Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

oliwkawawa - dziękuję za odpowiedź. W tej sytuacji muszę zmienić blat lub oddać gres do sklepu. Ciężko będzie bo mój małżonek marudzi, że nosić tego gresu do auta (paczki ważą po 30 kg) i wozić 50 km do sklepu nie będzie.... A połączenie kremowa podłoga (gres) białe meble połysk, białe blaty i szary kolor ścian? Ale nie wiem jaki dopasuję zlew? Macie jeszcze jakieś pomysły. Jaki blat dopasować do białych mebli i kremowej podłogi?

Jeśli chcesz, podaj mi email, to prześlę Ci zdjęcie mojej kuchni, bo mam białą, ale nie w połysku, czarny blat i kremowy gres, mniej więcej sobie zobaczysz jak to wizualnie wygląda.

Jeśli chcesz, podaj mi email, to prześlę Ci zdjęcie mojej kuchni, bo mam białą, ale nie w połysku, czarny blat i kremowy gres, mniej więcej sobie zobaczysz jak to wizualnie wygląda.

Już podaję:[dla twojego bezpieczeństwa usunęłam - wyślj e-mail na prv - Elfir] Dziekuję :)

Edytowane przez Elfir

I napiszcie proszę czy podłogę w kuchni wykończyć cokolikiem z gresu (tak sugeruje fachowiec) czy listwą. Ten cokolik jakoś kojarzy mi się z korytarzem w szkole.

Boże drogi, tylko nie cokolik z gresu!!! Jeszcze nigdzie nie widziałam aby to ładnie wygądało, no chyba ze ktoś to przemyślał wcześniej i zostawił w trakcie tynkowania miejsce na cokół (aby był zlicowany ze ścianą).

A co do kremowej podłogi i szarego blatu na białych szafkach, to nie widzę przeciwskazań. Biel i szarości są jak najbardziej neutralne i "przyjmą" kremowy gres ;)

oliwkawawa - dziękuję za odpowiedź. W tej sytuacji muszę zmienić blat lub oddać gres do sklepu. Ciężko będzie bo mój małżonek marudzi, że nosić tego gresu do auta (paczki ważą po 30 kg) i wozić 50 km do sklepu nie będzie.... A połączenie kremowa podłoga (gres) białe meble połysk, białe blaty i szary kolor ścian? Ale nie wiem jaki dopasuję zlew? Macie jeszcze jakieś pomysły. Jaki blat dopasować do białych mebli i kremowej podłogi?

No przepraszam bardzo, budujecie razem, razem będziecie tam mieszkać, że nie wspomnę że zapewnie w kuchni to Ty głównie czas będziesz spędzać a małżonek sobie wybrał gres i zakupił? To niech teraz odwozi spowrotem;) Takie moje zdanie :)

No przepraszam bardzo, budujecie razem, razem będziecie tam mieszkać, że nie wspomnę że zapewnie w kuchni to Ty głównie czas będziesz spędzać a małżonek sobie wybrał gres i zakupił? To niech teraz odwozi spowrotem;) Takie moje zdanie :)

zgadzam się ;) a cokoliki z gresu :no::no::no:

Witam wszystkich. Niedługo wprowadzamy się do nowego mieszkania i zaczynamy od zrobienia kuchni. Przeczytałam kilkadziesiąt stron w tym temacie i pooglądałam Wasze kuchnie. Wszystkie piękne. My jesteśmy dopiero na etapie gładzi i podłogi. Dlatego proszę o radę czy do białych mebli połysk będzie pasował na podłodze gres szkliwiony kolor kremowy. Mój mąż uparł się na taki i go zakupił. Ja wolałam kolor podłogi jasno szary bo upatrzyłam sobie blaty szare ale nie mogliśmy znaleźć w takim kolorze. Jeszcze Pan "fachowiec" nie położył tego gresu na podłogę więc zastawiam się czy go nie oddać do sklepu. I napiszcie proszę czy podłogę w kuchni wykończyć cokolikiem z gresu (tak sugeruje fachowiec) czy listwą. Ten cokolik jakoś kojarzy mi się z korytarzem w szkole.

a może podobnie jak w tej kuchni :

http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/-udomowiona-kuchnia,1,5555,218172.html

Dziękuję wszystkim za cenne porady. Panu płytkarzowi przekazałam, że nie będę chciała cokolików. Martwił się,że zabrudzę ściany, gdy będę myła podłogi mopem i zaoferował wykonać je gratis :). Małżonek zgodził się zwrócić gres kremowy o ile wybiorę ładny nowy, który go zachwyci :) Jutro zatem wybieram się do hurtowni płytek, przez telefon Pan sprzedawca poinformował mnie, że mają około 30 rodzajów w odcieniach szarości. Jakie polecacie do szarych blatów, które sprawdziły się przy kładzeniu i użytkowaniu? Teraz zastanawiam się czy nie będzie za chłodno, szare płytki, szare blaty, szare szkło pomiędzy szafkami, szare ściany..... czy tego nie dużo? Proszę o radę.

ps. czarnych płytek nie chcę bo kuchnia jest mała i chcę uzyskać efekt przestronności a białych boję się, że nie nadążę zmywać.

mycha- nie udaje mi się wysłać mojego adresu do ciebie na priv, pokazuje mi się komunikat, że masz tą opcję zablokowaną

oliwkawawa - mój m. już tak ma, jak się na coś uprze to trzeba mu odpuścić bo awantura gotowa

piu - dziękuje za link. bardzo ładna kuchnia

Edytowane przez Orzech

mycha- nie udaje mi się wysłać mojego adresu do ciebie na priv, pokazuje mi się komunikat, że masz tą opcję zablokowaną

Też nie mogę do Ciebie wysłać wiadomości, oki dam tutaj zdjęcie, tylko od razu zaznaczam, że proszę o nie komentowanie mojej kuchni przez forumowiczów ;), wiem, że jest przeciętna, człowiek uczy się na błędach, w nowym domu będzie dopracowana :) Wklejam zdjęcie tylko dla Orzech dla podglądu kolorystycznego ;) Na żywo płytki na podłodze są jaśniejsze, takie kremowe jasne.

00008990.jpg

Też nie mogę do Ciebie wysłać wiadomości, oki dam tutaj zdjęcie...

mycha - bardzo dziękuję za zdjęcie. Bardzo ładna kuchnia. Zapewne płytki kremowe na zdjęciach wyglądają na ciemniejsze. Wczoraj pojechałam zobaczyć jak te płytki wyglądałyby na podłodze w kuchni. Położyłam jedną płytkę na podłodze i wpada w odcień szarości.. jednak jak przyłożyłam na parapecie w oknie to przy świetle dziennym wpadała w beż.

A mój Pan płytkarz skomentował: " niech się pani nie przejmuje i tak ma pani ciemną kuchnię to nie będzie widać " :) (w kuchni mam jedno okno o szerokości 90 cm)

ps. jaki może być problem, że nie mogę wysyłać wiadomości na priv ani mycha do mnie? Sprawdziłam i do piu i Mmelisa mogłabym wysłać.

Edytowane przez Orzech

mycha - bardzo dziękuję za zdjęcie. Bardzo ładna kuchnia. Zapewne płytki kremowe na zdjęciach wyglądają na ciemniejsze. Wczoraj pojechałam zobaczyć jak te płytki wyglądałyby na podłodze w kuchni. Położyłam jedną płytkę na podłodze i wpada w odcień szarości.. jednak jak przyłożyłam na parapecie w oknie to przy świetle dziennym wpadała w beż.

A mój Pan płytkarz skomentował: " niech się pani nie przejmuje i tak ma pani ciemną kuchnię to nie będzie widać " :) (w kuchni mam jedno okno o szerokości 90 cm)

ps. jaki może być problem, że nie mogę wysyłać wiadomości na priv ani mycha do mnie? Sprawdziłam i do piu i Mmelisa mogłabym wysłać.

No to stolarz Wam powiedział ;)

Wykasowałam stare wiadomości, ale do Ciebie też nie mogę wysłać, coś po angielsku mam, może mam jakieś ustawienia.

Hisia A Czy można gdzieś obejrzeć Twoje pozostałe pomieszczenia, bo ciągle jestem pod wrażeniem Twojej kuchni, taką kolorystykę lubię :)

kedlaw0 - ja niestety nie poradzę, bo jeszcze nie mam doświadzcenia w wyborze płytek,

.

I sama prosze o radę w doborze płytek na podłogę.

Co myslicie o płytkach na podłoge do kuchni Tubądzin Epoxy Grey 1 w połysku? Kolorystycznie to połączenie szarości z bielą.

Najlepsze byłyby półmatowe ale z tej kolekcji są tylko z połyskiem lub matowe. A w macie nie podobają mi się.

Czy te płytki bedą pasowały do białych mebli, zastanawiam się czy nie są za bardzo "mazane" i nie wprowadzą haosu ?

Proszę również o wypowiedzi jak uzytkuje się płytki w połysku (szkliwione)? Czy są bardzo śliskie? Obawiam się o bezpieczeństwo dzieci i swoje :)

Czy przy białych meblach (lakier) i płytkach na podłodze w połysku nie ma efektu lustra, jak to wygląda w realu?

big_epoxy_2_polysk_0.jpg

pl_Epoxy-graphite-1.jpg

Teraz zastanawiam się czy nie będzie za chłodno, szare płytki, szare blaty, szare szkło pomiędzy szafkami, szare ściany..... czy tego nie dużo? Proszę o radę.

ps. czarnych płytek nie chcę bo kuchnia jest mała i chcę uzyskać efekt przestronności a białych boję się, że nie nadążę zmywać.

spójrz na moją, białe meble, ciemny blat i podłoga. Dębowe wstawki ją ociepliły ;)

DSC_0644.jpgDSC_0667.jpg