nią pytają? Czy nie tak wygląda 90% baterii kuchennych? - może czegoś nie zauważyłem)

Bateria jest skręcona ze względu na dozownik właśnie ;)

oliwka śliczna kuchnia

a ja podpytam o kolor sciany w kuchni. Widzę ze jest to odcień szarości, a dokładnie??

to farba Beckers Light Grey

Doriko chciałam zlew przesunąć w prawo ale nie bardzo dało radę ze względu na zmywarkę... Bałam się jak się będzie tu "pracować", ale jest całkiem dobrze tak jak jest

dziękuję wszystkim za miłe słowa, przebywanie tutaj, i gotowanie to przyjemność :)

Ktoś jeszcze pytał wcześniej o płytki na podłodze. To jest Nowa Gala Trend Stone TS 14.

Edytowane przez joliska

To i ja wrzucę zdjęcia mojej świeżo skończonej skromnej kuchni. Tyle się napatrzyłam waszych to pokażę moją. Jestem przekonana, że nie wszystko jest idealnie, nad jedną zmianą się zastanawiam, ciekawam czy i wam to się rzuci w oczy. Między szafkami będzie szkło, kontakty białe będą potem, do poprawki ten fiolet oczywiście też.

kuchnia.1.jpg kuchnia.2.jpg

Ładnie elmagro :)

Co nie tak z fioletem?

Jeśli ściana będzie fioletowa to białe kontakty strasznie będą się wyróżniać. Ja bym dała pod kolor ściany. No chyba że właśnie chcesz ten fiolet na biało przemalować :p

Jak zwykle odsunęłabym zlew z narożnika na środek okna ale kumam że tak lepiej szafki pasowały :p

Jedno co mi się nie podoba to podział górnych szafek. To są szafki 60cm z dwoma frontami 30? Wydaje mi się że lepiej było by nie dzielić frontów ale to tylko moje odczucie, mam nadzieję że tymi słowami nie zepsuję ci radości z nowej kuchni.

Ładnie elmagro :)

Co nie tak z fioletem?

Jeśli ściana będzie fioletowa to białe kontakty strasznie będą się wyróżniać. Ja bym dała pod kolor ściany. No chyba że właśnie chcesz ten fiolet na biało przemalować :p

Jak zwykle odsunęłabym zlew z narożnika na środek okna ale kumam że tak lepiej szafki pasowały :p

Jedno co mi się nie podoba to podział górnych szafek. To są szafki 60cm z dwoma frontami 30? Wydaje mi się że lepiej było by nie dzielić frontów ale to tylko moje odczucie, mam nadzieję że tymi słowami nie zepsuję ci radości z nowej kuchni.

Nie, nie popsułaś mi radości.

Już odpowiadam, jeśli chodzi o fiolet, to po prostu panowie odrobinkę mi zarysowali i trzeba domalować i trochę mi wystaje fioletu pod blatem po prawej stronie, który muszę na szaro zamalować. Wiem, że jest tendencja żeby górne szafki były tak szerokie jak dolne, ale jakoś nie wyobrażam sobie tak dużej szafki otwierać. Świadoma decyzja. Jeśli zaś idzie o zlew, to mam tam tylko tyle miejsca, tzn 60 na narożną, 60 na zlew, 60 na zmywarkę i miejsce na lodówkę, więc jak widzisz inaczej się nie dało. A przyznam, że tego nie zauważyłam i faktycznie, może ładniej by było centralnie pod oknem. :)

Przy płycie indukcyjnej chyba również nie potrzebujesz mieć tak wysoko okapu. To też się trochę rzuca w oczy :) Ale kuchnia bardzo ładna.

Ja będę miała płytę indukcyjną i okap nad nią na wysokości 75 cm (zastanawiam się nawet nad 78 cm), tylko, że u mnie okap będzie kominowy, głęboki na 50 cm i po prostu nie mam zamiaru przy gotowaniu nabijać sobie guzów ;) Plusem jest to, że na tej ścianie z okapem nie będzie już żadnych wiszących szafek.

Ja będę miała płytę indukcyjną i okap nad nią na wysokości 75 cm (zastanawiam się nawet nad 78 cm), tylko, że u mnie okap będzie kominowy, głęboki na 50 cm i po prostu nie mam zamiaru przy gotowaniu nabijać sobie guzów ;) Plusem jest to, że na tej ścianie z okapem nie będzie już żadnych wiszących szafek.

Kominowy bez szafek inaczej wygląda niż zaszyty w rzędzie szafek :)

maskownica przy lodówce :)

wg mnie powinna mieć cokół - by się tak nie rzucała w oczy

Masz rację, a zauważyłam to dopiero jak panowie wyszli, już dziś dzwoniłam, żeby to zmienili. Zostało mi tylko czekać.

A co do okapu, to wszyscy moi znajomi tak mają, nie przyszło mi do głowy, że to się "negatywnie" rzuca w oczy, wydawało mi się, że właśnie tak ma być. A poza tym, jestem wysoka i obawiam się, że bym się uderzała o niższy okap czołem przy nachylaniu się nad garnkami. :)

Oliwkawawa rowniez przylaczam sie do pochwal kuchni.:yes:

Tez jestem ciekawa wyboru okapu przez Was..ja mialam ciezki orzech do zgryzienia bo u mnie szafki sa na gl.30cm a okap musialam dobrac do indukcji na 90cm... nie chcialam zeby byl teleskopowy i warunek byl taki ze szafki wiszace maja byc na jednej wysokosci, na szczescie udalo sie i jest tak jak chcialam :yes:

kuchnia nie skonczona wiec nie mam czym sie pochwalic (brakuje blatu i wysokiej zabudowy)