Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dziewczyny, dziękuję ślicznie za opinie/ porady:hug:

Tak samo jak boazeria tak samo odpada przemalowywanie stołu i krzeseł, choć przyznam, że bardzo mi się taki stół podoba i myślałam, że wraz z boazerią stworzy nawiązanie do schodów- no ale skoro piszecie, że ładnie nie będzie to nie będzie białego.

Co do ułożenia stołu to wypróbujemy prostopadłe ułożenie-jeszcze mąż nie widział:D, jest nas czwórka więc miejsc wystarcza także w tym ułożeniu.

Poszukam materiału na zazdrostki- rozumiem, że ma to być materiał gładki, prosty a nie żadne koronki :-)

Okno przy blacie chciałabym zasłonić bo wychodzi ono na drogę

No i zegar- będę organizować kasę na niego.

A czy ta ściana z samym tylko zegarem nie jest za pusta?

Edytowane przez Niureczka

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pokażę wam moją kuchnię i liczę na jakaś podpowiedz :) Z racji tego że kupiliśmy dom z rynku wtórnego kuchnia jest zrobiona przez poprzednich właścicieli, podoba mi sie ale dla mnie jest za bardzo sterylna i zimna... Jest świetną podstawą... Mam nadzieje że doradzicie mi co zrobić aby ją ocieplić :)

Planuje położyć tapetę na dwóch ścianach przy wyspie ale nie wiem czy to dobry pomysł. Chce aby całośc była w takich kolorach jak biały, czarny i szary a dodatki srebrne.

[ATTACH=CONFIG]284459[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]284461[/ATTACH]

tapeta na która bardzo mi sie podoba

[ATTACH=CONFIG]284460[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]284462[/ATTACH]

ale co dalej ??? :bash:

przepiękna ta kuchnia! minimalnie minimalna, ale genialna :D

nie kombinuj proszę Cię z tapetą

[ATTACH=CONFIG]286372[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]286373[/ATTACH]

Kuchnia Ikea fronty biały połysk, blaty EGGER. Co o tym sądzicie ?

Pięknie! To naprawdę z ikea? Jkoś mi nic ciekawego nie wychodzi w tym ich planerze.

Mam pytanie do użytkowniczek systemu aventos, w jak szerokich szafkach macie zastosowany? Muszę jutro dać stolarzowi znać czy ma być aventos czy otwierane na boki szafki w sumie 1,2mx0.87cm. Nie wiem czy te 120cm to nie jest jednak zbyt potężna szafka?

na

Pokażę wam moją kuchnię i liczę na jakaś podpowiedz :) Z racji tego że kupiliśmy dom z rynku wtórnego kuchnia jest zrobiona przez poprzednich właścicieli, podoba mi sie ale dla mnie jest za bardzo sterylna i zimna... Jest świetną podstawą... Mam nadzieje że doradzicie mi co zrobić aby ją ocieplić :)

Planuje położyć tapetę na dwóch ścianach przy wyspie ale nie wiem czy to dobry pomysł. Chce aby całośc była w takich kolorach jak biały, czarny i szary a dodatki srebrne.

[ATTACH=CONFIG]284459[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]284461[/ATTACH]

tapeta na która bardzo mi sie podoba

[ATTACH=CONFIG]284460[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]284462[/ATTACH]

ale co dalej ??? :bash:

Pomyślałam o Rasch - Iris Maschek, ale tam chyba nie ma ściany, by ją wyeksponować.

http://www.dekostudio.pl/tapety_katalog_galeria.php?id=59

Muszę jutro dać stolarzowi znać czy ma być aventos czy otwierane na boki szafki w sumie 1,2mx0.87cm. Nie wiem czy te 120cm to nie jest jednak zbyt potężna szafka?

na

To stolarz powinien dobrac tak system aby siłownik nie miał problemu i powiedziec Tobie....co o tym sądzi

mam aventos HF na metrowym froncie (szerokośc) wysokosc szafki jakies 70 -80 cm prawdę mówiąc nie wiem.

No to dorzuce i swoją :) sorry za nieład przy zlewie, no ale się żyje ;)

[ATTACH=CONFIG]169532[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]169533[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]169534[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]169535[/ATTACH]

Mam pytanie o kolor tego lakieru na frontach. Ta limonka z jakiej firmy była? Czy ten kolor był wybierany z jakiejś palety, ma jakiś numer/nazwę? My szukamy dokładnie takiego koloru frontów, ale palety lakierów są tak niemiarodajne, że zupełnie nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Będę ogromnie wdzięczna za podpowiedź :yes:

A ja mam inną sprawę. Projektuję kuchnię. Czy moglibyście rzucić na to okiem i się wypowiedzieć?

Umieściłem post w odpowiednim temacie (poniżej podaję link), ale nikt mi jeszcze nie odpisał :(

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?142331-Projekt-kuchni-wizualizacje&p=6649261#post6649261

http://www.belmeb.pl/upload/produkt_gl/3647_1.jpg

Bardzo mi się podobają, ale moja opinia jest oparta jedynie na wizycie w salonie kuchennym. Czy ktoś użytkuje takie uchwyty?

Użytkuję, i jestem zadowolony z wyboru. Zalety jak opisałaś, nie wycierają się, są subtelne, nie utrudniają czyszczenia frontów.

żona _m ja też mam taką, ale u mnie nie ma żadnego grzybka hmmmm no chyba, że go nie widzę, dziwna sprawa bo samsung w czarnym szkle ma chyba tylko tę jedną

dorzucam coś od siebie i .....zamykam oczy......ej tam co będzie to będzie :)

http://images50.fotosik.pl/1300/30da4f5d75d0f221gen.jpg

http://images47.fotosik.pl/1291/0730b55c8e034ac5gen.jpg

Witam, czy jest możliwość przedstawienia zdjęć kuchni z boku? Przymierzam się do kuchni alę do kuchni ale u mnie ten BOK KUCHNI będzie widoczny z salonu i nie wiem, czy nie zepsuje uroku kuchni. Miałam mieć inaczej, teraz chcę inaczej . Czy Pani bok jest widoczny? Jaką długość ma ściana z lodówką? Jak wykorzystany jest narożnik przy lodówce? Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam