Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Już ją kiedyś pokazywałam, jednak teraz temat wykańczania kuchni definitywnie uważam za zamknięty :wave:

[ATTACH=CONFIG]297615[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]297618[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]297619[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]297620[/ATTACH]

...układ identyczny jak u nas więc podkradłem dla A. żeby to zobaczyła ;) bardzo fajnie wyszło

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Białe są ładniejsze, ale zaraz zaczną farbować od granatowych spodni, więc z praktycznego punktu widzenia wybrałbym czarne. Ale nie z Ikei. Mam ich krzesła o bardzo podobnej konstrukcji i niestety stwierdzam, że są tandetne. Chyba już po roku użytkowania zaczęły niemiłosiernie skrzypieć. W wielu miejscach klej puścił i nogi żyją swoim życiem. Raz na jakiś czas muszę takie krzesełko wziąć "na kolanko" i dać porządnego klapsa z wszystkich stron, żeby pozbijać je do kupy. A przy siadaniu i tak trzeba sprawdzać, czy nogi nie odstają na łączeniach, żeby nie wyrżnąć na ziemię. Pół biedy, że ja mam tylko krzesła, bo z hokera to się leci 2x wyżej. O ile z mebli kuchennych Ikea jestem zadowolony, tak krzesła zdecydowanie odradzam.

snoszi, a mogłabyś zmierzyć półwysep i jego odległość od szafek ze zlewem? :)

odległość półwyspu od szafek to 180 cm ale spokojnie może być mniej bo jest bardzo dużo miejsca

wymiary wyspy to ok 190 x 80 cm i mogłaby być odrobinę szersza tak o 10 cm. (po prostu nie powinno być tego wcięcia)

A tak przerobiona bez górnych szafek

SAM_3254bez2.jpg

A tak bez tej jednej w samym rogu

SAM_3254bez1.jpg

Przeróbka byle jaka ale chyba widać o co chodzi :)

Nie da się ukryć, że bez szafek wiszących wygląda najlepiej. Takie jest moje zdanie.

Jednak nie zawsze da się z nich zrezygnować, bo czasami i niema gdzie trzymać naczyń. Ewentualnie można zamienić obecny okap na model ukryty w szafce.

Edytowane przez moniss

No to i ja się pochwalę swoją kuchnią :)

[ATTACH=CONFIG]295301[/ATTACH]

JAOS czy mogę prosić o informację jaki to kolor frontów? A może wiesz jaki producent :) I jakby się dało wrzucić więcej zdjęć będę niebywale zobowiązana ;) Planuję kuchnię w podobnej kolorystyce - palisander i biały. Fronty są na wysoki połysk? Jak się sprawdzają?

Łał! To mnie zażyłaś! :jawdrop: Ale muszę przyznać, że lakier na frontach wyszedł genialnie! :)

Tak więc nie będzie problemu ze zmiana kolorystyki :)

Dobrze by było wymienić też front przeszklony na pełny, oraz te podwójne drzwiczki pod piekarnikiem na pojedyńcze z jednym długim poziomym uchwytem (taki jak w górnych szafkach oraz szufladach). Powinno to uspokoić ten chaos.

Nie mam jednak pomysłu na szafkę wiszącą przy samym skosie, a coś mi tam nie pasuje. A nie masz przypadkiem fotki bez tej szafki? Ciekawe jak by to wyglądało...

A tak z innej beczki...

Na poprzednim zdjęciu wyglądało to tak, jakby jeszcze wzdłuż ścianki kolankowej były szafki. Czy może się mylę? Jeśli są, to wrzuć też jakąś fotkę :)

DOdam w tym tygodniu inne zdjecia. :) DZieki ogólnie za porady. Na początku pomyślałem, ze jak bedzie w dwóch kolorach to nie bedzie tak ciemno w kuchni. Ogólnie mam male mieszkanko na poddaszu, i z tad taka decyzja o dodaniu jasnego koloru. Ale wyszedl groch z kapucha ;) Tak wogole, to sam robiłem wszystko z tesciem :), tesiu jest stolarzem. A to pod szafkami to fototapeta na wymiar, a na to pleksi przymocowana.

Nie da się ukryć, że bez szafek wiszących wygląda najlepiej. Takie jest moje zdanie.

Jednak nie zawsze da się z nich zrezygnować, bo czasami i niema gdzie trzymać naczyń. Ewentualnie można zamienić obecny okap na model ukryty w szafce.

http://przekorba.fm.interiowo.pl/SAM_2772.JPG

Tak to wygladalo na poczatku.

Co najwyżej to z kolorami teraz mogę zmienić, a usuwanie szafek raczej nie wchodzi w gre.. chodzi o miejsce ;/

http://przekorba.fm.interiowo.pl/SAM_2772.JPG

Tak to wygladalo na poczatku.

Co najwyżej to z kolorami teraz mogę zmienić, a usuwanie szafek raczej nie wchodzi w gre.. chodzi o miejsce ;/

To jeszcze surowe fronty, przed "machnięciem" lakierem?

Co do jasnych górnych frontów, to tak też przypuszczałam, że ten kolor mógł być podyktowany obawą, że będzie za ciemno i zbyt przytłaczająco... :)

A jak sie zapatrujesz na zastąpienie obecnego okapu, okapem ukrytym w kolejnej szafce?

Acca5, chodzi Ci o tę część gdzie na zdjeciu widać drzwi? Bo jeśli tak to tam nie szaf. To jest słupek z lodówką, słupek z zamrażarką i szafka 40-ka z szufladami w środku. Zdjecia z przodu nie moge zrobić, bo ta część zabudowy jest w korytarzu ;) Edytowane przez adrianad

snoszi, a mogłabyś zmierzyć półwysep i jego odległość od szafek ze zlewem? :)

odległość półwyspu od szafek to 180 cm ale spokojnie może być mniej bo jest bardzo dużo miejsca

wymiary wyspy to ok 190 x 80 cm i mogłaby być odrobinę szersza tak o 10 cm. (po prostu nie powinno być tego wcięcia)

Bardzo Ci dziękuję :)