Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jakość zdjęć nie jest zbyt dobra, ciekawa jestem opinii

[ATTACH=CONFIG]308448[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]308449[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]308451[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]308452[/ATTACH]

mi się podoba, jedyne co bym zmieniła, to podciągnęła te wszystkie meble po lewej do sufitu, żeby nie było szpary, te szafki to pewnie 60cm głebokie, także ciężko będzie ci tam dojść, żeby wyczyścić, a tłuszcz się niestety osadza wszędzie.

Ja u siebie zrobiłam podobnie, a potem domawiałam mimo wszystko blendę, wymiana szafek na wyższe była już za droga:/

kuchnia jest w domku jednorodzinnym; odnośnik do forum :

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?221984-r%C3%B3%C5%BCe-w-ogrodzie-nad-jeziorem

jeśli chodzi o lewą stronę, bratkaf pewnie masz rację, teraz też to widzę i myślę, że ciężko będzie czyścić :bash:

dodam, że karnisz jest tymczasowy, chciałam przysłonić okno od ulicy, szczególnie wieczorem wszystko widać jak na dłoni a jeszcze nie mieszkamy

płytki na podłodze to gres lazio bianco z opoczna opoczno-lazio-bianco-polerowana-59-3x59-3_0_b.jpg urzekła mnie ta płytka, jest piękna, daje niesamowity efekt :rolleyes:

Izolda ja projektując kuchnię zamiast zdać się na swoją intuicję (chciałam zabudowę do sufitu) posłuchałam stolarza i męża, a potem wyszło na moje, bo domawialiśmy blendę:/

wiesz, że ja na początku też mówiłam o zabudowie do sufitu, ale podobnie mąż i stolarz orzekli, że lepiej będzie nawiązać się do podciągu... no i jest jak jest ;) może kiedyś i ja pomyślę o blendzie :rolleyes:

pozdrawiam, dzięki za opinię :wiggle:

wiesz, że ja na początku też mówiłam o zabudowie do sufitu, ale podobnie mąż i stolarz orzekli, że lepiej będzie nawiązać się do podciągu... no i jest jak jest ;) może kiedyś i ja pomyślę o blendzie :rolleyes:

pozdrawiam, dzięki za opinię :wiggle:

Witam, fajna kuchnia, co do zabudowy po lewej to może poszukać kompromisu i zrobić zabudowę z karton gipsu, dziura zniknie, kurzu nie będzie a mąż będzie miał nawiązanie do podciągu ;) napewno będzie wyglądało lekko i estetycznie :D

...a pytanko ja mam o kolorystykę frontów, blatów, korpusu...bo na fotce ciężko.....chyba kuchnia nie jest BIAŁA, ja zaczynam kombinować z moją kuchnią w odcieniu kremu plus drewno jak u Ciebie :)

Witam, fajna kuchnia, co do zabudowy po lewej to może poszukać kompromisu i zrobić zabudowę z karton gipsu, dziura zniknie, kurzu nie będzie a mąż będzie miał nawiązanie do podciągu ;) napewno będzie wyglądało lekko i estetycznie :D

...a pytanko ja mam o kolorystykę frontów, blatów, korpusu...bo na fotce ciężko.....chyba kuchnia nie jest BIAŁA, ja zaczynam kombinować z moją kuchnią w odcieniu kremu plus drewno jak u Ciebie :)

fronty są białe w połysku, korpusy i blat kolor orzech Adida tabak;

zdjęcia robiłam telefonem przy sztucznym świetle więc nie widać dobrze kolorów, zrobię w dzień to może będą lepsze... ale myślę, że i tak nie oddadzą rzeczywistego wyglądu :o

ale faktem jest, że kuchnia wyszła super :wiggle:

Edytowane przez Izolda69

Wyczytałam na wątku 'czego byście nie zrobili ponownie w domu ' że w lodówkach do zabudowy jest problem z drzwiami .

Psują się jakieś sprężyny czy coś takiego .Czy to prawda ? Czy komuś się popsuły takie drzwi ?

( zastanawiam się nad lodówką do zabudowy z elektroluxa )

zastanów się jeszcze nad lodówką w zabudowie, też miałam taki zamiar, ale dużo osób mi odradzało, m. in. stolarz, teraz wycofują się z tego, moda jest na lodówki wolnostojące, które też można fajnie wkomponować w szafki, a przede wszystkim taka lodówka jest pojemniejsza, te do zabudowy mają bardzo mało przestrzeni w środku

pozdrawiam :)

zastanów się jeszcze nad lodówką w zabudowie, też miałam taki zamiar, ale dużo osób mi odradzało, m. in. stolarz, teraz wycofują się z tego, moda jest na lodówki wolnostojące, które też można fajnie wkomponować w szafki, a przede wszystkim taka lodówka jest pojemniejsza, te do zabudowy mają bardzo mało przestrzeni w środku

pozdrawiam :)

Ponad 7 lat używałam lodówki pod zabudowę nic się z nią nie działo, wszystko dobrze chodziło. Teraz też mam taką lodówkę i bardzo sobie chwalę. Jak dla mnie w aneksie tylko zabudowa.

tez uzywam lodowki w zabudowie od kilku lat i nic zlego sie nie dzieje..

u siebie zrobilam pelna chlodziarke a zamrazalnik wstawie do spizarki obok, wiec na "malo miejsca" narzekac nie bede, chociaz teraz tez nie marudze bo jest go sporo :)

Mi wykonawca kuchni tez mowil - tak sie nie da, tak sie nie robi... ale ja wiem swoje ;)

najlepiej mowic nie da sie i odwalic robote :p jestem uparta i nie pozwalam sobie wciskac tego typu teksty...moj dom, moja kuchnia, ja place wiec ja wymagam ;)

Kurka, oglądam te kuchnie od jakis 3 lat wszystkie na jedno kopyto, robione pod jeden szablon. Tak samo moja czy wasze, jakies takie bez polotu. Nie ma kuchni , ktora jakos wyroznialaby sie z tłumu i zapadała w pamięc. Przynajmniej tu na forum.

Zupełnie się z Tobą nie zgadzam. Ale kwestia tego, czy coś jest "z polotem" lub "wyróżnia się z tłumu" to rzecz gustu, a o tym, wiadomo, dyskusji nie ma ;)

Ponad 7 lat używałam lodówki pod zabudowę nic się z nią nie działo, wszystko dobrze chodziło. Teraz też mam taką lodówkę i bardzo sobie chwalę. Jak dla mnie w aneksie tylko zabudowa.

To i ja dodam swoje, trzy grosze.Moja lodówka w zabudowie ma 16 lat-odpukać jeszcze się nie zepsuła.Teraz też będzie w zabudowie wysoka chłodziarka, a przy niej też wysoka zamrażalka z kostkarką,obie razem otwierane drzwi jak w SB sie. Nie będzie problemu z wystawaniem z linii szafek,ani szpar dookoła.