Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam!

poradzcie mi proszę jaki kolor szkla lacobel by pasował miedzy blatem a szafkami górnymi - zastanawiam sie nad odcieniem szarym lub czarny "gwiazdzisty" z jakimis drobinkami które ciekawie polyskują. okap bedzie czarny, opuszczony bedzie tak, aby jego dol byl na rowni z szafkami wiszącymi, a po prawej stronie, za zlewem (w narozniku ktorego nie widac na zdjeciu) bedzie czarna lodowka samsunga ze szklanym frontem. zalaczam fotki

[ATTACH=CONFIG]325065[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]325069[/ATTACH]

dzieki za pomoc!

Według mnie zdecydowanie jasno szary. Biały - będzie za nudno, czarny dla mnie za duży akcent, poza tym czarny w kuchni wg mnie to MASAKRA

Mam na myśli oczywiście utrzymanie porządku. W łazience mam tylko jedną błyszczącą czarą szafkę...i ciężko jest:)

Edytowane przez joliska

image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg[ATTACH=CONFIG] Witam! Nie tyle chciałabym się "pochwalić" co Was poradzić. Kuchnia prawie skończona a ja nie wiem co zrobić ze ścianą nad blatem. Myślałam o szkle, gdyż dalej w części dziennej jest biała cegła i wydało mi się, że nie powinno się "gryźć". Z wzornika Ral wybrałam wstępnie kolor pastelowo miętowy, jak na zdjęciu. Nie jestem jednak do końca przekonana, napiszcie proszę w jaki sposób Wy wykończylibyście tą kuchnię, nie ukrywam, że bardzo liczę na Wasze rady. Dodatkowo zastanawiam się czy nie skuć części płytek w kuchni i czy nie wyłożyć podłogi na szerokość całego półwyspu ( teraz parkiet jest tylko pod półwyspem) - napiszcie proszę czy to zrobić. Każdy nam to odradza a mi się wydaje, że byłoby wtedy bardziej spójnie i wydłużyłoby to optycznie część dzienną.

image.jpg

Dziekuje Piu ale niestety moja wyobraznia aranzatorska wola o pomste do nieba. Przecenilam ja na poczatku i teraz zaluje, ze nie zdecydowalam sie na jakiegos dobrego projektanta wnetrz. Teraz musze konczyc sama to co zaczelam i dlatego postanowilam sie zwrocic o pomoc tu na forum. Podoba mi sie ten kolor szla ale boje sie, ze po zamontowaniu wyjdzie tragedia a bedzie za pozno na zmiane decyzji;-) Edytowane przez kredka007

Moja kuchnia :)

[ATTACH=CONFIG]326555[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]326556[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]326558[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]326559[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]326560[/ATTACH]

jak dla mnie trochę za skomplikowany układ komunikacyjny w tej kuchni - trzeba obchodzić tę półwyspę, jak chce się coś wyciągnąć z lodówki i wstawić do zlewu.

Nie narzekam, a w lodówce czyste składniki i rzeczy, brudne raczej zmywarka, śmieci ;) :p

ja również uważam, ze fajną sporą kuchnię na siłę poszatkowano wyspa i barkiem. Ergonomia bardzo słaba. Do lodówki daleko. Jak gotujesz i coś porzebujesz z lodówki, to musisz cała zabudowę obejść w około, a poza tym nie wszystko w lodówce jest czyste..........myjesz owoce, warzywa, sparzasz skorupki jajek?

[ATTACH=CONFIG]326297[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]326296[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]326298[/ATTACH]

Bardzo fajna kuchnia, dobrze rozplanowana. Nad kuchnią dałabym płytki, nie szkło, nie lacobel. Glazura,mozaika jest ponadczasowa. Moda na szkło minie i jesteśmy w kropce.Duże powierzchniowo płytki aby było jak najmniej fugi.

ja również uważam, ze fajną sporą kuchnię na siłę poszatkowano wyspa i barkiem. Ergonomia bardzo słaba. Do lodówki daleko. Jak gotujesz i coś porzebujesz z lodówki, to musisz cała zabudowę obejść w około, a poza tym nie wszystko w lodówce jest czyste..........myjesz owoce, warzywa, sparzasz skorupki jajek?

Wyobraź sobie, że tak myję:p a co do gotowania nie muszę obchodzić całej zabudowy, ponieważ dostęp do płyty mam z dwóch stron:):) zresztą swoją kuchnie, zrobiłaś po swojemu, ja po swojemu i jestem zadowolona, jest oryginalny układ, nie taki jak u wszystkich:)

Tu sami wybredni, skonieak ;) oczywiście do własnych koncepcji jesteśmy bardzo przywiązani, dla nas są naj i tyle. Jednak mnie także nie widzi się zestawienie bieli z lekko "czerwieniejącym" brązem. Może to tylko przekłamanie koloru na zdjęciach. *No i nie widzi mi się "lada" zamykająca dostęp do części kuchni, zbyt dużo różnych płaszczyzn (tu lodówka/ tam piekarnik, tu wyspa/ tam blat górujący nad wyspą)... Jakby "nadmiar pomysłów". Widzę natomiast pewien zamiar Skonieak: to kuchnia idealna dla duetu: mąż z jednej strony, ty z drugiej, i już*nie ma biegania lodówka-zlewozmywak :)

Tu sami wybredni, skonieak ;) oczywiście do własnych koncepcji jesteśmy bardzo przywiązani, dla nas są naj i tyle. Jednak mnie także nie widzi się zestawienie bieli z lekko "czerwieniejącym" brązem. Może to tylko przekłamanie koloru na zdjęciach. *No i nie widzi mi się "lada" zamykająca dostęp do części kuchni, zbyt dużo różnych płaszczyzn (tu lodówka/ tam piekarnik, tu wyspa/ tam blat górujący nad wyspą)... Jakby "nadmiar pomysłów". Widzę natomiast pewien zamiar Skonieak: to kuchnia idealna dla duetu: mąż z jednej strony, ty z drugiej, i już*nie ma biegania lodówka-zlewozmywak :)

Wybredni? Czytając ogólnie opinie, to wprost przeciwnie :p mam wrażenie, że jeśli kuchnia nie jest biało biała, ewentualnie biało czarna i najlepiej w kształcie "L" , to znaczy, że jest zła. A, że połączenie bieli z orzechem nie gra, to naprawdę czepianie się:p Chociaż zabawne, że kilka stron wcześniej podobne ustawienie czy kolory były ok :D