Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Obróć ten zlew i daj ociekacz po prawej a komorę tam gdzie jest (ewentualnie trochę się przesunie w lewo bo po prawej chyba dość wąsko). A i tak mi się wydaje, że dla osoby praworęcznej ociekacz po prawej jest wygodniejszy, no chyba, że Ty leworęczna jesteś.

ja??? praworęczna, prawooczna, prawonożna, cała prawa jestem ! :wink:

i teraz mam identyczny okład komora-ociekacz i jest OK. :wink:

obawiam się, że nie mogę przerzucić ociekacza na lewą stronę, nie zmieści się, a komory nie przesunę, bo zmywarka.... oj, łatwo nie jest :roll:

Ja bez mikrofali nie wyobrazam sobie kuchni .

Psom gotuje raz na 4 dni, przekladam w duze pojemnieki plastikowe i jak wracam wieczorem to tylko cyk do mikrofali i jedzonko gotowe.

No i u nas kazdy z domownikow wraca o innej godzinie, wiec naszykowany rano obiad odgrzewaja sobie o roznych porach dnia.

moje psy jedzą suchą karmę, a z obiadkiem, a właściwie obiadokolacją czekam na mężulka... nigdy mikrofali nie miałam, nie używałam, ale faktycznie może pora? a gdybym ja chciała umieścić na piekarniku, nie byłoby za wysoko?

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wtedy musialabys obnizyc piekarnik o wysokosc jednej szuflady tak

http://images46.fotosik.pl/48/54a9a24227001a8dmed.jpg

Tutaj jest mikrofala do zabudowy ale moze byc zwykla klapa i mikrofala schowana wewnatrz tak jak jest u mnie w domu (mikrofala jest wtedy jakas tania, bo i tak jej nie widac.

http://images34.fotosik.pl/103/9f3d5bae5e8d445bmed.jpg

Poniewaz nie chcesz wysokiego slupka to tej klapy drugiej nad mikrofala nie musi byc.

Obróć ten zlew i daj ociekacz po prawej a komorę tam gdzie jest (ewentualnie trochę się przesunie w lewo bo po prawej chyba dość wąsko). A i tak mi się wydaje, że dla osoby praworęcznej ociekacz po prawej jest wygodniejszy, no chyba, że Ty leworęczna jesteś.

ja??? praworęczna, prawooczna, prawonożna, cała prawa jestem ! :wink:

i teraz mam identyczny okład komora-ociekacz i jest OK. :wink:

obawiam się, że nie mogę przerzucić ociekacza na lewą stronę, nie zmieści się, a komory nie przesunę, bo zmywarka.... oj, łatwo nie jest :roll:

No to przenieś razem ze zmywarką. Co stoi na przeszkodzie?

No to przenieś razem ze zmywarką. Co stoi na przeszkodzie?

wydaje mi sie, że jak będę miała komorę zlewozmywaka 20cm od płyty, to chyba będzie gorszy układ niż gdyby tam był ociekacz?

Nie rozumiesz. Spróbuję jeszcze raz.

1. Wywalasz to wąskie kargo, które jest na końcu ciągu.

2. Przesuwasz zlew o szerokość tego kargo i obracasz razem ze zmywarką o 180 stopni

Nie będzie lepiej?

2. Przesuwasz zlew o szerokość tego kargo i obracasz razem ze zmywarką o 180 stopni

Nie będzie lepiej?

no nie rozumiem :-? jak zrobię tak jak piszesz, wyjdzie taki układ:

http://img10.imageshack.us/img10/2429/55204846ri8.jpg

chyba nie jest lepiej?

kurcze, brakuje tych 20 cm i byłoby faktycznie lepiej ...

Nie będzie lepiej?

no nie rozumiem :-? jak zrobię tak jak piszesz, wyjdzie taki układ:

http://img10.imageshack.us/img10/2429/55204846ri8.jpg

chyba nie jest lepiej?

No teraz widzę, że tam jest strasznie wąsko i nie ma pola manewru :( myślałam, że to kargo jest szersze.

Jeśli nie jesteś pewna co do mikrofali możesz kupić za jakis czas wolnostojącą i wstawić do spiżarni. Mikrofale do zabudowy sa dużo droższe niż te zwykłe, a jak nie masz zamiaru jej dużo używać to po co inwestować?

myślę, ze to będzie najlepsze rozwiązanie, na pewno nie myślę o oddzielnej do zabudowy, jeśli już to o piekarniku z funkcję mikrofali, ale obawiam się,z e jak z większością rzeczy 2 w1 piekarnik będzie kiepściejszy... a bardziej zależy mi na przyzwoitym piekarniku niż mikro...

Jeśli nie jesteś pewna co do mikrofali możesz kupić za jakis czas wolnostojącą i wstawić do spiżarni. Mikrofale do zabudowy sa dużo droższe niż te zwykłe, a jak nie masz zamiaru jej dużo używać to po co inwestować?

myślę, ze to będzie najlepsze rozwiązanie, na pewno nie myślę o oddzielnej do zabudowy, jeśli już to o piekarniku z funkcję mikrofali, ale obawiam się,z e jak z większością rzeczy 2 w1 piekarnik będzie kiepściejszy... a bardziej zależy mi na przyzwoitym piekarniku niż mikro...

ja mam zwykłą mikrofalę mastercook (MM 17GE X) i do tego ramkę (ME4 17 X.)

w sumie kosztowało 600pln. i wygląda jak każda inna typowa pod zabudowę.

magpie jaka szeroka musialabym miesz szafke pod zlewem metra 6s blanco zeby zmiescic mlynek i jakis wyjezdzajacy kosz na smieci?

Gdybys miala sam zlew to szafka 60 starczy ale jak chcesz kosz i mlynek to na mlynek potrzeba okolo 30 cm plus kosz w zaleznosci od tego jaki chcesz. Na taki najprostszy i najtanszy potrzeba 40 cm co daje razem 70.

franke ma pojemniki na odpady o szerokosci 26 cm Cena katalogowa 199 zl (trolley 50), do tego mlynek, wiec 60 tez by starczyla.