Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję bardzo, fajnie, że Wam się podoba, czuję się podbudowana :-) a jeszcze trochę mi zostało do urządzenia :-)

A bateria to Blanco Culina-S Chrom

[ATTACH=CONFIG]304667[/ATTACH]

jest przepiękna :)

wiesz może czy da się kupić poniżej tysiaka gdzieś?

a blat masz z Ikea też?

jest przepiękna :)

wiesz może czy da się kupić poniżej tysiaka gdzieś?

a blat masz z Ikea też?

Bateria ładna i praktyczna, a ja kupiłam okazyjnie (jak wszystko) za 1/3 ceny na jednym z portali ogłoszeniowych.

Co do blatu, to jest to blat z Ikei, wizualnie bardzo ładny, metalowa krawędź itd, itp.

Co do użyteczności już nie do końca, jak na razie drobne rysy na metalowej krawędzi i minimalne obicia przy zmywarce (powstałe podczas wkładania szczególnie patelni do zmywarki). Po prostu przez nieuwagę uderzam o blat.

Edytowane przez aga2183

Poczekajmy na efekt końcowy :-)

A lampa nazywa się Tornado.

świetna ta lampa, gdzie można taką dostać??

qubecek spadłeś mi z nieba z tym okapem ! Bo o takiej wydajności w takiej cenie to myślałam, że nie możliwe jest znaleźć chociaż przy moich 24 m salonu z kuchnią i do tego otwartą przestrzenią na korytarz niby powinien być jeszcze mocniejszy ale nie mam paru tysięcy na takie cacka. A u Ciebie jaki jest metraż jeśli można spytać ? I jeszcze jedno pytanie na jakiej wysokości masz blat i wiszące półki ? Też chce okap zlicowany z szafkami, blat będę mieć na wys 90 cm i planuję dać górne szafki na wys 150 cm chociaż to trochę dla mnie wysoko przy moich 160 cm, ale wydaje mi się, że niżej może być niewygodnie, stąd moje pytanie ;)

nasz aneks ma 22m2 łącznie z salonem, otwarty na korytarz.

Blat standardowo, chyba to 82cm? + blat niecałe 4cm. Górna szafki na wysokości 60cm od blatu. Ale niżej też byłoby ok, sąsiedzi mają parę cm niżej i nie czuję w ogóle różnicy.

takie auto to wydatek około 70 tyś

Długość zabudowy około 6 metrów. Okucia niestety nie znam się na tym. Przeciętne.

Jak patrzę na kuchnie to większość ma podobne więc i ceny pewnie sa jakies standardowe i mozna je oszacować.

pozdr.

Można kupić Skodę za 60tys, można Audi z podstawowym wyposażeniem za 75k lub full opcję za 100k.

Metr zabudowy kosztuje od tysiąca w górę, ale to taka wycena na "odczep się". Przejdź się po stolarzach w mieście, zobaczysz fronty, okucia, sam zdecydujesz czy warto dopłacać.

Ivy faktycznie trochę przekolorowałem:). Tak jak mówisz, po paru miesiącach człowiek się przyzwyczai. Jak kogoś stać to z pewnością lepiej mieć niż nie mieć.

Edytowane przez arek570

beatagl. bezpośrednie sąsiedztwo kuchni i zlewu oraz miejsca siedzącego przy płycie kuchenej to Twój pomysł, czy miałaś doradcę?

Cały projekt jest mój

moja rodzina to 2+1 więc 3 krzesełka mogę zabrać, kupiłam 6 sztuk tak na przyszłość. Nie zamierzamy jeść podczas gotowania. Od zlewu do końca blatu jest 3m więc sąsiedztwo tych miejsc jest oddalone od siebie tak jak w każdej przeciętniej kuchni

Cały projekt jest mój

moja rodzina to 2+1 więc 3 krzesełka mogę zabrać, kupiłam 6 sztuk tak na przyszłość. Nie zamierzamy jeść podczas gotowania. Od zlewu do końca blatu jest 3m więc sąsiedztwo tych miejsc jest oddalone od siebie tak jak w każdej przeciętniej kuchni

Tak tylko zapytałam ;) My lubimy siedzieć przy stole i patrzeć jak mistrz kuchni smaży lub inne rzeczy kombinuje :) No i zlew z płytą kuchenną stykające się rogami też raczej są rzadkością w "przeciętnej kuchni" ;) Ale przestrzeń robi wrażenie :) Fajnie, że masz tyle miejsca :)

świetna ta lampa, gdzie można taką dostać??

nasz aneks ma 22m2 łącznie z salonem, otwarty na korytarz.

Blat standardowo, chyba to 82cm? + blat niecałe 4cm. Górna szafki na wysokości 60cm od blatu. Ale niżej też byłoby ok, sąsiedzi mają parę cm niżej i nie czuję w ogóle różnicy.

Aha super w takim razie swoje szafki pewnie obniżę te 5 cm i będzie tak jak u Ciebie , wydawało mi się, że tak nisko mogą przeszkadzać ale jak piszesz, że jest ok to mnie uspokoiłeś bo nie będę mieć problemu z sięganiem do wiszących :)

60cm między blatem i szafkami wiszącymi to maks. 50-60 jest standardem, dla przeciętnej gospodyni do 55cm w zupełności wystarczy. Jeżeli szafki głębsze niż 32cm lub dosyć niskie, można powiesić odrobinę wyżej.

Dlaczego maks?

Ja mam 70 cm i dla mnie mającej 164 cm to jest w sam raz. Pracując przy blacie nie stoję z nosem w górnych szafkach. Spokojnie mogę też otworzyć którąś z górnych szafek i zostawić otwartą bo nie przeszkadza mi to przy pracy.

Nie wyobrażam sobie mieć 50 czy 55 cm.

Dlaczego maks?

Ja mam 70 cm i dla mnie mającej 164 cm to jest w sam raz. Pracując przy blacie nie stoję z nosem w górnych szafkach. Spokojnie mogę też otworzyć którąś z górnych szafek i zostawić otwartą bo nie przeszkadza mi to przy pracy.

Nie wyobrażam sobie mieć 50 czy 55 cm.

Z tego samego względu co standardowa wysokość blatów 85-90cm, bo jest najwygodniejsza. Są oczywiście osoby, które potrzebują więcej (warunki fizyczne). Gwarantuje, że człowiek przy 160cm nie będzie haczył o szafki nosem:)

Beatagl piekna kuchnia! zazdraszczam ilosci miejsca i mozliwosci tak duzej wyspy :yes:

podobaja mi sie rozwiazania ze w szufladach wszystkich masz zastosowany system servo drive, ja zdecydowalam sie tylko na takie wyjscie w szufladzie pod zlewem, ale nie ukrywam, ze w pozostalych szufladach fajnie by bylo tez takie miec ;) :D

Nic tylko stac i gotowac :D :wiggle:

beatagl. Od dawna podglądam Twoją kuchnię, bo też planuję dużą wyspę. Zazdroszczę Ci powierzchni blatów, ja tak fajnie (dużo powierzchni roboczej) mieć nie będę :(

Okap wyspowy jako wyciąg, czy pochłaniacz?

Też mnie temat okapu interesuje, bo kuchni oprócz ogólnego zarysu nie mam, wyspy nie mam, a okap , ze względu na podwieszany sufit i instalacje muszę montować juz teraz.....