Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

gos1303, jestem z nim umówiona na poniedziałek. Chcę się z nim dogadać po ludzku i bez nerwów, żeby mi poprawił wszystkie usterki, które są z jego winy, we własnym zakresie. Mój ogromny błąd jest taki, że rzeczywiście nie podpisałam z nim umowy. Niech to będzie nauczką dla wszystkich inwestorów.

Do "mojej listy" usterek doszedł jeszcze punkt z koszem magic corner. Źle wzięty wymiar, alby zły projekt spowodował, ze kosz po wyjechaniu prawie haczył o uchwyt, więc stolarz obciął kawałek kosza. Raczej powinien go zamontować tak, że powinien wyjeżdżać bez problemu i obawy, że przerysuje front szafki. Ech, człowiek uczy się całe życie...

gos1303, jestem z nim umówiona na poniedziałek. Chcę się z nim dogadać po ludzku i bez nerwów, żeby mi poprawił wszystkie usterki, które są z jego winy, we własnym zakresie. Mój ogromny błąd jest taki, że rzeczywiście nie podpisałam z nim umowy. Niech to będzie nauczką dla wszystkich inwestorów.

Do "mojej listy" usterek doszedł jeszcze punkt z koszem magic corner. Źle wzięty wymiar, alby zły projekt spowodował, ze kosz po wyjechaniu prawie haczył o uchwyt, więc stolarz obciął kawałek kosza. Raczej powinien go zamontować tak, że powinien wyjeżdżać bez problemu i obawy, że przerysuje front szafki. Ech, człowiek uczy się całe życie...

Mysle, ze na spokojnie mozna wiecej zalatwic, ale czasami porostu sie nie da. W szoku jestem, ze obcial Ci kawalek kosza. Zaplacilas mu calosc?

Witam wszystkich.

A to ja sie tez pochwale kuchnia, ktora zaprojektowalam mojej siostrze w malutkim mieszkanku w bloku. Jak sie dokopie do zdjec ze swojej kuchni to tez wrzuce :)

Tutaj kolejny drobny niuansik, na który przeciętny inwestor nie zwraca uwagi, mianowicie, listwy w narożnikach, nie mają frezowań jak fronty, jednak odrobinkę zaburza to harmonię:p

Anyżek masz jakąś fotkę tego obciętego cornera? I w którym dokładnie miejscu on haczy? Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić...

Edytowane przez arek570

Anyżek35 dziewczyny dobrze radzą , będzie dobrze , ale nie chciałabym się znaleźć w takiej sytuacji :( Życzę powodzenia w pertraktacjach ze stolarzem :yes: :) .

Moja kuchnia się projektuje / klaruje ale mam jeszcze parę wątpliwości .

Może coś mi poradzicie

[ATTACH=CONFIG]301189[/ATTACH]

Czy w takiej kuchni jak u szocik ,z szarym blatem ( takim samym) dobrze wyglądałby ten blat na dolnych szafkach Z BOKU ?

Jak lepiej wykończyć ten bok ? Blatem czy białą lakierowaną płytą ?

Dziewczyny w jakim kolorze macie korpusy do białych lakierowanych kuchni ? Stolarz namawia mnie na srebrne ( aluminium) , chyba będą ślepić :cool::D Czy cokół srebrny to dobry wybór .

Alcudia ja mam kuchnie zakonczona blatem. Czarny, wiec moze malo inspirujacy, ale razem wszytko to jakos znosnie wyglada. Po 6 latach i pracy domu drewnianego cos tam moze nie jest idealne, ale kto bytam sie tym przejmowal:)

1.jpg

2.jpg

alcudia , u mnie tak to jest wykonczone

DSC07036.JPG

Dziękuję bardzo wszystkim :) Piękne kuchnie :)

Arek widzę że siedzisz w temacie :) czy da się zrobić pochłaniacz ( teleskopowy ?) żeby był niewidoczny jak u Mmelisy a jednocześnie żeby para i ciepło z kuchenki gazowej nie osmaliła frontów ?

Górne szafki mam mieć takie same ( bez uchwytów , otwierane za front )

Edytowane przez alcudia