Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam ,

wyspa ma 230 cm długości i 90 cm szerokości a głębokość szafek od strony kuchni 60 cm , czyli na nogi zostaje 30 cm ,

Miłego , Piotr

Nataly czy możesz podać wymiary tej wyspy oraz głębokość szafek, szerokość szuflad i jaka jest głębokość zagłębienia w wyspie tej na no hokery, jak jest wysokość tej wyspy?

Nataly czy możesz podać wymiary tej wyspy oraz głębokość szafek, szerokość szuflad i jaka jest głębokość zagłębienia w wyspie tej na no hokery, jak jest wysokość tej wyspy?

Szerokość szuflad 100 cm ;-)

Edytowane przez joliska

Tak się da, jeśli nad szafkami jest już sufit? Ja będę miała nad szafkami ok. 15 cm, czy naprawdę da się zastosować ten front uchylno-składany?

Wiem o czym mówisz , w zasadzie nad szafkami powinien być "luz" ale Klientka została poinformowana o tym , i dalej była za tym systemem . Okazało się że fronty otwierają się całkiem nieźle tylko zwolniliśmy trochę unoszenie tych drzwi do góry bo uderzałyby w sufit z "impetem" ..

Wiem o czym mówisz , w zasadzie nad szafkami powinien być "luz" ale Klientka została poinformowana o tym , i dalej była za tym systemem . Okazało się że fronty otwierają się całkiem nieźle tylko zwolniliśmy trochę unoszenie tych drzwi do góry bo uderzałyby w sufit z "impetem" ..

A jaka jest zalecana przestrzeń nad szafkami, żeby swobodnie działało? Te 15 cm wystarczy?

ja tam problemow nie mialam z wymiarami ... skoro sie zamawia kuchnie, to osoba ja wykonujaca, informuje, daje rysunki z opisem, wiec nie wiem, po co tutaj ludziom az tak szczegolowe informacje?

Ale nie każdego stać na zamówienie sobie kuchni, ja na przykład będę sama sobie projektować kuchnię i zakupię szafki, więc mi takie informacje bardzo się przydadzą :)

Ale nie każdego stać na zamówienie sobie kuchni, ja na przykład będę sama sobie projektować kuchnię i zakupię szafki, więc mi takie informacje bardzo się przydadzą :)

tez sama sobie robilam projekty na poczatku, a kuchnie zamowilam w studiu kuchennym a nie u stolarza (czyli tez zakupilam ) ;)

musisz wiedziec co chcesz miec na jakiej scianie i dopasowujesz wymiarami... wielkiej w tym logiki nie ma ;) :yes:

tez sama sobie robilam projekty na poczatku, a kuchnie zamowilam w studiu kuchennym a nie u stolarza (czyli tez zakupilam ) ;)

musisz wiedziec co chcesz miec na jakiej scianie i dopasowujesz wymiarami... wielkiej w tym logiki nie ma ;) :yes:

No ja osobiście wiem co gdzie chcę , ale na przykład też mnie zainteresował wymiar wyspy, bo jednak jakieś wygodne wymiary musi mieć, jeśli na niej będzie płyta ceramiczna :) Dlatego mnie osobiście nie dziwi, jak ktoś komuś zadaje tyle pytań a Nataly chętnie tej osobie odpowiedział i przy okazji ja się czegoś dowiedziałam :)

No właśnie Nataly kuchnia boska, jak zawsze :)

Witam. Mam pytanie czy kratka wentylacyjna w cokole pod zabudowaną lodówką jest konieczna?? jutro będę miał pewnie kuchnie skończoną jednak zastanawia mnie brak tej kratki. pozdrawiam

W zasadzie powinno się zrobić kratkę albo jakieś ładne podcięcie w cokole , miłego , Piotr ,

Dopóki sprzęt chodzi to się nie dowiesz ale jak się popsuje i przyjedzie serwisant i stwierdzi że nie ma odpowiedniego podejścia powietrza pod sprzęt

to nie uzna gwarancji i trzeba będzie płacić .