GUMISIOWA 31.12.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Pea-piękna!!!![ATTACH=CONFIG]296286[/ATTACH] Jedna część kuchni nadaje się już do pokazania zdjęcie sprzed świąt, doszło oświetlenie nad wyspą (w sumie 3 czarne lampki). Rolety chwilowe, żeby sąsiedzi nie zaglądali nad stałymi pomyślimy w przyszłym roku. Jak się zmobilizuję to niedługo wrzucę skończoną resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro09 31.12.2014 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 super kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 31.12.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Super kuchnia. Zdradź jaki masz sprzęt AGD? Podpinam się pod pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pea 31.12.2014 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 (edytowane) Piekarnik to SAMSUNG BQ2D7G144 a mikrofala Samsung FW213G001. Polecam, póki co jestem bardzo zadowolona Fronty dolne miały iść jedną linią tak jak podział szuflad ale niestety Pan wykonujący meble pomylił się a teraz wydłużył sobie czas realizacji, łącznie z cokołami Edytowane 31 Grudnia 2014 przez Pea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania2013 31.12.2014 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Piękne te Wasze kuchnie, ja jestem dopiero na etapie wyboru. bardzo podoba mi się Olivia z firmy KAM. Czy ktoś z Was ma te meble? Jakie są w użytkowaniu? Polecacie je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobbudowlaniec1719512963 31.12.2014 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 [ATTACH=CONFIG]296286[/ATTACH] Jedna część kuchni nadaje się już do pokazania zdjęcie sprzed świąt, doszło oświetlenie nad wyspą (w sumie 3 czarne lampki). Rolety chwilowe, żeby sąsiedzi nie zaglądali nad stałymi pomyślimy w przyszłym roku. Jak się zmobilizuję to niedługo wrzucę skończoną resztę Piekna kuchnia.! O takiej wlasnie marzę. Uzytkujesz moze juz ta kuchnie?? Chcialabym wiedziec jak sie ja utrzymuje w czystosci. Kazdy mi odradza i mowi ze jeszcze bede zalowac decyzji dot czarnych frontów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 02.01.2015 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Kazdy mi odradza i mowi ze jeszcze bede zalowac decyzji dot czarnych frontów. A ile, z tych odradzających, osób użytkuje taką kuchnię?? Trzeba weryfikować "odradzaczy", bo najczęściej gadają, żeby gadać. Na mnie tak się "odradzacze" rzucili, kiedy powiedziałam, że będę miała czarną armaturę w łazience - oczywiście nikt z nich nie ma, nie miał i pewnie nawet nie widział, ale odradzić trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobbudowlaniec1719512963 02.01.2015 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Moi odradzacze maja inne gusta i nigdy by sie Nie zdecydowali na takie kolory. Moze dlatego. Wiadomo na czarnym widac kurz duzo bardziej i czesciej trzeba ze szmatka latac pozatym lakier ma to do siebie ze moze się rysowac a to widac duzo bardziej niz na bialym kolorze. Zdania oczywiście nie zmienie ale nie chce przeklinac swojego wyboru w przyszlosci;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natkqa 02.01.2015 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 [ATTACH=CONFIG]296286[/ATTACH] Jedna część kuchni nadaje się już do pokazania zdjęcie sprzed świąt, doszło oświetlenie nad wyspą (w sumie 3 czarne lampki). Rolety chwilowe, żeby sąsiedzi nie zaglądali nad stałymi pomyślimy w przyszłym roku. Jak się zmobilizuję to niedługo wrzucę skończoną resztę klasyczna biel i czerń nigdy chyba nię wyjdzie z mody Też chcę wiedzieć jak się użytkuję taka kuchnię zawłaszcza z czarnym blatem. blat- z jakiego materiału jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.01.2015 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 natkqa moze ja tobie odpowiem bo wlasnie uzytkuje taka kuchnie- biała lakierowana i czarne blaty granitowe.O ile meble( fronty) bardzo sobie chwale to szczerze mówiąc blatu mam juz dość.:PWidac każda dosłownie krople ,każdy odcisk wszystko dosłownie wszystko!!Latam non stop ze ścierka i wycieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 02.01.2015 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 U mnie czarny blat ale z drobinkami i użytkuje aię super. Drobinki są doskonałym kamuflażem dla okruchów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rakowiec 02.01.2015 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Śliczna:) Chcę mieć podobną kolorystykę. Mam pytania- Czy blat jest drewniany? Jakie są płytki na podłodze-jaki wymiar?czy widać na nich bardzo brud? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rakowiec 02.01.2015 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Bardzo ładna, super mi się podoba. Ja się też pochwalę choć się trochę boje komentarzy [ATTACH=CONFIG]295613[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]295614[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]295615[/ATTACH] Obok piekarnika chcemy jeszcze dostawić jakąś witryne bo czegoś tam brakuje. Śliczna:) Chcę mieć podobną kolorystykę. Mam pytania- Czy blat jest drewniany? Jakie są płytki na podłodze-jaki wymiar?czy widać na nich bardzo brud? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pea 03.01.2015 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Piekna kuchnia.! O takiej wlasnie marzę. Uzytkujesz moze juz ta kuchnie?? Chcialabym wiedziec jak sie ja utrzymuje w czystosci. Kazdy mi odradza i mowi ze jeszcze bede zalowac decyzji dot czarnych frontów. Mnie też znajoma przestrzegała przed czarnym lakierem w kuchni bo oryginalnie chciałam wszystko w czerni. Nie wierzyłam dopóki nie zobaczyłam co dzieje się z dolnymi szafkami od zmywania, frontami obok zmywarki,szafki z koszem otwieranym non stop, przy dzieciach i wszędobylskich palcach przy szufladach. Postanowiliśmy dolne fronty zrobić białe i zostawić tylko czarne boki (z drugiej strony jest dziura czekająca na czarny ekspres i szafkę). W wyspie fronty też są białe i muszę powiedzieć, że cieszę z tej decyzji bo prawie nic na nich nie widać, dopiero jak sobie przypomnę to raz w tygodniu przelecę mikrofibrą z clinem. A podwójne, górne szafki otwiera się chwytając za listewkę z drugiej strony frontu więc praktycznie ich nie dotykamy. Co do rysowania to dobra mikrofibra (nie jakieś 3 paki z marketu) + clin i wszystko pięknie wygląda. Mamy też taki wosk do lakierów samochodowych i co parę miesięcy je polerujemy na błysk, łącznie z lodówką Wszystko jest kwestią rozplanowania funkcjonalności, rodzajów uchwytów, jak dużo przebywa się w kuchni, gotuje, sprząta itd. Myślę że czarnej kuchni nie ma się co bać, ja się wystraszyłam więc wyszło jak wyszło, a fronty zawsze można przemalować Aaa i blat to konglomerat kwarcowy bodajże Gobi Black z Quartz, dokładnie nie pamiętam. Jak czary to tylko z drobinkami - rewelacyjna sprawa, nic nie widać. Jedyne co bym zmieniła to na total połysk bo nasz jest taki pół na pół i trudniej go wytrzeć "na taflę" Edytowane 3 Stycznia 2015 przez Pea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobbudowlaniec1719512963 03.01.2015 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Wszystko jest kwestią rozplanowania funkcjonalności, rodzajów uchwytów, jak dużo przebywa się w kuchni, gotuje, sprząta itd. Myślę że czarnej kuchni nie ma się co bać, ja się wystraszyłam więc wyszło jak wyszło, a fronty zawsze można przemalować Aaa i blat to konglomerat kwarcowy bodajże Gobi Black z Quartz, dokładnie nie pamiętam. Jak czary to tylko z drobinkami - rewelacyjna sprawa, nic nie widać. Jedyne co bym zmieniła to na total połysk bo nasz jest taki pół na pół i trudniej go wytrzeć "na taflę" Przemalować fronty ? chyba by mnie mój M zakatrupił a nie piszę o tym że mój tata akurat " robi" meble i przewija się tego co nie miara tylko same białe, kremowe jakieś tam kolory a czarnego jak na złość nic!!!! A blat to koszty duże , u mnie kuchnia niby mała ale dochodzi półwysep więc o takim kamiennym mogę tylko pomarzyć :( CHYBA że wygram w totolotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arekp55 03.01.2015 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Pea a jak użytkuje ci się ten piekarnik z SAMSUNGA, bo czytaliśmy o nim różne opinie na forum. Możesz jeszcze zdradzić jaki masz zlewozmywak i płytę indukcyjną? Zazdroszczę WAM, że macie już te trudne wybory za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pea 03.01.2015 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Pea a jak użytkuje ci się ten piekarnik z SAMSUNGA, bo czytaliśmy o nim różne opinie na forum. Możesz jeszcze zdradzić jaki masz zlewozmywak i płytę indukcyjną? Zazdroszczę WAM, że macie już te trudne wybory za sobą. Z piekarnika jestem zadowolona, wszystko działa jak należy, łatwo się go czyści, trochę czasu zajmuje poznanie wszystkich przyciskow co do czego a teraz juz automatycznie wlaczam to co potrzebuję, czasem bez głębszego zastanawiania się tylko dolna komora nigdy nie przypiecze wierzchu niestety, przynajmniej mi się to jeszcze nie udało. Zlewozmywak to podwieszany FOOCH Coronation - jestem średnio zadowolona bo szybko stracił kolor i tak jakby zeszla jakas wierzchnia warstwa i żeby wyglądał tak jak powinien trzeba go co kilka dni czyścić i impregnować. Płyta to ELECTROLUX EHI 6740 FOK naprawdę super, podwójne pole super rzecz dla dużych garnków, power boost działa błyskawicznie, łatwa obsługa paneli i zmiany temperatury. Bez + i - tylko jakby 3/4 koła po którym przesuwa się palec. Z płyty jestem naprawdę zadowolona Edytowane 3 Stycznia 2015 przez Pea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arekp55 03.01.2015 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Pea dzięki za cierpliwość w odpowiadaniu na moje pytania Wielka szkoda, że zlewozmywak to nietrafiony zakup. Zaczynam się utwierdzać w przekonaniu, że stalowy podwieszany będzie najlepszym rozwiązaniem. My mamy dylemat jeszcze co do lodówki - czy warto inwestować w taką, która posiada system no frost czy jednak sobie to darować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pea 03.01.2015 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Arekp55 Nie ma sprawy Myślę że stalowy będzie na pewno bardziej trwały, o granit niestety trzeba dbać jak o każdy kamień, uważać na gorące garnki, kwasowość wylewanych płynów no i właśnie odpowiednie czyszczenie i konserwację. Stalowy nie pasował do mojej wizji więc teraz się męcz człowieku a co do lodówek to jedyne co mogę polecić to Samsunga (mam w domu Samsungową krainę) z systemem Twin Cooling System. Osobny obieg powietrza w zamrażarce i po sprawie, do tego osobne szuflady na warzywa i świeże produkty więc nie trzeba się bać jak przy No Frost, że mogą w lodówce za szybko wyschnąć. Mam nadzieję, że nie oberwie mi się bardzo za off topic.. Edytowane 4 Stycznia 2015 przez Pea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arekp55 04.01.2015 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Pea nam też stalowy nie bardzo będzie pasował, bo i blat będzie z czarnego granitu, ale jeśli mamy się później z nim tak męczyć to zdecydujemy się jednak na ten stalowy. Co do lodówki to ten system, o którym piszesz to jest chyba tylko w wolnostojących , a my będziemy mieć zabudowaną Raczej zdecydujemy się na Boscha z systemem NO FROST lub bez. Na pewno na naszą decyzję będzie miała wpływ pojemność zamrażarki, a w tej bez no frost jest 74 l i tylko 35 db - czyli jedna z najcichszych lodówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts