Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

skoro wszyscy się tak "chwalą" to i ja

http://images70.fotosik.pl/472/170248634dafa6cfgen.jpg

http://images68.fotosik.pl/472/a09d4755341bcf3cgen.jpg

http://images70.fotosik.pl/472/b06633d5912bcd1bgen.jpg

aranżacja okna jeszcze nieskończona brak parapetu i może rolety albo cuś sama jeszcze nie wiem

Bardzo ładna, super mi się podoba.

Ja się też pochwalę choć się trochę boje komentarzy :D

[ATTACH=CONFIG]295615[/ATTACH]

Obok piekarnika chcemy jeszcze dostawić jakąś witryne bo czegoś tam brakuje.

Lodówka się nie nagrzewa od piekarnika?

Ja bym się tak bał bezpośrednio jedno przy drugim.

Julo23, bardzo ładna kuchnia Ci wyszła. Dodatek koloru sprawia, że kuchnia wygląda interesująco. Firaneczce i witrynce również mówię NIE :)

A może byś dała takie same rolety jakie masz w małym oknie (tym nad płytą)?

Edytowane przez Maciejka2
Sorry, oczywiście tym nad zlewem :)

Podoba mi się zestawienie kolorów podłoga - blaty - płytki nad blatem ( o ile to płytki;)) i bezuchwytowe białe fronty;

Nie podoba mi się układ ergonomiczny - ten zlewozmywak w rogu pod małym oknem, mało miejsca roboczego między nim a płytą, tym bardziej,że sporo miejsca i nie trzeba go było tak upychać;

nie podoba mi się czerwony kolor pod sufitem, bo przytłacza i zobowiązuje;

nie podobają mi się te otwarte półeczki - to jakby z innej kuchni;

nie podobają mi się firanki !!! poza tym okna bym ubrała jednakowo;

Dzięki za komentarze.

Jeśli chodzi o położenie piekarnika i lodówki to wydaje mi się że to lodówce nie przeszkadza. Nie zauważyłem żeby tam się coś nadmiernie nagrzewało.

Lodówka sama z siebie też się z boku grzeje - to jest akurat stary samsung ze starego mieszkania. Samsungi z tego co zauważyłem grzeją się bokami a nie tyłem jak inne.

Podwieszenie sufitu - może słabo widać ale jest czerwone. Miał być troche inny kolor a wyszedł jaki jest. Ale na pewno nie jest to różowy.

Przy następnym malowaniu na pewno zmienimy kolor. Tylko na jaki ?

Nad blatem są to płytki dokładnie te:

IMG_20140502_154528.jpg

Zdjęcia robiłem telefonem i nie widać tych dekorów.

Jeśli chodzi o układ ergonomiczny to ten był całkiem inny z założenia.

Zlew miał być pod oknem narożnym. A spiżarka miała być przedzielona ścianką od małego okna w tej wnęce.

Nie chcieliśmy spiżarki bo mamy piwnic 100m2. No i się wszystko pozmieniało.

Otwarte półeczki - masz rację. Ale coś musiałem zrobić, w sensie dodać bo bardzo to niekorzystnie tam wyglądało. Jak się przyjżysz, bo szafka by wisiała, a po lewej i prawej stronie od niej są dodatkowe załamania. Z jednej strony wnęka ściany, z drugiej szpaleta okna.

Wychodziły takie schody... Myślałem też zamknąć te półeczki frontem szafki. Ale brakło na wszystko czasu i jest jak jest.

Firanki to najmniejszy problem bo kosztowały 35zł.

Większy problem z roletkami, bo ona odstają na rolce, i nie mogę swobodnie otworzyć okna bo uderza w szpalete przy pełnym rozwarciu skrzydła.

Edytowane przez julo23

http://www.leroymerlin.pl/plytki-ceramiczne-i-gipsowe/glazura-terakota-gres/glazura/dekor-amazonian-ceramika-color,p250998,l230.html

na stronie Leroy M. trzeba wpisać amazonian.

Próbowałem kupić je tanio przez internet, na innych stronach www ale przesyłka zabija cały zarobek. Pozatym przy małym metrażu nie było to opłacalne.

W L.M. bardzo drogo mają ale nie ma kosztów kuriera - oni liczą płytki jak za całą paletę. No i można zwrócić nawet 1 szt.

Choć wolałem zostawić na wszelki wypadek bo pewnie za parę lat to już się nigdzie nie kupi i może być problem w razie czego.

10888132_10153538697144119_1506005447_n.jpg

Jedna część kuchni nadaje się już do pokazania :) zdjęcie sprzed świąt, doszło oświetlenie nad wyspą (w sumie 3 czarne lampki). Rolety chwilowe, żeby sąsiedzi nie zaglądali :D nad stałymi pomyślimy w przyszłym roku. Jak się zmobilizuję to niedługo wrzucę skończoną resztę :)