Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bardzo dziękuję wszystkim za miłe słowa:)

Czuję się jakby moje dziecko wygrało konkurs jakiś:)

ps. a blat to zwykły blat kuchenny - chyba Krono ale nie jestem pewna, nie pamiętam

ps2. indukcję czyszczę jak Wy, wyszoruję a potem lecę płynem do szyb jak przecieram lacobel. Ryski ma ale cóż;)

ps3. bałam się trochę szczerze mówiąc lakierowanych frontów ale jest ok - przecieram je wilgotną ściereczką z mikrofibry a potem lecę na sucho taką do szyb właśnie

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Melisa, wszędzie jest lacobel. On się w sumie nie nagrzewa chyba za bardzo, musze sprawdzić jak będą coś gotować w dużym garnku albo na patelni.

Mycha spiżarnia ma długość 2,25 a szerokość na końcu 1,2 a przy wejściu około 90. Plan był taki że będą regały na wymiar i wykorzystany każdy kawałek miejsca ale po 3 miesiącach czekania (kasa kasa kasa) wkurzyłam sie i namówiłam męża aby kupił OBOJĘTNIE co, żebym tylko jakieś półki miała:)

W prawym kącie z tyłu mam wstępną segregację śmieci: stary kosz na bieliznę gdzie wrzucam butelki, kartony i plastiki (potem segreguję w garażu do odpowiednich worków) oraz kosz na puszki i nakrętki.

Tam we wnęce jeszcze zamontujemy półki wprost do ściany. Nad tym niskim regałem z prawej strony też w przyszłości bedą półki.

Ogólnie to bardziej skladzik niż spiżarnia w pełnym tego słowa znaczeniu. Trzymam tam jak widac naczynia większe, maszyna do chleba ma swoje honorowe miejsce, woda, mleka, jakieś puszki czy kilka słoików na "już". Trochę chemii której używam na parterze, zapas worków do smieci, miotła i mop.

Prawdziwa, chłodna spiżarnia będzie w piwnicy. Kiedyś;)

DSC_1167.jpg

Mycha - mam spiżarnię o głebokosci 90 cm- i na dłuzszej scianie również planowałam zrobić wąskie półki, jednak po przymiarkach okazało się to dosyć niewygodne i wstawiłam tylko w krótsze ściany 2 regały " techniczne" o głębokości 45 cm, a na dłuższej ścianie powiesiłam wieszak na mopy,szczotki, itp.

Mycha - mam spiżarnię o głebokosci 90 cm- i na dłuzszej scianie również planowałam zrobić wąskie półki, jednak po przymiarkach okazało się to dosyć niewygodne i wstawiłam tylko w krótsze ściany 2 regały " techniczne" o głębokości 45 cm, a na dłuższej ścianie powiesiłam wieszak na mopy,szczotki, itp.

W temacie spiżarni - kocham moją spiżarnię!!! U mnie również pełni funkcję składzika, jest w centralnej części domu, wszystko co najważniejsze pod ręką, nie zawsze uporządkowane, i goście tego nie widzą;) Ależ się cieszę że uparłam się na projekt ze spiżarnią :)

Jeszcze nie gotowa, jak u mychy. Póki co prowizorka ze starymi komodami, ale grunt że półki są i można stawiać. W przyszłości zrobimy sobie półki na wymiar, od dołu do samej góry :)

Witam na forum. Jestem w trakcie urządzania kuchni. Mam już wstępny projekt, w chwili obecnej nanoszone są poprawki. Zdecydowałam się na białą kuchnię w macie z szarym blatem. Ogladałam ostatnio próbniki frontów z eggera i krono. Niestety wydawało mi się, że kazdy biały nie jest do końca biały. Czy ktoś posiada biała kuchnię w macie i może powiedzieć na jakie fronty się zdecydował? Chodzi mi o dokładną nazwę i kolor.

Witam na forum. Jestem w trakcie urządzania kuchni. Mam już wstępny projekt, w chwili obecnej nanoszone są poprawki. Zdecydowałam się na białą kuchnię w macie z szarym blatem. Ogladałam ostatnio próbniki frontów z eggera i krono. Niestety wydawało mi się, że kazdy biały nie jest do końca biały. Czy ktoś posiada biała kuchnię w macie i może powiedzieć na jakie fronty się zdecydował? Chodzi mi o dokładną nazwę i kolor.

Odcieni bieli jest cała masa niestety ;) Ponadto biały kolor zmienia odcień kiedy zostaje pokryty ilomaś warstwami lakieru.

Ja nie wiem jaki mam kolor frontów, robione u stolarza. Wiem natomiast, że drzwi są o wiele bardziej białe, a na pewno były po montażu, bo teraz ta różnica się zaciera powoli ;) Inny odcień mają meble z Ikea, odrobinę inny odcień listwy. Tego się nie uniknie.

Odcieni bieli jest cała masa niestety ;) Ponadto biały kolor zmienia odcień kiedy zostaje pokryty ilomaś warstwami lakieru.

Ja nie wiem jaki mam kolor frontów, robione u stolarza. Wiem natomiast, że drzwi są o wiele bardziej białe, a na pewno były po montażu, bo teraz ta różnica się zaciera powoli ;) Inny odcień mają meble z Ikea, odrobinę inny odcień listwy. Tego się nie uniknie.

No właśnie... najbardziej mnie martwi fakt, jak meble będą prezentowały się na białej ścianie, czy nie będzie dużej różnicy w kolorze. Ewentualnie ściany pomaluję na jakiś jasny odcień szarego. Wcześniej ogladajac gotowe kuchnie wydawało mi się, ze biały to biały. Najprostszy kolor, a tu jednak okazuję się, że nie do końca ;)

co do bielszej i mniej bielszej ;) bieli, wydaje mi się, że powinno się odcień dobierac do innych białych elementów, np ścian lub kafli , jeśli już są. jesli fronty będą jedyną biała płaszczyzną,a reszta w innych kolorach to nikt nie zauważy, że powinny być" bardziej" białe- oczywiście jeśli nie pójdziesz za bardzo w kierunku np ecru lub szarości.

. najbardziej mnie martwi fakt, jak meble będą prezentowały się na białej ścianie, czy nie będzie dużej różnicy w kolorze. Ewentualnie ściany pomaluję na jakiś jasny odcień szarego.

a może farbę z mieszalnika dopasować pod meble ?

Edytowane przez joliska

co do bielszej i mniej bielszej ;) bieli, wydaje mi się, że powinno się odcień dobierac do innych białych elementów, np ścian lub kafli , jeśli już są. jesli fronty będą jedyną biała płaszczyzną,a reszta w innych kolorach to nikt nie zauważy, że powinny być" bardziej" białe- oczywiście jeśli nie pójdziesz za bardzo w kierunku np ecru lub szarości.

Ściany nie są jeszcze pomalowane, kafle bądź szkło między szafkami też nie wybrane. Co do ścian to chciałabym, aby zostały białe ew. jakis jasny szary. Wstępnie wybrałam kolor frontów z eggera, kolor biały premium.

a może farbę z mieszalnika dopasować pod meble ?

Też jest to jakiś pomysł.

No właśnie... najbardziej mnie martwi fakt, jak meble będą prezentowały się na białej ścianie, czy nie będzie dużej różnicy w kolorze. Ewentualnie ściany pomaluję na jakiś jasny odcień szarego. Wcześniej ogladajac gotowe kuchnie wydawało mi się, ze biały to biały. Najprostszy kolor, a tu jednak okazuję się, że nie do końca ;)

No właśnie niestety nie:) Biały jest trudny pod tym względem, zwłaszcza jeśli w grę wchodzi ten lakier, który zmienia odcień.

Dawaj szare ściany i po kłopocie. Tak jest u mnie :)