Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Daj znać w jaki sposób Ci to naprawili :) Ja użytkuję swoją 2 miesiące i mam już 2 wgniecenia, bo odprysk to to nie jest, ale solidnie garem przywaliłam;) na szczęście na kancie w miejscu gdzie tego nie widać, więc narazie nie alarmuje stolarza. Ale dobrze wiedzieć na przyszłość, w jaki sposób to się "naprawia" ;)

Odezwę się jak będę po - co do mniejszych _ moich uszkodzeń - zamówiono mi jakiś pisak. Też się odezwę jak to działa i czy się sprawdza. Mam kilka takich uszkodzeń do samodzielnej naprawy. Też przywaliłam nie garem lecz patelnią :)

Mmelisko ja widzę w dwóch :) Jeszcze na dole jest. Tam, gdzie konieczna.

mi chodzi o ta przy scianie...(miedzy szafkami a sciana jej nie ma)

na dole to wiem ze musi byc :) chyba ze szafka typowa narozna zrobiona to wtedy nie potrzeba i mnie ona u mnie nie razi... tylko ta jedna jedyna :bash:

Nataly - podaj prosze wymiary szafek wiszących, mam dylemat czy moje wymiary nie za bardzo poszatkują przestrzeń.. podaj proszę wysokość na szerokość poszczególnych szafek, wiszące szafki dolne otwierane na boki chyba? jaka jest odległość między blatem a szafkami wiszącymi?

rura do wyciągu (czy to tylko okap?) jest pod kartongipsem? ponadto co to za okap? wysuwany?

dużo pytań ale byłabym wdzięczna za odp. ;]

piekne wykonanie :yes:

az zazdroszcze braku przy scianie wykonczenia blenda... (tylko w jednym miejscu z uwagi na wentylator.)

u siebie nie chcialam owej blendy a mam :(

no coz..trzeba bedzie sie pogodzic...

Witam i dziękuję . Staram się nie używać blend ,,, ale czasami trzeba .. ;-)

Miłego , Piotr

a czy fronty przy otwieraniu nie uderzają w roletę??

mam podobną sytuację i zastanawiam się czy wybrac żaluzję przy szybie czy taką roletę

Ten front pewnie będzie sporadycznie otwierany , Klientka chciała szafki do końca i tak zrobiłem . W innym przypadku trzeba by było założyć sporą blendę.;_)

Piękny aneksik :) Też mam pytanie o blendę przy ścianie w górnych szafkach. Jak jest to rozwiązane?

Dziękuję , blenda musi być żeby front otwierał się na 90 stopni . Czyli od tego miejsca zaczyna się szafka ;-)

Nataly - podaj prosze wymiary szafek wiszących, mam dylemat czy moje wymiary nie za bardzo poszatkują przestrzeń.. podaj proszę wysokość na szerokość poszczególnych szafek, wiszące szafki dolne otwierane na boki chyba? jaka jest odległość między blatem a szafkami wiszącymi?

rura do wyciągu (czy to tylko okap?) jest pod kartongipsem? ponadto co to za okap? wysuwany?

dużo pytań ale byłabym wdzięczna za odp. ;]

Witam , górne szafki idąc od lewej strony mają 50 cm , 50 cm , 60 cm na okap , 44 cm i 44 cm , wszystkie mają wysokość 60 cm , pomiędzy szafkami jest 60 cm na tapetę i szkło przezroczyste . Oczywiście w kartongipsie jest schowany przewód wentylacyjny który odprowadza powietrze do wentylacji a ten okap jest wysuwany i miał możliwość założenia panela lakierowanego ;-) Miłego

Nataly, kuchnia super:-) Zdradz prosze w jaki sposob otwieraja sie szafki wiszace, na boki czy moze do gory? Czy tez to jakis system?

Dziękować , wszystkie szafki otwierają się na boki , dolny poziom ze schowanym podchwytem a górny na tipona ;-)

Edytowane przez joliska

Witam, Jestem pierszy raz na forum tego typu a to tylko dlatego ze niedawno zrobilismy remont swojej kuchni (mieszkamy na stale w Manchester) I jestesmy z niej przeeeedumni!! zamieszczam pare zdjec :) Sciana z kominem pomiedzy salonem I kuchnia zostala zburzona zeby zrobic tzw OPEN PLAN :) jesli macie jakies pytania prosze smialo pisac :) pozdarwiam xxx jesli bedzie potrzeba wrzuce wiecej zdjec pozniej20141007_204314_resized.jpg20141007_204357_resized.jpg20141007_204444_resized.jpg

Mam pytanie, ile muszę zostawić miejsca po bokach lodówki od ściany ? 1,5 cm wystarczy na jedną stronę? To znaczy lodówka będzie w zabudowie, obok będzie stał słupek z piekarnikiem i mikrofalą, a obydwie szafki będą stały pomiędzy ściankami działowymi, to wystarczy jak zostawię przy ściankach po 1,5 cm?

mycha, wystarczy poszukac w necie i prosze

http://etienne.mydevil.net/alle_golmot/Amica_EBZ_EKGC_16327.jpg

ps- wszystko zalezy rowniez od lodowki, jakiej firmy wybierzesz... tam sa podane wymiary co i jak...

Edytowane przez Mmelisa