Doriko 20.08.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) też podziwiam ludzi, którzy albo umieją gotować bez chlapania, albo mają nawyk natychmiastowego sprzątania. ja niestety z tych, co w piosence "przewróciło się, niech leży..." Ooooo to też o mnie. Mój hymn Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 20.08.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Też mam biały blat od kilku miesięcy i nie zauważyłam żeby się przebarwiał. Ten najtańszy z ikea mam. [...] Gorące garnki to żaden problem - stawiam na blacie od razu po zdjęciu z kuchenki już ponad 4 lata i nic się ani nie stało, ani nie ma śladów itp. Ostre noże - nie mialam wypadku, że mi wypadł, a kroję na desce do krojenia, więc tu nie mam doświadczenia. Pozdrawiam Co do garnków na blacie to radzę uważać. Zawsze używam podkładek i na trzy dni przed wyprowadzką z wynajmowanego mieszkania zrobiłam inaczej. Wstawiłam rądelek z masełkiem (do odsmażenia buraczków) i na moment o nim zapomniałam więc się dobrze nagrzał a że płyta ceramiczna to musiałam szybko zdjąć no i na szybko odstawiłam na blat a nie na podkładkę. Blat z laminatu, laminat się zpiekł, zrobiły się bąble i niektóre popękały. Jednym słowem blat zniszczony i tak przepadła kaucja 1000zł Garnek z wodą może i nie zaszkodzi ale z inną zawartością radzę uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.08.2014 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Piekna biala kuchnia, moglabym w niej spedzac czas sami mielismy miec u siebie biala zywice, jednak plany ulegly zmianie na 2 tyg przed montazem kuchni, czego bardzo zaluje... weszlam na blog i powiem, ze super zaplanowana kuchnia (jedna i druga) gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 20.08.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Doriko - blat jest ze staronu i garnki z wrzątkiem stawiam i jest ok Mmelisa - dziękuję za komplement i za odwiedziny )))))) a podłoga z żywicy jest wspaniała. Na blogu jest post o niej tutaj: http://milemaison.blogspot.com/2014/07/Biala-Podloga-w-Naszym-Mieszkaniu-White-Floor.html Tomkowa - dzięki kuchnia ma dwa wejścia - obchodzimy ściankę dzielącą ją od salonu dookoła Tak się wchodzi do niej od strony stołu jadalnianego Za ścianką na prawo od drzwi wejściowych jest kuchnia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.08.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Ja ten stół jadalniany chciałam zobaczyć Co do listew przypodłogowych, to znalazłam Twój stary wpis na innym wątku, że zdecydowaliście się na mdf Też chcę pomalować drzwi farbą tablicową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 20.08.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Tomkowa - położyliśmy z mdfu, ale zerwaliśmy i daliśmy z NMC - przepraszam - zapomniałam odpowiedzieć na to. A stół jadalniany mamy stary, zrobię zdjęcie jutro i wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.08.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Co zdecydowało o zmianie listew?? Zastanawiam się nad tymi NMC. Możesz opisać doświadczenia z ich użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 20.08.2014 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Doriko - blat jest ze staronu i garnki z wrzątkiem stawiam i jest ok Aaaaaa to ja nawet nie wiem co to i jak zwykle nie w temacie coś wypalę Wrzątek ma niższą temperaturę niż może osiągnąć rozgrzany tłuszcz więc z czego by nie był blat to garnków z rozgrzanym tłuszczem nie polecam stawiać no chyba że przetestowałaś na próbce i taką opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 21.08.2014 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 To i ja pokażę naszą białą kuchnię. Kilka lat temu pisałam tutaj chyba lub na innym wątku o tym, jak ją projektowaliśmy, a teraz pokazuję już zamieszkaną: [ATTACH=CONFIG]275822[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]275823[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]275824[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]275827[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]275828[/ATTACH] Meble z mdf-u na wysoki połysk, blat z hanexu, zlewozmywak na zamówieni robiony ze staronu, pomiędzy szafkami wiszącymi a blatem jest również płyta ze staronu. Kot rasy europejskiej Pozdrawiam Magda choć kolorystycznie to strzał w kolano ( zwłaszcza przy czarnym kocie, a wiem coś na ten temat ) ) , to funkcjonalnie jest to kuchnia wzorcowa. Tylko ten zlew jest maleńki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 21.08.2014 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Doriko - z rozgrzanym tłuszczem też stawiam - nic się nigdy nie stało Ten staron to tak, jak kamień się zachowuje, a tu masz opis: http://www.tuplex.pl/produkt,49,Plyty_mineralno-akrylowe_Staron piu - zlew jest spory: 40 x 60 a głębokość 20 - największe swoje patelnie wkładam bez problemu z całą rączką Tomkowa - po położeniu okazało się, że przeszkadza nam brak takiej idealnej jednolitości i kątów prostych. Wymieniliśmy na NMC - użytkuje się je świetnie. My mamy je pomalowane farbą taką jak ściany - malowanie było natryskowe i ściany łącznie z listwami. Nie mam jak teraz zrobić zdjęcia na stół jadalniany, Ale stół jest stary, więc nie ma co podziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwus115 21.08.2014 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Witajcie, mam prośbę doradźcie gdzie lepiej ustawić stół ? Mam dwa wyjścia jak w załączniku przy wyspie lub pod ścianą .... ale jakoś żadne do mnie nie przemawia .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 21.08.2014 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Ja bym postawiła przy wyspie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 21.08.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Wytłumaczcie mi proszę na czym polega roznica w kolorze zlewu franke grafit a onyx ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 21.08.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Wytłumaczcie mi proszę na czym polega roznica w kolorze zlewu franke grafit a onyx ? Onyx jest ciemniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karmen 21.08.2014 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Zdecydowanie przy wyspie Edytowane 24 Sierpnia 2014 przez karmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwus115 22.08.2014 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Ja bym postawiła przy wyspie Zdecydowanie przy wyspie Dzięki, chyba tak postawie bo innego wyjscia nie widzę .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubalaaa 22.08.2014 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Cześć Forumowicze Przeczytałam całe forum - piękne kuchnie macie, super pomysły i baaardzo dużo rad I ja właśnie, w związku z tym, że jestem na etapie projektu kuchni chciałabym się Was poradzić w sprawie podłogi w kuchni. Kuchnię mam otwartą na salon i myślałam o podłodze Arkesia beige - beżowy poler - w całym domu. Pytanie czy któraś/któryś z Was ma jasne płytki polerowane w kuchni i do tego białą kuchnię? Boję się, ze nie będzie to grało kolorystycznie i że cieżko będzie utrzymać fugę w czystości... No i jeszcze kolor ścian przy takim zestawieniu... Doradźcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tao__ 23.08.2014 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Arkesia beige - jest rektyfikowana, więc fuga może byc mini-mini-minimalna. Poza tym ładnie sie chyba prezentuje ta płytka na dużych przestrzeniach. Pomyśl o mocnych akcentach kolorystycznych, skoro kuchnia biała i podłoga taka jasna. Z czymś zaszalej Niestety nic więcej nie podpowiem, bo beży w ogóle nie brałam pod uwagę u siebie i trudno mi coś dopasowac do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.08.2014 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Polerowane płytki są chłonne - jak wylejesz sok z buraków czy wino może być problem z doczyszczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebula221 23.08.2014 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Ja również proszę o pomoc. Jakiej długości macie barki przy szafkach kuchennych. U mnie wstępnie zaprojektowano 110 cm i przejście 120 cm, ale mi się wydaje że 110 cm to za mało, bo 2 osoby z trudem się zmieszczą. Myślę żeby zrobić 130 lub 140 cm i wtedy przejście 100 lub 90 cm.Co o tym sądzicie?Proszę doradźcie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts