Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki za opinie. W rzeczywistości okna ładnie wyglądają i są zauważalne bo są dwa.

Co do sufitu to nie miałem pomysłu na nic innego. Żona chciała jakąś lampę wiszącą jednakże uderzałbym w nią głową...

W salonie z jadalnią mam też sufity podwieszane także całość tworzy jakby jedno pomieszczenie.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Skoro zrobiło się trochę kolorowo to i ja odważę się pokazać swoją kuchnię :) Przeszła mały lifting w postaci nowego blatu i zlewu oraz zrobienia wejścia do kotłowni. Meble i agd są sprzed 11 lat, więc liczę na wyrozumiałość :) Nie mam pomysłu co postawić na szafkach, które są, moim zdaniem, za niskie, bo to co tam teraz stoi jest do uprzątnięcia. Jak i czym wypełnić tę przestrzeń? A może nic tam nie dawać i tyle? :)

eyk6RktLj

p5Xn8TDyj

ipFjndINj

Edytowane przez Tomkowa

Drodzy moi. Proszę Was o pomoc w poprawkach mojej kuchni. Kuchnia nie była tania, robiona na zamówienie przez poleconego stolarza, a wyszło średnio. Stolarz nie robił wizualizacji w żadnym programie, coś tam kreślił w swoim kajecie, z którego mnie osobiście ciężko było zauważyć te rzeczy, które widzę teraz na żywo.

Na ten moment przemyślenia są takie:

1. Zamknięcie frontem otwartych szafeczek po prawej stronie, a z lewej strony zmiana szafki na szerszą, dociągniętą do końca blatu. Ewentualnie dodanie tych otwartych szafek, tam gdzie brakuje po lewej, choć otwarte nie bardzo mi się podobają, ale wiadomo, że wyjdzie dużo taniej.

WP_001088.jpg

2. Wymiana szafek na dopasowane szerokością do zabudowy piekarnika- szafka z lewej strony i z prawej nad mającą tam stanąć 2-drzwiową lodówką.

WP_001090.jpg

3. Wymiana szyb w barku na mleczne, żeby nie było widać tych cholernych zawiasów.

WP_001080.jpg

Pozostałe zdjęcia kuchni- wszelkie uwagi mile widziane- nie obrażę się, bo też chcę mieć ładną kuchnię, a nie taką jak teraz widać na zdjęciach.

WP_001084.jpg

WP_001078.jpg

Jaki okap? (skośny?) Jaki panel ścienny? (ten jest tymczasowy)

Z góry dziękuję za wszelkie opinie!!!

Edytowane przez Anyżek35

Anyżek, straszny miszmasz z tymi szafkami. Po lewej pionowe fronty po prawej poziome, przydałoby się jakoś to ujednolicić... No i płytka szafka nad lodówka to nieporozumienie i jeszcze otwarta?!? Pogłębić i zamknąć. I coś dziwnego się z cokołami dzieje - one mają różne kolory? Ten biały tam kompletnie do niczego nie pasuje i zupełnie nie potrzebnie mocno rzuca się w oczy.

Swoją drogą to odważna byłaś decydując się na realizację bez projektu ;)

zamiast szyb mlecznych zrobilabym normalny front w mini wyspie... bo wychodzi taki misz-masz.. :/

i zgadzam sie z adrianad i Bejaro...

widac ze kuchnia jest pieknie ustawna, ale wykonanie, niestety nie powala na kolana :( wykonawca dal ciala :/

a ja myslalam ze z moja kuchnia jest cos nie tak.,..chyba zaczne ja lubiec... :rolleyes:

Podziwiam za odwage robienia kuchni bez projektu, ale nie ma co biadolić tylko zakasac rekawy trza bo to co teraz jest to taki roche bałagan nooo!

Dół poza cokołami jest jeszcze do przełknięcia, chociaz niektóre szafki tez troche od czapy. Mysle jednak ze za duzo tam nie nawymyslasz

Trzeba koniecznie uspokoic góre! Dla mnie te szafki sa za bardzo podzielone! Po co te otwarte elementy???

Zrób zdjęcia każdej ze sciany stojąc na wprost niej tak zeby było widac i góre i dół na jednym zdjęciu. Wrzuć zobaczymy jak wyglada każda sciana odzielnie i spróbujemy cos wymyslec :)

Jeszcze jedno pytanie,czy blat nad barkiem jest grubszy od tych pozostałych blatów?

Jakie planujesz oświetlenie-teraz widać tylko jedno na środku,będziesz sobie robiła cień pracując przy szafkach.Czy nad barkiem będą jakieś lampy?

Też jestem za zamknięciem tych szklanych drzwiczek frontem.