Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dziękuję ślicznie za opinie, ale zabudowanie całej ściany to znów pójdę w dodatkowe koszta :-(

Na ten moment chyba widzę to tak, jak Ania doradziła:

-zrównam w szerokości meble na prawej ścianie

- po lewej dam te dwie szafki poziome symetrycznie po bokach, środek na okap zostawię

to wszystko, co mi na razie przychodzi do głowy...

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

..chyba, żeby zamienić miejscami lodówkę i piekarnik - wtedy chociaż płytka góra by się zlicowała. A sam piekarnik z kominem...

ana...edit...ANYZEK :) to chyba najgorsze jak czlowiek sie naczeka na swoja wymarzona kuchnie a tu trzeba cos zmieniac...ale lepiej zrobic to od razu bo bedziesz na ta kuchnie patrzec codzinnie przez nastepnych pare ladnych lal :)

mam propozycje podobna do tych juz przedstawionych - albo calkowicie bym zrezygnowala z gornych szafek i wstawila sam okap (co jest malo praktyczne, bo gdzie trzymac te wszystkie szklaneczki, kubeczki ect;)) albo zmienila te po lewej na takie jak te po prawej i zlikwidowala otwarte poleczki :) o jakos tak ;)

KUCHNIA DO POPRAWKI.jpg

co do drugiej strony to bym ja troche ujednolicila wymianiajac szafke blizej okna na glebsza i dodatkowo zamontowalabym rolete...chodzi mi o cos mniej wiecej takiego ;)

KUCHNIA DO POPRAWKI-001.jpg

mam nadzieje ze mimo kiepskiej jakosci to wiesz o co mi chodzi :)

Edytowane przez annNS2

Pestka, inspiracja fajna ale nie pasujaca do tej kuchni..

wyjdzie z ta dziura podobnie jak wczesniejsza kuchnia z kwadracikiem na srodku ;)

Nie wyjdzie jak tamta z tym klabzdronem:). Tam wisi takie CÓŚ na środku, a tu byłoby pogłębienie. I wcale takie coś nie wymaga dużego obniżenia sufitu. Jest też dowolność w wielkości. Może ta dziura zajmować prawie cały syfi, a może być dość małą.

Nie mam czasu, bo bym tę kuchnię przemalowała i wtedy byłoby wiadomo. :)

Ale oczywiście koszt jakiś jest :(

Anyżku.

Czy masz już tą lodówkę sbs, i czy koniecznie musi być właśnie taka?

Może wystarczy kupić zwykłą do zabudowy jest tańsza?Nie wiem ile zamierzałaś wydać na lodówkę,ale może różnica w cenie zrekompensuje dorobienie zabudowy lodówki-jeżeli akceptujesz taką zmianę oczywiście.

no wygląda to nieźle, ale na tym zdjęciu pomieszczenie ma chyba 5 m wysokości;) w normalnych warunkach wydaje mi się, że optycznie pomniejszy to pomieszczenie

A może tak rozwiązać tę przestrzeń nad szafkami i sufit z oświetleniem?

Nie koniecznie zaraz drewno. Można ściany pomalować innym kolorem.

Trzeba by zrobić sufit podwieszany z otworem pośrodku i tam w ściankach (tego otworu) pochować lampy.

Tej kuchni brak jakiegoś haczyka, czekoś indywidualnego co ją wyróżni. Więc może ta jest droga

[ATTACH=CONFIG]301799[/ATTACH]

annNS2, zrobię tak jak radzicie z Anią, szafki poziome obydwie symetrycznie na lewej ścianie, po środku prosty okap 90' lub nawet 120'

Prawa strona zabudowana jednolicie do tej samej szerokości, a z tej rolety zrezygnuję i wstawię tam po prostu czajnik elektryczny lub ekspres do kawy i już.

Myślę, że będzie dużo lepiej.

co się jeszcze dziś dopatrzyłam, że mi źle blaty zlicował. Na ścianie przy oknie na skos, a barek z blatem połączył na wprost :bash:

Anyżek,

Tę otwartą szafkę nad lodówką, warto by przenieść do przodu i zlicować z zabudową słupka z piekarnikiem. Przy okazji jakieś drzwiczki otwierane do góry jej dodać, coby nie straszyła zawartością ;)

A poza tym to zgadzam sie z dziewczynami - symetryczne szafki po obu stronach okapu.

moniss, chcę zrobić dokładnie tak jak mówisz

szafka znad lodówki ma być zlicowana z szafką od piekarnika i zamknięta drzwiczkami otwieranymi do góry i ta szafka po lewej stronie słupka również ma być zlicowana, żeby wszystko było w jednej linii

pozostałe 2 szafki poziome symetrycznie dam po obu stronach okapu

dla mnie na ten moment wydaje się to najlepsze rozwiązanie

Dziękuję Wam bardzo za pomoc i jak zrobię poprawki to wkleję fotki po zmianie

Jeszcze mnie tylko czeka przeprawa ze stolarzem, bo nie zamierzam sama ponosić kosztów, niech on też się poczuwa i partycypuje w kosztach, skoro sprawę spartaczył, bo ustalenia były inne.