Zdun Darek B 03.03.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Ten cokolik jakoś kojarzy mi się z korytarzem w szkole. Jeśli korytarz w szkole budzi w Tobie złe wspomnienia ... zmień i daj tą jakąś listwę .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 03.03.2015 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 oliwkawawa - dziękuję za odpowiedź. W tej sytuacji muszę zmienić blat lub oddać gres do sklepu. Ciężko będzie bo mój małżonek marudzi, że nosić tego gresu do auta (paczki ważą po 30 kg) i wozić 50 km do sklepu nie będzie.... A połączenie kremowa podłoga (gres) białe meble połysk, białe blaty i szary kolor ścian? Ale nie wiem jaki dopasuję zlew? Macie jeszcze jakieś pomysły. Jaki blat dopasować do białych mebli i kremowej podłogi? Jeśli chcesz, podaj mi email, to prześlę Ci zdjęcie mojej kuchni, bo mam białą, ale nie w połysku, czarny blat i kremowy gres, mniej więcej sobie zobaczysz jak to wizualnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Orzech 04.03.2015 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 (edytowane) Jeśli chcesz, podaj mi email, to prześlę Ci zdjęcie mojej kuchni, bo mam białą, ale nie w połysku, czarny blat i kremowy gres, mniej więcej sobie zobaczysz jak to wizualnie wygląda. Już podaję:[dla twojego bezpieczeństwa usunęłam - wyślj e-mail na prv - Elfir] Dziekuję Edytowane 4 Marca 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 04.03.2015 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 I napiszcie proszę czy podłogę w kuchni wykończyć cokolikiem z gresu (tak sugeruje fachowiec) czy listwą. Ten cokolik jakoś kojarzy mi się z korytarzem w szkole. Boże drogi, tylko nie cokolik z gresu!!! Jeszcze nigdzie nie widziałam aby to ładnie wygądało, no chyba ze ktoś to przemyślał wcześniej i zostawił w trakcie tynkowania miejsce na cokół (aby był zlicowany ze ścianą). A co do kremowej podłogi i szarego blatu na białych szafkach, to nie widzę przeciwskazań. Biel i szarości są jak najbardziej neutralne i "przyjmą" kremowy gres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 04.03.2015 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 oliwkawawa - dziękuję za odpowiedź. W tej sytuacji muszę zmienić blat lub oddać gres do sklepu. Ciężko będzie bo mój małżonek marudzi, że nosić tego gresu do auta (paczki ważą po 30 kg) i wozić 50 km do sklepu nie będzie.... A połączenie kremowa podłoga (gres) białe meble połysk, białe blaty i szary kolor ścian? Ale nie wiem jaki dopasuję zlew? Macie jeszcze jakieś pomysły. Jaki blat dopasować do białych mebli i kremowej podłogi? No przepraszam bardzo, budujecie razem, razem będziecie tam mieszkać, że nie wspomnę że zapewnie w kuchni to Ty głównie czas będziesz spędzać a małżonek sobie wybrał gres i zakupił? To niech teraz odwozi spowrotem;) Takie moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.03.2015 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 No przepraszam bardzo, budujecie razem, razem będziecie tam mieszkać, że nie wspomnę że zapewnie w kuchni to Ty głównie czas będziesz spędzać a małżonek sobie wybrał gres i zakupił? To niech teraz odwozi spowrotem;) Takie moje zdanie zgadzam się a cokoliki z gresu :no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.03.2015 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 ej bez przesady..przeciez da sie pogodzic gres w odcieniu bezu z szarymi scianami, moj brat tak ma co do cokolow z kafli to jestem tego samego zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 04.03.2015 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witam wszystkich. Niedługo wprowadzamy się do nowego mieszkania i zaczynamy od zrobienia kuchni. Przeczytałam kilkadziesiąt stron w tym temacie i pooglądałam Wasze kuchnie. Wszystkie piękne. My jesteśmy dopiero na etapie gładzi i podłogi. Dlatego proszę o radę czy do białych mebli połysk będzie pasował na podłodze gres szkliwiony kolor kremowy. Mój mąż uparł się na taki i go zakupił. Ja wolałam kolor podłogi jasno szary bo upatrzyłam sobie blaty szare ale nie mogliśmy znaleźć w takim kolorze. Jeszcze Pan "fachowiec" nie położył tego gresu na podłogę więc zastawiam się czy go nie oddać do sklepu. I napiszcie proszę czy podłogę w kuchni wykończyć cokolikiem z gresu (tak sugeruje fachowiec) czy listwą. Ten cokolik jakoś kojarzy mi się z korytarzem w szkole. a może podobnie jak w tej kuchni : http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/-udomowiona-kuchnia,1,5555,218172.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Orzech 04.03.2015 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 (edytowane) Dziękuję wszystkim za cenne porady. Panu płytkarzowi przekazałam, że nie będę chciała cokolików. Martwił się,że zabrudzę ściany, gdy będę myła podłogi mopem i zaoferował wykonać je gratis . Małżonek zgodził się zwrócić gres kremowy o ile wybiorę ładny nowy, który go zachwyci Jutro zatem wybieram się do hurtowni płytek, przez telefon Pan sprzedawca poinformował mnie, że mają około 30 rodzajów w odcieniach szarości. Jakie polecacie do szarych blatów, które sprawdziły się przy kładzeniu i użytkowaniu? Teraz zastanawiam się czy nie będzie za chłodno, szare płytki, szare blaty, szare szkło pomiędzy szafkami, szare ściany..... czy tego nie dużo? Proszę o radę. ps. czarnych płytek nie chcę bo kuchnia jest mała i chcę uzyskać efekt przestronności a białych boję się, że nie nadążę zmywać. mycha- nie udaje mi się wysłać mojego adresu do ciebie na priv, pokazuje mi się komunikat, że masz tą opcję zablokowaną oliwkawawa - mój m. już tak ma, jak się na coś uprze to trzeba mu odpuścić bo awantura gotowa piu - dziękuje za link. bardzo ładna kuchnia Edytowane 4 Marca 2015 przez Orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 04.03.2015 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 mycha- nie udaje mi się wysłać mojego adresu do ciebie na priv, pokazuje mi się komunikat, że masz tą opcję zablokowaną Też nie mogę do Ciebie wysłać wiadomości, oki dam tutaj zdjęcie, tylko od razu zaznaczam, że proszę o nie komentowanie mojej kuchni przez forumowiczów , wiem, że jest przeciętna, człowiek uczy się na błędach, w nowym domu będzie dopracowana Wklejam zdjęcie tylko dla Orzech dla podglądu kolorystycznego Na żywo płytki na podłodze są jaśniejsze, takie kremowe jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Orzech 05.03.2015 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 (edytowane) Też nie mogę do Ciebie wysłać wiadomości, oki dam tutaj zdjęcie... mycha - bardzo dziękuję za zdjęcie. Bardzo ładna kuchnia. Zapewne płytki kremowe na zdjęciach wyglądają na ciemniejsze. Wczoraj pojechałam zobaczyć jak te płytki wyglądałyby na podłodze w kuchni. Położyłam jedną płytkę na podłodze i wpada w odcień szarości.. jednak jak przyłożyłam na parapecie w oknie to przy świetle dziennym wpadała w beż. A mój Pan płytkarz skomentował: " niech się pani nie przejmuje i tak ma pani ciemną kuchnię to nie będzie widać " (w kuchni mam jedno okno o szerokości 90 cm) ps. jaki może być problem, że nie mogę wysyłać wiadomości na priv ani mycha do mnie? Sprawdziłam i do piu i Mmelisa mogłabym wysłać. Edytowane 5 Marca 2015 przez Orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.03.2015 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 mają przepełnione skrzynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 05.03.2015 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 mycha - bardzo dziękuję za zdjęcie. Bardzo ładna kuchnia. Zapewne płytki kremowe na zdjęciach wyglądają na ciemniejsze. Wczoraj pojechałam zobaczyć jak te płytki wyglądałyby na podłodze w kuchni. Położyłam jedną płytkę na podłodze i wpada w odcień szarości.. jednak jak przyłożyłam na parapecie w oknie to przy świetle dziennym wpadała w beż. A mój Pan płytkarz skomentował: " niech się pani nie przejmuje i tak ma pani ciemną kuchnię to nie będzie widać " (w kuchni mam jedno okno o szerokości 90 cm) ps. jaki może być problem, że nie mogę wysyłać wiadomości na priv ani mycha do mnie? Sprawdziłam i do piu i Mmelisa mogłabym wysłać. No to stolarz Wam powiedział Wykasowałam stare wiadomości, ale do Ciebie też nie mogę wysłać, coś po angielsku mam, może mam jakieś ustawienia. Hisia A Czy można gdzieś obejrzeć Twoje pozostałe pomieszczenia, bo ciągle jestem pod wrażeniem Twojej kuchni, taką kolorystykę lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 05.03.2015 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Witam. Szukam małej porady odnośnie płytek ściennych do mojej kuchni. Dom projekt http://projekty.lipinscy.pl/Saloniki_II/odbicie_lustrzane.html , ściany będą w kolorze Srebrzysty granit z Magnata, a szafki grafitowe w połysku. Jaki kolor płytek dobrać do tego misz-maszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Orzech 06.03.2015 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 kedlaw0 - ja niestety nie poradzę, bo jeszcze nie mam doświadzcenia w wyborze płytek, . I sama prosze o radę w doborze płytek na podłogę. Co myslicie o płytkach na podłoge do kuchni Tubądzin Epoxy Grey 1 w połysku? Kolorystycznie to połączenie szarości z bielą. Najlepsze byłyby półmatowe ale z tej kolekcji są tylko z połyskiem lub matowe. A w macie nie podobają mi się. Czy te płytki bedą pasowały do białych mebli, zastanawiam się czy nie są za bardzo "mazane" i nie wprowadzą haosu ? Proszę również o wypowiedzi jak uzytkuje się płytki w połysku (szkliwione)? Czy są bardzo śliskie? Obawiam się o bezpieczeństwo dzieci i swoje Czy przy białych meblach (lakier) i płytkach na podłodze w połysku nie ma efektu lustra, jak to wygląda w realu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 06.03.2015 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Teraz zastanawiam się czy nie będzie za chłodno, szare płytki, szare blaty, szare szkło pomiędzy szafkami, szare ściany..... czy tego nie dużo? Proszę o radę. ps. czarnych płytek nie chcę bo kuchnia jest mała i chcę uzyskać efekt przestronności a białych boję się, że nie nadążę zmywać. spójrz na moją, białe meble, ciemny blat i podłoga. Dębowe wstawki ją ociepliły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 06.03.2015 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Orzech-odpuść sobie do kuchni płytki polerowane (bo mówiąc o połysku masz chyba to na myśli?). Ja mam gres szkliwiony, i on nie ma nic wspólnego z połyskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 06.03.2015 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Orzech-odpuść sobie do kuchni płytki polerowane (bo mówiąc o połysku masz chyba to na myśli?). Połysk w kuchni średnio sie sprawdza ...chyba ..ja mam połpoler i jest idealnie nie widac żadnych plam np z wody. Naprawdę dużo wybacza Przy polerze może być trudniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 06.03.2015 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Znajomi mają poler w kuchni i salonie i niestety muszą bardzo uważać, bo czerwone wino wsiąka i zostawia plamy na zawsze. Nie wiem czy to wina poleru samego w sobie czy może płytki są słabej jakości po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 06.03.2015 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Znajomi mają poler w kuchni i salonie i niestety muszą bardzo uważać, bo czerwone wino wsiąka i zostawia plamy na zawsze. Nie wiem czy to wina poleru samego w sobie czy może płytki są słabej jakości po prostu. może trzeba było je zaimpregnować czyms ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts