Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeszcze jedno pytanie,czy blat nad barkiem jest grubszy od tych pozostałych blatów?

Jakie planujesz oświetlenie-teraz widać tylko jedno na środku,będziesz sobie robiła cień pracując przy szafkach.Czy nad barkiem będą jakieś lampy?

Też jestem za zamknięciem tych szklanych drzwiczek frontem.

Jaki blat nad barkiem? Ten dodatkowy, którego nie widać na zdjęciach, bo go nie kazałam montować?

Oświetlenie jest to, które widzisz po środku, są ledy pod górnymi szafkami i jeszcze nad stołem jadalnianym, czyli vis a vis barku jest stół z krzesłami i nad nim lampa sufitowa.

Też bym zamknęłą barek frontem, ale mąż chce mieć tam barek na alkohole, żeby były widoczne, bo tam w środku są ledy, tylko, żeby to jakoś ładnie wyglądało, a nie tak jak teraz.

upieram sie zeby w mini barku nie bylo szyby :no:

jak maz chce barek na alkohol, to niech sobie taki kupi, a z kuchni nie robi koszmarka ;)

ledy przydadza sie tobie podczas otwierania szafki :D

mozesz pochowac tam rzeczy ktore sa wyjmowane okazjonalnie...

tez widze ze blat na mini wyspie jest grubszy od pozostalego..moze szafki sa nizsze i blat pogrubiony zeby zlicowal sie z pozostalym?

Drodzy moi. Proszę Was o pomoc w poprawkach mojej kuchni. Kuchnia nie była tania, robiona na zamówienie przez poleconego stolarza, a wyszło średnio. Stolarz nie robił wizualizacji w żadnym programie, coś tam kreślił w swoim kajecie, z którego mnie osobiście ciężko było zauważyć te rzeczy, które widzę teraz na żywo.

Na ten moment przemyślenia są takie:

1. Zamknięcie frontem otwartych szafeczek po prawej stronie, a z lewej strony zmiana szafki na szerszą, dociągniętą do końca blatu. Ewentualnie dodanie tych otwartych szafek, tam gdzie brakuje po lewej, choć otwarte nie bardzo mi się podobają, ale wiadomo, że wyjdzie dużo taniej.

[ATTACH=CONFIG]301571[/ATTACH]

2. Wymiana szafek na dopasowane szerokością do zabudowy piekarnika- szafka z lewej strony i z prawej nad mającą tam stanąć 2-drzwiową lodówką.

[ATTACH=CONFIG]301572[/ATTACH]

3. Wymiana szyb w barku na mleczne, żeby nie było widać tych cholernych zawiasów.

[ATTACH=CONFIG]301574[/ATTACH]

Pozostałe zdjęcia kuchni- wszelkie uwagi mile widziane- nie obrażę się, bo też chcę mieć ładną kuchnię, a nie taką jak teraz widać na zdjęciach.

[ATTACH=CONFIG]301575[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]301576[/ATTACH]

Jaki okap? (skośny?) Jaki panel ścienny? (ten jest tymczasowy)

Z góry dziękuję za wszelkie opinie!!!

Tutaj na ostatnim zdjęciu nie wiem ale ja widzę jakby ten blat na samym barku był jakby grubszy-może dlatego że jest wykończony na półokrągło.

Jaki blat nad barkiem? Ten dodatkowy, którego nie widać na zdjęciach, bo go nie kazałam montować?

Oświetlenie jest to, które widzisz po środku, są ledy pod górnymi szafkami i jeszcze nad stołem jadalnianym, czyli vis a vis barku jest stół z krzesłami i nad nim lampa sufitowa.

Też bym zamknęłą barek frontem, ale mąż chce mieć tam barek na alkohole, żeby były widoczne, bo tam w środku są ledy, tylko, żeby to jakoś ładnie wyglądało, a nie tak jak teraz.

Dla barku stanowcze nie.

Czy korzystając po zmierzchu ze zlewu i blatu koło niego nie będziesz miała ciemno?

Tutaj na ostatnim zdjęciu nie wiem ale ja widzę jakby ten blat na samym barku był jakby grubszy-może dlatego że jest wykończony na półokrągło.

Nie zauważyłam tego- muszę obejrzeć dziś "na żywo".

On mi te blaty połączył takimi cienkimi srebrnymi listwami, a tego blatu z barku z blatem z kuchenką nie i też twierdzi, że "tak ma być".

Ręce opadają normalnie...

On mi te blaty połączył takimi cienkimi srebrnymi listwami, a tego blatu z barku z blatem z kuchenką nie i też twierdzi, że "tak ma być".

mi tez montazysta wykonujac cokol powiedzial ze "nie da sie inaczej"

a cokol polaczyl jakims plastikiem ktory na wygieciu popekal i zostawil!

powiedzialam stanowczo, ze takie teksty na mnie nie dzialaja, ze to stara spiewka wykonawcow.. ma byc po mojemu jak ja chce a nie ze nie da sie..

cokoly poprawione bez laczen :p

Skoro zrobiło się trochę kolorowo to i ja odważę się pokazać swoją kuchnię :) Przeszła mały lifting w postaci nowego blatu i zlewu oraz zrobienia wejścia do kotłowni. Meble i agd są sprzed 11 lat, więc liczę na wyrozumiałość :) Nie mam pomysłu co postawić na szafkach, które są, moim zdaniem, za niskie, bo to co tam teraz stoi jest do uprzątnięcia. Jak i czym wypełnić tę przestrzeń? A może nic tam nie dawać i tyle? :)

p5Xn8TDyj

ipFjndINj

Tomkowa, a nie zasłoniłabyś blendami tych przestrzeni nad szafkami, aż po sufit. Galeria obrazków na takich blendach wyglądałaby fajnie. Szafki i to co na nich stoi by się kurzyły :)

Połączył Ci BLATY jakaś listwą? Aż mi trudno w to uwierzyć. Ja bym to reklamowała. Blaty można idealnie połączyć tak, że prawie tego nie widać a nie jakieś listwy wkładać które raz, że szpecą a dwa są niepraktyczne!!! Słabo mi jak czytam o takich 'fachowcach' :(

Tomkowa, a nie zasłoniłabyś blendami tych przestrzeni nad szafkami, aż po sufit. Galeria obrazków na takich blendach wyglądałaby fajnie. Szafki i to co na nich stoi by się kurzyły :)

Z czego miałaby być ta blenda? Ja myślałam o dorobieniu szafek. Niestety nie dorobimy w tym samym kolorze. Meble mają 11 lat i nawet ten sam kolor pewnie by się różnił. Chyba że szyby wymienić na szary front i górę zrobić właśnie taką. Ale nie wiem, czy nie byłoby zbyt pstrokato. Póki co muszę wymyślić coś ładnego i taniego ;)

Z czego miałaby być ta blenda? Ja myślałam o dorobieniu szafek. Niestety nie dorobimy w tym samym kolorze. Meble mają 11 lat i nawet ten sam kolor pewnie by się różnił. Chyba że szyby wymienić na szary front i górę zrobić właśnie taką. Ale nie wiem, czy nie byłoby zbyt pstrokato. Póki co muszę wymyślić coś ładnego i taniego ;)

Można nawet z płyty KG na ramie drewnianej (oszczędniej). Po prostu zasłonić tę przestrzeń nad szafkami.

A jeśli chcesz szafki, to drzwiczki tego „drugiego piętra” pomaluj dokładnie na kolor ścian.

Drodzy,

Czy moze mnie ktos oswiecic i powiedziec jak jest montowane oswietlenie led lacobelu miedzy szafkami?

Do tej pory myslalam ze jest przyklejane na sciane i na to jest przyklejana szyba, ale to byloby bez sensu bo jak listwa przestanie dzialac?

Dodam ze nie chce szyby na sruby.

Bede wdzieczna za pomoc :)