Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nataly, mam pytanie :) Planuję w kuchni okap podszafkowy taki: http://www.nodor.com.pl/okap-podszafkowy-gat-850-inox-600.html

Głębokość szafki, w której będzie zamontowany planuję na 40-45 cm. Czy szafke nad okapem będę mogła zrobić z "odwróconym" frezem, czy potrzebuję tip-ona? Nie ukrywam, że wolałabym tip-onów nie posiadać - za wiele słyszałam historii o nie otwierających się drzwiach :)

Nataly, mam pytanie :) Planuję w kuchni okap podszafkowy taki: http://www.nodor.com.pl/okap-podszafkowy-gat-850-inox-600.html

Głębokość szafki, w której będzie zamontowany planuję na 40-45 cm. Czy szafke nad okapem będę mogła zrobić z "odwróconym" frezem, czy potrzebuję tip-ona? Nie ukrywam, że wolałabym tip-onów nie posiadać - za wiele słyszałam historii o nie otwierających się drzwiach :)

Witam , po pierwsze nie wiem dlaczego ta szafka ma być taka głęboka ? Przy tym okapie nie trzeba aż takiej głębokości chyba że takie chcesz też kolejne szafki . Ten okap montuje się w dolnym wieńcu i można zrobić front z frezem ale nie koniecznie tym odwróconym bo to wg mnie nie ładnie wygląda .

Tipony też stosuję jak muszę ale tipony bluma zawsze działają , wymagają czasami regulacji . Miłego , Piotr

Melisa, bardzo chętnie :)

Właśnie się zastanawiam, co będzie dobrze wyglądało jako rozwiązanie uchwytów w górnych szafkach - dolne chcę z frezowanymi uchwytami - górne - jak najmniej widoczne :)

Pierwszy patent jest taki że za frontem wstawiamy listwę aluminiową i mamy miejsce na palce żeby front otworzyć od tyłu i nie ingerujemy w ogóle we front , natomiast drugi patent to frezowanie tylko w kancie frontu które jest niewidoczne z przodu ale palce mieszczą się tam bez problemu . I w tym wypadku nie robimy nic z dolnym wieńcem .

Pierwszy patent jest taki że za frontem wstawiamy listwę aluminiową i mamy miejsce na palce żeby front otworzyć od tyłu i nie ingerujemy w ogóle we front , natomiast drugi patent to frezowanie tylko w kancie frontu które jest niewidoczne z przodu ale palce mieszczą się tam bez problemu . I w tym wypadku nie robimy nic z dolnym wieńcem .

Bardzo dziękuję za odpowiedź :) Który z nich uważasz za wygodniejszy?

Bardzo dziękuję za odpowiedź :) Który z nich uważasz za wygodniejszy?

Uważam że jeden i drugi jest wygodny ;-) I Klienci też różnie wybierają , nie wiem też jaki układ górnych szafek będzie u Ciebie bo bym pewnie doradził który

patent będzie poprostu odpowiedni . Miłego , Piotr

Nataly, masz może jakieś fotki z bliska tych rozwiązań?