Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Też mam servo i również polecam. U mnie jest jedna szuflada pod zlewem i bez servo myślę, że front długo by nie wytrzymał. Często otwieramy kolanem, ale czasami normalnie i servo działa jak wspomaganie otwierania. Co do przypadkowego otwierania, na początku zdarzało się dość często, teraz żadko. A widok mojaj 2-letniej córki podchodzącej do szyflady i otwierającej ją kolankiem - bezcenny :-)

Hej Aga :) Gdzie można zobaczyć Twoją kuchnię? Wyglądam jej tu i doczekać się nie mogę :)

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To tak jakbyś zapytał ile kosztuje średniej klasy auto dla 4osobowej rodziny...

takie auto to wydatek około 70 tyś

Może podaj chociaż długość zabudowy, z czego fronty. Już nie wspominam o okuciach...

Długość zabudowy około 6 metrów. Okucia niestety nie znam się na tym. Przeciętne.

Jak patrzę na kuchnie to większość ma podobne więc i ceny pewnie sa jakies standardowe i mozna je oszacować.

pozdr.

To zależy jaka firma lakieruje bo musi być to odpowiedniej jakości . Nie słyszałem żeby u moich Klientów coś się wycierało a robię takie uchwyty frezowane

w większości moich zleceń ;-)

Dziękuję Nataly Design

chyba jednak zrobię uchwyty frezowane, może za bardzo jestem praktyczna. Fronty chcę zamówić z firmy Stolfront, słyszałam dobre opinie.

Mamy Akpo WK-6 Neva 60 póki co sprawuje się dobrze, hałasuje, ale chyba jak każdy okap, mimo że w aneksie nie jest to mega uciążliwe. Najważniejsze jest, że naprawdę dobrze wyciąga.

Dzięki za info. Czy dobrze widzę, że fronty górnych szafek masz przedłużone do dołu o jakieś 2cm tak że otwieranie odbywa się poprzez pociągnięcie od dołu właśnie za przedłużony front?

aga2183 super ta kuchnia i lampa też świetna zastanawiam się czy nie "zgapić" jej do salonu albo ew korytarza. A możesz powiedzieć gdzie kupowałaś bo widziałam na necie, że w castoramie dostępna i na jakiś stronach tylko czy to faktycznie ta sama ?

Adam626 na przykładzie mojej kuchni powiem Ci, że nie da się jakoś tak uśrednić ceny .Wysyłałam projekt mojej kuchni wraz z takim samym opisem wyposażenia i okuć do parunastu firm i ceny jakie zaproponowano mi to od 9 tyś do 18 !! Najwięcej ofert było za ok 13-14 tyś ale były i dużo tańsze i dużo droższe

Czy warto sobie zrobić szufladę pod zlewem z servo drivem ( otwierane kolanem) ?

Ma ktoś , polecacie ?

Jaki pochłaniacz teleskopowy jest najcichszy?

Ja mam i jestem bardzo zadowolona z tego rozwiązania, w tej chwili nie wyobrażam sobie jak bym mogła mieć "normalnie" otwieraną szafkę :sick: Jest to super wygodne, nie brudzę frontu. Jak dla mnie idealne rozwiązanie

Co do servo, faktycznie, nieumyślne otwieranie szafki może wkurzać. Nie raz spotkałem się z taką opinią. Ale po paru latach na pewno się przyzwyczaisz:)

Używam servo dopiero kilka miesięcy ale przypadkowe otwarcie zdarzyło mi sie sporadycznie parę razy wiec myśle ze do dobrego szybko można przywyknąć :yes: Po paru latach ?? ja mam je jak wspomniałam chwilę i już mam taki nawyk ze i zmywarkę bym chętnie tak otwierała i kilka innych szafek jak mam brudne ręce :D

qubecek spadłeś mi z nieba z tym okapem ! Bo o takiej wydajności w takiej cenie to myślałam, że nie możliwe jest znaleźć chociaż przy moich 24 m salonu z kuchnią i do tego otwartą przestrzenią na korytarz niby powinien być jeszcze mocniejszy ale nie mam paru tysięcy na takie cacka. A u Ciebie jaki jest metraż jeśli można spytać ? I jeszcze jedno pytanie na jakiej wysokości masz blat i wiszące półki ? Też chce okap zlicowany z szafkami, blat będę mieć na wys 90 cm i planuję dać górne szafki na wys 150 cm chociaż to trochę dla mnie wysoko przy moich 160 cm, ale wydaje mi się, że niżej może być niewygodnie, stąd moje pytanie ;)

aga2183 super ta kuchnia i lampa też świetna zastanawiam się czy nie "zgapić" jej do salonu albo ew korytarza. A możesz powiedzieć gdzie kupowałaś bo widziałam na necie, że w castoramie dostępna i na jakiś stronach tylko czy to faktycznie ta sama ?

Dokładnie to ta sama lampa co w Castoramie, ja kupiłam na allegroszu, ale bardzo długo czekałam.

Lampę polecam, niska cena, a efekt jest.