Basia_KRK 30.08.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Gola86 - super wyszło! Fantastyczne macie okno w kuchni Co do lampy, to wg mnie dużo już się dzieje, więc może rzeczywiście coś białego płaskiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agami 30.08.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Dziękuję Agami, dzięki Tobie odkryłam baterię, która rozwiązuje mój duży dylemat z dodatkowym kranikiem na wodę oczyszczoną. Bateria Palmira, to ta, której szukam. Gdyby miała jeszcze wyciąganą wylewkę, byłaby ideałem :) Tomkowa - niestety, nie ma kranu do filtrowanej wody z wyciąganą wylewką. Sama szukałam i albo to albo to. W swojej ofercie BW ma więcej w inoxie z podłączeniem do wody filtrowanej: Torino, Zara, Riva, Platina i Avea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 30.08.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Witam wszystkich. Chciałabym pokazać moją kuchnię świeżo po montażu i prosić o dwie porady. Pierwsza kwestia dotyczy oświetlenia. Jak widać na środku wisi kabel z żarówką. Pierwotnie miał tam być sufit napinany ale pomysł niedawno upadł. Szukam teraz pomysłu na coś co nie będzie się gryzło z grafitowymi tubami, których jest w sumie aż 9. Poradźcie coś proszę, bo na razie przychodzi mi do głowy tylko biały, prosty plafon, który zleje się z sufitem. Drugie pytanie jest o kolor lacobela (lacobelu?) na ścianie nad płytą. Dać biały czy może ciemny, w kolorze blatu lub jaśniejszy szary ? [ATTACH=CONFIG]277193[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]277194[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]277195[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]277196[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]277197[/ATTACH] Gola86, czy mogła byś mi powiedzieć co za blat masz w kuchni i czy jest on czarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 31.08.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Gola86 podaj jak działają światła- CZy wszystkie małe czarne zapalają się jedno-czasowo razem z pustym kablem na środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gola86 31.08.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Dziękuję wszystkim za rady i opinie Bardzo mi miło, że kuchnia się podoba. To pierwsza taka prawdziwie moja kuchnia bo wszystkie poprzednie były już urządzone w wynajmowanych mieszkaniach. Pierwszy raz więc mam coś po swojemu Jeśli chodzi o blat to jest to ciemny grafit, matowy , z delikatnie chropowatą strukturą. Chciałam czarny, ale niestety wykonawca nie miał takiego w swojej ofercie, a już nie było czasu szukać gdzie indziej. W sumie to nawet dobrze wyszło bo fajnie zlał się ze zlewem. Wykonawca był miejscowy, robi kuchnie na terenie śląska. Oświetlenie rozdzielone jest na 3 części. Osobno świeci się centralna część, osobno krótkie tuby, a osobno te wiszące nad oknem. To w sumie mogło być razem. Nawet nie pamiętam czyj to był pomysł aby rozdzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 31.08.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Jeśli chodzi o blat to jest to ciemny grafit, matowy , z delikatnie chropowatą strukturą. Chciałam czarny, ale niestety wykonawca nie miał takiego w swojej ofercie, a już nie było czasu szukać gdzie indziej. W sumie to nawet dobrze wyszło bo fajnie zlał się ze zlewem. a pamiętasz może firmę/nazwę blatu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gola86 31.08.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 a pamiętasz może firmę/nazwę blatu ??? Zapytam wykonawcę. Powinien pamiętać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 02.09.2014 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 (edytowane) Czy jest ktoś w stanie napisać jak zrobić podświetlenie cokołu (pasek ledowy) na całej długości kuchni gdzie w ciągu jest zmywarka (podcięty cokół) czy ktoś ma u siebie zrobione podswietlenie. Będę wdzięczny za każde sugestie. Jak macie u siebie? oczywiście o ile macie podwietlenie Witam , to nie jest podstawa do składania reklamacji ponieważ zmywarka musi się "wyłożyć" . Czasami też podcinamy ten cokół .Wszystko bowiem zależy od zmywarki . Pozdrawiam , Piotr No właśnie...Teraz sporo osób ma takie własnie duże lodówki, ja również taką mam. Własnie stoję nad dylematem jak ją zabudować. i przyznję, że również nie za bardzo podoba mi się powyższy sposób. Zauważyłam, że sporo osób w taki właśnie sposób zabudowuje te lodówki. Czy nie lepiej zlicować je z meblami? A może jest jakiś techniczny problem o którym nie wiem a który to uniemożliwia? Ja planuje zlicować wszystko z lodówką a ponieważ będzie podobnie jak na tych zdjęciach czyli za lodówką będą szafki stojące i wiszace to tak się zastanawiam czy to nie będzie zbyt głęboka wnęka miedzy szafką dolną a górną? Witam , lodówki side by side są głębokie i dlatego najczęściej wystają z zabudowy meblowej . Poza tym drzwi są grube i muszą się "wyłożyć" na boczne meble i jakby były w jednej linii to by się nie otworzyły ;-( Ale każda lodówka jest inna i trzeba ją dokładnie sprawdzić w jaki sposób może być obudowana . Pozdrawiam , Piotr Mam pytanie o cokół w meblach kuchennych, u mnie "wyszedł" bardzo wysoki bo aż 15 cm. Piszę "wyszedł", bo miałam ustaloną z wykonawcą wys. górnej krawędzi blatu a nie miałam nigdzie wpisanej czy wrysowanej wys. cokołu. Dla mnie to trochę za dużo... Czy ktoś tak ma? Wykonawca twierdzi, że musiała być taka wysokość cokołu, aby dało się zabudować zmywarkę. Wg mnie to ściema, bo zmywarka ma regulację na nóżkach. Zmywarka ma regulację właśnie pod odpowiednią wysokość nóżek . Standardowy wymiar zmywarki to 82 cm przy 10 cm nogach a 87 cm przy 15 cm nogach ., Miłego , Piotr Edytowane 2 Września 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 02.09.2014 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Nataly ale można zostawić luz od lodówki sbs do zabudowy i wtedy drzwi wyłożą się w te szczeliny?? tak by lodówka licowała się z szafkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.09.2014 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Nataly ale można zostawić luz od lodówki sbs do zabudowy i wtedy drzwi wyłożą się w te szczeliny?? tak by lodówka licowała się z szafkami Karolina zerknij do watku Efilo ona ma ladnie sbs ustawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 02.09.2014 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Jeśli chodzi o blat to jest to ciemny grafit, matowy , z delikatnie chropowatą strukturą. Chciałam czarny, ale niestety wykonawca nie miał takiego w swojej ofercie, a już nie było czasu szukać gdzie indziej. W sumie to nawet dobrze wyszło bo fajnie zlał się ze zlewem.. Wyszło bardzo fajnie Powiedz mi proszę, czy przez tą strukturę chropowatą blat nie jest trudniejszy w utrzymaniu. Pytam ponieważ też planuję ciemny szary lub czarny blat i troszkę obawiam się, że będzie szybko się brudził i że wszystko będzie na nim widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 02.09.2014 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Zapytam wykonawcę. Powinien pamiętać Będę bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 03.09.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Karolina zerknij do watku Efilo ona ma ladnie sbs ustawiony Lodówka wg karty gwarancyjnej powinna mieć około 5 cm luzu z jednej i drugiej strony ze względu na wentylację , ale tak jak pisałem każda lodówka ma inne wymagania . Ostatnio robiłem obudowę do lodówki samsung i sprzedawca powiedział że tylko jedna ściana się grzeje więc z tej strony trzeba zrobić otwory wentylacyjne ;_) Miłego , piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek8454 04.09.2014 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 A jakie macie zmywarki w swoich domach?My jak na razie nie mamy, ale chciałbym kupić w przyszłym miesiącu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DDAREKK 04.09.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 WitamKto moze polecić sesnsowne finansowo firmy ale dobre robiące kuchnie, szafy, garderoby, meble do łazienki na wymiar w Warszawie ? Może robiliście ostatnimi czasami i jesteście zadowoleni ? Prosba o adresy www. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzaaa 04.09.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Robił ktoś kuchnie z firmy Stanred ? Maja swoje salony na pewno w Warszawie.PozdrawiamZuza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 06.09.2014 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 [ATTACH=CONFIG]277193[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]277194[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]277195[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]277196[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]277197[/ATTACH] jejku ! jaka piękna kuchnia! i to obłędne okno ! zazdroszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 06.09.2014 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 (edytowane) A oto moja kuchnia. Oczywiście biała jak prawie wszystkie na forum. Co kurczę jest w tej bieli? Ale jednak ciut inaczej. Matowe fronty i drewno ocieplają bardzo kuchnię i straszną mam ochotę wstawić tam fotel do czytania. Jak tylko znajdę coś odpowiedniego, na pewno to zrobię. http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/537/wOm6vz.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/537/ldHnKj.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/902/ekHe2w.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/538/EaAz55.jpg Edytowane 18 Lutego 2015 przez -ula- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 06.09.2014 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 ula to jest TO Świetnie zaakcentowana punktami czerni, zwłaszcza te 3 frandsen ball Aż idę swoją uprzątnąć, bo wszystko mam teraz na wierzchu - słoje z ogórkami i konfiturą malinową... wszędzie coś ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 06.09.2014 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 Uwielbiam matową biel + drewno Bardzo ładna kuchnia. Jedyne co rzuca się w oczy to kaloryfer i niezabudowane rury - to kamienica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts