bubblegum 24.08.2014 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Jeśli to jedyny stół, i będą przy nim spożywane regularne posiłki, to najlepiej jeśli dla jednej osoby przypada 60 cm szerokość na 40 cm głębokość. Przejście musi mieć minimum 90 cm, a wygodniej jeśli ma więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 24.08.2014 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Można wiedzieć co to za piekarnik? Tzn model.... To i ja pokażę naszą białą kuchnię. Kilka lat temu pisałam tutaj chyba lub na innym wątku o tym, jak ją projektowaliśmy, a teraz pokazuję już zamieszkaną: [ATTACH=CONFIG]275822[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]275823[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]275824[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]275827[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]275828[/ATTACH] Meble z mdf-u na wysoki połysk, blat z hanexu, zlewozmywak na zamówieni robiony ze staronu, pomiędzy szafkami wiszącymi a blatem jest również płyta ze staronu. Kot rasy europejskiej Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MissOlii 24.08.2014 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Witam , przedstawiam jako inspirację kolejną naszą realizację . Kuchnia robiona dla naszej Klientki również z Muratora .. Mdf lakierowany z frezowanymi uchwytami plus fornir oliwka na frontach oraz opaskach na około słupków Stolik okolicznościowy na jednej kwadratowej nodze również z tego forniru . Blat kwarcogranit oraz szyby lakierowane na blacie Miłego , Piotr więcej zdjęć na naszej stronie [ATTACH=CONFIG]229711[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]229712[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]229713[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]229714[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]229715[/ATTACH] kolor nie moj gust ale gratulacje za pomyslenie nad wpuszczeniem rolety/ karniszu na rolete pos podwieszany sufit. Bardzo schludnie to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 24.08.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Róż to nie moje klimaty, ale ta lodówka-krowa tak śmiesznie zabudowana, jakby ktoś ją wsunął do za małej szafy bez drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 24.08.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Piszesz jakby to by wymysł właścicielki a mało która side by side jest zlicowana z szafkami. Mi to zupełnie nie przeszkadza. ogólnie bardzo ładnie choć róż w takiej postaci też nie moja bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.08.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Co o tym sądzicie? Proszę doradźcie coś? Moim zdaniem szerokosć 120 to minimum. Ale przejście 90 cm - zależnie jak biegną szlaki komunikacyjne, może być za wąsko i podczas wnoszenia zakupów mozna haczyć biodrem o szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perla 22 24.08.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 No właśnie...Teraz sporo osób ma takie własnie duże lodówki, ja również taką mam. Własnie stoję nad dylematem jak ją zabudować. i przyznję, że również nie za bardzo podoba mi się powyższy sposób. Zauważyłam, że sporo osób w taki właśnie sposób zabudowuje te lodówki. Czy nie lepiej zlicować je z meblami? A może jest jakiś techniczny problem o którym nie wiem a który to uniemożliwia? Ja planuje zlicować wszystko z lodówką a ponieważ będzie podobnie jak na tych zdjęciach czyli za lodówką będą szafki stojące i wiszace to tak się zastanawiam czy to nie będzie zbyt głęboka wnęka miedzy szafką dolną a górną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 24.08.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Podobno są SBS które można zlicować ale są raczej drogie. Zwykły SBS potrzebuje miejsca do otwarcia drzwi i są dwa sposoby. Pierwszy właśnie tak jak wyżej czyli wysunąć do przodu o grubość drzwi. Drugi sposób to zostawić odstęp kilku centymetrów po obu stronach lodówki. Wielkość wymaganego odstępu zależy od modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebula221 25.08.2014 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Dzięki wielkie za pomoc, zrobię 130 i 100 przejście myślę że będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MissOlii 25.08.2014 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 hej a o to moja kuchnia kuchnia robiona na zamowienie lampa kupiona w OBI czy blaty to jasny beton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 26.08.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Mam pytanie o cokół w meblach kuchennych, u mnie "wyszedł" bardzo wysoki bo aż 15 cm. Piszę "wyszedł", bo miałam ustaloną z wykonawcą wys. górnej krawędzi blatu a nie miałam nigdzie wpisanej czy wrysowanej wys. cokołu. Dla mnie to trochę za dużo... Czy ktoś tak ma?Wykonawca twierdzi, że musiała być taka wysokość cokołu, aby dało się zabudować zmywarkę. Wg mnie to ściema, bo zmywarka ma regulację na nóżkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 26.08.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 I masz dobrze.Ja mam Faktum z Ikei, korpusy 70 cm, blat 4 cm i cokół 16 cmDzięki temu nie mam podcięcia cokołu przy zmywarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.08.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 uchwyty frezowane wpuszczane lub frezowane przyklejane- listwowe http://www.4poziom.slask.pl/lakier/3.jpg http://www.belmeb.pl/upload/produkt_gl/3647_1.jpg u siebie wybralam ta druga opcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 26.08.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Mmelisa, ja miałam możliwość, a raczej nieprzyjemność korzystania z tych drugich w te wakacje, są okropnie niewygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 26.08.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Mi stolarz odradził je twierdząc, że można łatwo zahaczyć je ubraniem i rozerwać. Oglądałam je na żywo i stwierdziłam, że faktycznie dość ostre są te krawędzie, przy małych dzieciach trzeba uważać. Ja oglądałam zobala, może inne są delikatniejsze. U mnie skończyło się na frezowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.08.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 wszystko zalezy jakie te listwy wybieramy... u mnie sa tak wykonczone (zdjecie podgladowe z montazu) jestem zadowolona z wyboru, nie mam problemu przy otwieraniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 26.08.2014 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 wszystko zalezy jakie te listwy wybieramy... u mnie sa tak wykonczone (zdjecie podgladowe z montazu) jestem zadowolona z wyboru, nie mam problemu przy otwieraniu Te z których korzystałam były wąskie i małe. Trudno było je złapać, szczególnie mokrą ręką. Otwarcie zmywarki i lodówki to była tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.08.2014 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 nie chcialam cietych uchwytow..wolalam po calosci, tym bardziej, ze szuflady sa na 90cm szerokie jutro poszperam w wolnej chwili, to dam znac jak sie nazywaja ..a teraz zmykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 27.08.2014 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Mmelisa, ja miałam możliwość, a raczej nieprzyjemność korzystania z tych drugich w te wakacje, są okropnie niewygodne Korzystam na co dzień od 2,5 roku. Niewygodności nie stwierdzam, a u mnie są malutkie bo 5 cm. Jak mam brudną rękę to małym paluszkiem otwieram bez problemów Mi stolarz odradził je twierdząc, że można łatwo zahaczyć je ubraniem i rozerwać. Oglądałam je na żywo i stwierdziłam, że faktycznie dość ostre są te krawędzie, przy małych dzieciach trzeba uważać. Ja oglądałam zobala, może inne są delikatniejsze. U mnie skończyło się na frezowanych. Mój dwulatek ani razu nie zahaczył, ani nikt ubrania nie rozerwał. Być może jest takie ryzyko jeśli są niewłaściwie docięte, niewyszlifowane? Moje standardowe z Ikei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 27.08.2014 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 U mnie uchwyt podobny do Zobal U-10 w inox , wzor frezowania D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts