Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bardzo ładna kuchnia :)

Też mam całą białą i przeklinam widać dosłownie wszystko każdy paproch nie mówiąc o kurzu.Nie wierze że jest łatwa w utrzymaniu czystości,ja dużo gotuje i bez przerwy coś stoi na wierzchu i jakbym nie sprzątała za 2 godziny jest to samo.Mimo to w nowym domu też planuje białą ale cokół i blat w innym kolorze i przede wszystkim podłoga NIE BIAŁA.

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hehe, no mam ją w kuchni, hehe, akurat na tych zdjęciach płytę widać najmniej. Podobnie jak Twój lacobel na ścianie nie jest biały, tylko właśnie w odcieniu niebieskiego.
Płyta może lekko wpada w zimny niebieski, bo jest mleczna, zdjęcie oddaje kolor:)20140723_092320.jpg20140723_092437.jpg Edytowane przez owieczka26

owieczka, co to za meble? Wykonywałaś na zamówienie? Co za materiał? Czy uchwyty kupowałaś osobno? Podaj, proszę, nazwę piekarnika, zlewu i kranu kuchennego. Aha! I co na ścianie?

Twoja kuchnia podoba mi się bardzo, ale za bardzo jestem leniwa, żeby codziennie myć podłogę i blat, dlatego u mnie białe będą tylko fronty, ściany i sprzęty :)

Swietna kuchnia! Gratuluje!

taka cala w bieli to cos, co u siebie myslalam zrobic...

zaluje ze nie wylalismy bialej zywicy (braklo nam czasu) wiec podloga jest szara, ale blat zawsze mozna zmienic na bialy (niestety ciemne agd bedzie nie ciekawie wygladac, wiec zostaje przy swoim) :D

stol wyglada apetycznie... gwiazdki pewnie z foremek do pierniczkow wycinane :D

narobila smaka nie? ;) :lol2:

nomnomnomnom:)

ja mam problem, moze coś polecicie, mężu malował sciany i "zapomniało":bash:mu się położyć folie na płytki podłogowe, tak więc mam masakre kropkową, czym to najlepiej zejdzie? ocet już próbowałam, szpachelką te największe plamy odeszły, ale te maciupkie kropki..........:( tragedia.

owieczka, co to za meble? Wykonywałaś na zamówienie? Co za materiał? Czy uchwyty kupowałaś osobno? Podaj, proszę, nazwę piekarnika, zlewu i kranu kuchennego. Aha! I co na ścianie?

Twoja kuchnia podoba mi się bardzo, ale za bardzo jestem leniwa, żeby codziennie myć podłogę i blat, dlatego u mnie białe będą tylko fronty, ściany i sprzęty :)

Meble robione na zamówienie: korpusy z płyty Pfleiderer (krawędzie korpusów oklejone PCV 0,8 mm), fronty i korpusy widoczne z MDF lakierowanego na wysoki połysk, blaty Egger, przy górnych drzwiczkach brak uchwytów - fronty przedłużone o 2 cm, uchwyty dolnych szafek Zobval U9 dł. 10 cm, szuflady Blum Tandembox, zawiasy Blum (cichy domyk), płyta grzejna i piekarnik Gorenje z serii Simplycity. bateria Franke Neptune + dozownik Franke, zlewozmywak Franke OID 651 BIAŁY.

Na ścianie szkło o gr. 5mm malowane na biało (kolor końcowy uzależniony od grubości szkła, im grubsze tym kolor bardziej zielonkawy). Jest możliwość uzyskania koloru idealnie białego przy zastosowaniu szkła bezbarwnego (diamentowego). Element szkła na ścianie z płytą grzejną hartowany.

nomnomnomnom:)

ja mam problem, moze coś polecicie, mężu malował sciany i "zapomniało":bash:mu się położyć folie na płytki podłogowe, tak więc mam masakre kropkową, czym to najlepiej zejdzie? ocet już próbowałam, szpachelką te największe plamy odeszły, ale te maciupkie kropki..........:( tragedia.

Spryskaj kafle płynem do szyb i usuwaj kropki wkładem do nożyka introligatorskiego/tapet (taki zwykły od którego odłamuje się poszczególne elementy ostrza). Musisz to robić pod możliwie największym kontem. Nie porysujesz kafli, bez obaw, ja w ten sposób usuwam zabrudzenia i klej po naklejkach z szyb.

Jeszcze wracając do tematu koloru płyty, nie dla hobbistycznego wypominania, ale może komuś tak jak mi zależy na białej płycie indukcyjnej, to kupując gorenje może się kolorem rozczarować. Ja kupowałam przez internet, w ciemno, i niestety z koloru nie jestem zadowolona - tak to wygląda w zestawieniu z białym blatem:

IMG_2299.jpg