Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pilne pytanie. Żeby było wygodnie się poruszać i otwierać szafki, ile zostawić miejsca między szafkami a wyspą, znaczy półwyspem? Ale chodzi mi o tę odległość jak najmniejszą, minimalną?

No i drugie pytanie, czy jeśli będę miała szafki tylko pod oknem plus półwysep, to czy mogę zrobić półwysep w kwadracie czy będzie brzydko to wyglądało? lepiej w prostokącie? Przy półwyspie będzie też blat wyższy od strony salonu i będą przy nim hokery, taka lada zrobiona.

Edytowane przez mycha.:)

Witam,

chciałbym zrobić zabudowę kuchni pod sam sufit. Tylko jest mały problem bo na ścianie gdzie będą wisieć półki jest kratka wentylacyjna.

Jak to obejść? Albo jak zabudować?

Dzięki.

robisz ślepą ściankę z kratką wentylacyjną.

Witam,

chciałbym zrobić zabudowę kuchni pod sam sufit. Tylko jest mały problem bo na ścianie gdzie będą wisieć półki jest kratka wentylacyjna.

Jak to obejść? Albo jak zabudować?

Dzięki.

a w czym problem? półki nie mają jak przeszkadzać kratce przecież, ciągle wentylacja będzie

jeśli miałaby być szafka w miejscu kratki, to też nie problem bo można wyprowadzić rurkami "wyjście" ponad szafkę - wykonawca powinien wiedzieć :) - w szafce będzie ciutkę mniej miejsca bo będą szły kanały wentylacyjne i tyle

a w czym problem? półki nie mają jak przeszkadzać kratce przecież, ciągle wentylacja będzie

jeśli miałaby być szafka w miejscu kratki, to też nie problem bo można wyprowadzić rurkami "wyjście" ponad szafkę - wykonawca powinien wiedzieć :) - w szafce będzie ciutkę mniej miejsca bo będą szły kanały wentylacyjne i tyle

Źle się wyraziłem. Szafka będzie zasłaniać kratkę.

Wyjścia nie da się zrobić ponad wiszącą szafkę bo przecież szafka pod sam sufit. Ewentualnie rura i kratka w szafce.

Moim zdaniem zabudowa do sufitu byłaby nieproporcjonalna wobec reszty niskich mebi. Jest lekko, przestronnie i szkoda psuć ten efekt. Uwielbiam tą tapetę.

masz calkowita racje:) wlasnie to zaburzy proporcje ;P dzieki. Pozdrawiam

ps ja ja tez uwielbiam- uspokaja! kuchnia bez niej bylaby nudna!

to i ja sie pochwalę swoją 1 własnoręcznie zrobioną kuchnią. Koszt materiałów 6500zł. Brakuje kilku frontów ale na dniach będą założone :D

[ATTACH=CONFIG]323384[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]323385[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]323386[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]323387[/ATTACH]

Ta z pierwszego zadęcia najładniejsza!

Ale nie wygląda, że poszło 6500zł na materiał.

Straszna psuja , fakt :oops: dwie baterie hangrohe zniszczyłam, polewając je biedronkowym domestosem ...

A korek kupiłam na allegro, super się sprawuje, nie wymienię go na nowy automat, bo pod nim mam sitko, którego w automacie nie ma, a u mnie 3 kobiety z długimi włosami :)

http://i936.photobucket.com/albums/ad204/brzor01/wirqin/korkiwiele_zps17716dd1.jpg

i jakbym kupowała znów nową wannę, to na pewno zamiast automatu - z takim samym koreczkiem za 9 zł :)

Biały nie żółknie.