Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Okap wyspowy jako wyciąg, czy pochłaniacz?

.

U mnie tylko pochłaniacz wchodzi w grę, bo znad wyspy bez podwieszanego sufitu nie da się przeciągnąć, niewidocznie przewodu wentylacyjnego :(

Myślę o czymś takim

http://images55.fotosik.pl/307/40921e472267bfcagen.jpg

http://images54.fotosik.pl/307/17685cf1afcd4b56gen.jpg

http://images55.fotosik.pl/307/7b96a30e73cbef80gen.jpg

Edytowane przez beatagl

agatah a ja mam pytanie odnośnie blatu w Twojej kuchni, piękny jest ! Ja niestety muszę zadowolić się laminatem i zastanawiam się czy zrobić go w kolorze paneli. A ty dobierałaś podłogę do blatu czy odwrotnie ?

Właściwie to niczego nie dobierałam. Parkiet jest dębowy, blat też. Samo się dobrało ;)

Ann, a pokażesz przed liftingiem? :) PO jest pięknie :)

Ja słuchajcie mam dylemat co dać na okno w kuchni. Kuchnię wrzucałam jakiś czas temu. Mieszkamy 5 miesięcy a ja nadal nie wiem co na to okno.. Czy roleta rzymska, czy może coś takiego jak mamy w sypialni...

IMG_6180.jpg

Ostatnio wpadł mi do głowy pomysł z żaluzjami, mocowanymi do okna w kolorze ramy:

zaluzja.jpg

Niestety okno to orzech a wszędzie w domu jest dąb (podłogi, płyta między szafkami, cokół w kuchni). I chyba najlepiej byłoby to orzechowe okno jednak zasłonić w całości roletą/żaluzją w kasecie mocowaną do sufitu lub ściany.... Może taka ażurowa żaluzja w kolorze ciemnego grafitu? Czy raczej na okno coś jasnego?

azurowa gabinet.jpg

Jakieś sugestie?

(wrzucę to może jeszcze na wątek o dekoracji okien....)

a tu kuchnia:

DSC_0648.jpgDSC_0681.jpg

Edytowane przez oliwkawawa

a musi coś być? Może starczy ładna roślina za oknem?

Denerwuje mnie brak czegoś na tym oknie kiedy:

a) jest słoneczny dzień i słońce świeci centralnie do kuchni (strona południowa), jest to trochę uciążliwe ;)

b) kiedy jest ciemno a ja urzęduję w kuchni, często roznegliżowana ;) a vis a vis okna jest ulica, co prawda oddalona o ok. 10 metrów i trzebaby mocno autem zwolnić, aby coś zaobserwować, no ale jednak ;)

Zdjęcia kiepskie - robione telefonem. Żródłem światła są trzy żarówki, u mnie Led 9 W, kuchnie mam stosunkowo małą (ok. 10 m), ale lampa spokojnie ją oświetla.

[ATTACH=CONFIG]304826[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304827[/ATTACH]

Dziękuję, a może być jeszcze tak aby było widać z oodali łącznie z podłogą?

Może być w pw, żeby nie zaśmiecać :)

no...w koncu moja kuchnia doczekala sie delikatnego liftingu (po 4latach uzytkowania);)

[ATTACH=CONFIG]304958[/ATTACH]

:)

a stół skąd jest?

aga2183, powtórzę, że jest super :) Ależ jestem ciekawa pozostałych Twoich wnętrz (łazienki się doczekałam) :) Gdzie mogę je zobaczyć? :)

Tomkowa, jeszcze raz dziękuję :-) Co do pokazania reszty, to zastanawiałam się nawet nad założeniem własnego wątku (ale nie potrafię), bardziej w celu oczekiwania na porady niż pokazywania. Wiele rzeczy już jest, ale bardzo dużo jeszcze brakuje.

Denerwuje mnie brak czegoś na tym oknie kiedy:

a) jest słoneczny dzień i słońce świeci centralnie do kuchni (strona południowa), jest to trochę uciążliwe ;)

b) kiedy jest ciemno a ja urzęduję w kuchni, często roznegliżowana ;) a vis a vis okna jest ulica, co prawda oddalona o ok. 10 metrów i trzebaby mocno autem zwolnić, aby coś zaobserwować, no ale jednak ;)

Moim zdaniem super będą pasować żaluzje białe o szerokości 16mm .Mam takie płasko przylegają biały kolor przepuszcza świało.

Można regulować natężenie promieni słonecznych .16mm mało popularne ale efekt super POLECAM

Co do pokazania reszty, to zastanawiałam się nawet nad założeniem własnego wątku (ale nie potrafię),

Kliknąć w duży czerwony przycisk "Napisz nowy temat" znajdujący się u góry kazdego działu forum + nadanie mu nazwy np. "Wnętrza Aga2183" nie potrafisz?

annNS2, ładnie :) Cieplo, przytulnie.

Chciałam poprzednią wersję zobaczyć ale widzę, że usunęłaś :(

Jakie masz długości ścian z zabudową?

I napisz proszę skąd skrzynie-siedziska na balkonie.

kuchnia ma 330x280cm

skrzynie sa z ikea http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70204923/

i moge spowrotem wrzucic do galerii stare zdjecia ;) :)