Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kredka nie ma się co szarpać i zastanawiać. Weź ten kawałek szkła co Ci się podoba. Idź do salonu z farbami np Flugger. Dobierz kolor farby jak najbardziej zbliżony do tego miętowego/turkusowego (farbę wybierz w połysku) i sobie pomaluj ścianę. Wiadomo efekt nie będzie identyczny jakby to było szkło ale mniej więcej zobaczysz jak by to wyglądało. Ściany nie masz dużo więc na farbę majątku nie wydasz :rolleyes:

Poza tym są różnej wielkości opakowania więc nie trzeba od razu kupować wielkiego wiadra farby ;)

Myślę że warto poświecić parę groszy a na pewno pomoże to w podjęciu decyzji :D

Aha te płytki na podłodze to ja bym skuła i przedłużyła tym co jest w salonie :)

Edytowane przez Korozja

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

[ATTACH=CONFIG]326297[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]326296[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]326298[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]326299[/ATTACH][ATTACH=CONFIG] Witam! Nie tyle chciałabym się "pochwalić" co Was poradzić. Kuchnia prawie skończona a ja nie wiem co zrobić ze ścianą nad blatem. Myślałam o szkle, gdyż dalej w części dziennej jest biała cegła i wydało mi się, że nie powinno się "gryźć". Z wzornika Ral wybrałam wstępnie kolor pastelowo miętowy, jak na zdjęciu. Nie jestem jednak do końca przekonana, napiszcie proszę w jaki sposób Wy wykończylibyście tą kuchnię, nie ukrywam, że bardzo liczę na Wasze rady. Dodatkowo zastanawiam się czy nie skuć części płytek w kuchni i czy nie wyłożyć podłogi na szerokość całego półwyspu ( teraz parkiet jest tylko pod półwyspem) - napiszcie proszę czy to zrobić. Każdy nam to odradza a mi się wydaje, że byłoby wtedy bardziej spójnie i wydłużyłoby to optycznie część dzienną.

Kredka a jak zamierzasz wykonczyc sciane z okapem?

tez paskiem na wysokosci tak jak pod szafkami czy do gory pociagnac? bo wiesz, ze z patelni to pryskac moze dosc wysoko :rolleyes:

Ja bym na poczatek pomalowala sciane farba, z ktorej mozesz zmywac plamy.

Podloge zostawilabym tak jak jest.

Myślałam nad tym ze cała ścianę z okapem pociągnąć szkłem. Nie tylko ze względu na pryskanie co wydaje mi sie ze estetycznie będzie to lepiej wyglądało.

troche zabawy w paint na szybko :lol2:

(sorki za kolor, ale ten byl najblizszy do lampy :D )

attachment.php.jpg

jezeli mam usunac zdjecie to prosze daj znac :)

Edytowane przez Mmelisa

Ja by też podciągnęła całość - raz że praktycznie, dwa że nie lubię takich pasków i poziomych podziałów.

takie jasno szare by też pasowały, baldocer :

http://www.baldocer.com/cmsupload/ambientes/Amb_REPRISE_gris_perla_mosaicogris_cnfperla_g.jpg

http://www.baldocer.com/79215_es/REPRISE/

mmelisa

dałaś czadu :lol2:

żona m być możesz jesteś osobą, która nie potrafi odnaleźć się w czymś co nie jest schematem/standardem, czyli najprostszą wersją przyjętą przez ogół. Natomiast moja kuchnia dla mnie jest idealna, więc proszę daruj sobie złośliwe docinki, ups doczytałam "zołza jesteś i dobrze Ci z tym" teraz już wszystko rozumiem :D:p

:D:D

[ATTACH=CONFIG]326751[/ATTACH]

jezeli mam usunac zdjecie to prosze daj znac :)

Hehe tutaj to wyglada jak kuchenny koszmarek:-D Ale nie usuwaj - daje to jakies wyobrazenie na temat tego jak to mogloby wygladac. Na szczescie kolor tego szkla w realu jest duzo bardziej delikatny, pastelowy. Cos jak na tym zdjeciu aranzacji.

Nie wiem ciagle co robic z ta podloga, chyba ja wykujemy bo troche mnie razi ten ''schodek'' z plytek. NIe jestem tez pewna czy dostawiac stol do tego polwyspu czy zrezygnowac i dostawic 3 hokery, co Wy byscie zrobily? Dodam, ze polwysep ma 85 cm szerokosci.2533_8162a649-ef66-4c24-9b1e-401de88c39ec_max_900_1200_-kuchnia-styl-nowoczesny.jpg

Edytowane przez Kredka13

super :D

mam nadzieję, że się nie pogniewasz, jak tutaj zamieszczę Twoje zdjęcia

http://bi.gazeta.pl/o/a/forum/179/2/179255.jpg

od razu pytanie: ekipa dorobi resztę listwy wzdłuż blatu?

http://bi.gazeta.pl/o/a/forum/179/2/179256.jpg

mam taki sam zlewozmywak - dobrze sie sprawia od 3 lat :D

konserwatywnie schludnie fajnie

Kredka, teraz to faktycznie widze ze kolor za oczo***bny zrobilam :oops:nie chcialo mi sie bawic pastelami bo sie spieszylam do wyjscia...

ale na przykladowym foto fajnie ta szyba wyglada :)

O podlodze sie nie wypowiadam bo mnie ona nie razi..

co do stolu, to chcesz go prostopadle do mini wyspy ustawic?

Na wizualce tez mi sie podoba, tyle, ze tam nie ma go tak duzo ile mialoby byc u mnie.

Stol jak ustawic to tylko prostopadle mozna, tak mi sie przynajmniej wydaje bo rownolegle to nie wiem czy sie zmiesci i chyba zrobi sie taki wielki klocek razem z tym polwyspem. Jakby sie cofnela to inaczej bym to rozplanowala ale juz nieco za pozno;-) Na wizualce tej tutaj jest nasze pomieszczenie i ten stol wlasnie tak dostawiony. Wizualizacja zostala zrobiona przez kolezanke na samym poczatku a z biegiem czasu przestal nam sie podobac ten kamien oraz kolor limonkowy wiec idziemy teraz w innym kierunku przy ostatecznym urzadzaniu.

1611190_573849532689651_772250319_o.jpg1063336_571643736243564_354301306_o.jpg1617860_573849662689638_770483294_o.jpg

Witam.

Chciałabym prosić o Wasze oceny i poradę w sprawie kuchni. Miałam brzydkie i zniszczone meble i chcąc nieco zaoszczędzić zamówiłam tylko nowe fronty do szafek. Wiem, że olcha niemodna, ale chcialam dopasować kolor tych frontów do reszty kuchni....Powiem szczerze, że nie bardzo mi się to podoba, dlatego chcialam jeszcze Was prosić o ocenę i ewentualne podpowiedzi co można tu zrobić, żeby poprawić wygląd tej kuchni? Chwilami mam wrażenie, że jest ok, a czasami, że to jest okropne. Będę wdzięczna za rady i sugestie :) Przepraszam za bałagan na zdjeciach, wszystko jest na etapie realizacji, uchwyty nie wiem czy dać poziome czy pionowe, córka zrobiła mi wizualizację...

11881373_982826598406362_1836165727_o.jpg

11881396_982826351739720_2122790349_o.jpg

Cóż, dopasowałas kolor do reszty i masz budyń. Moze czarny blat uratowałby choc trochę tę kuchnię. Pamietaj, aby uchwyty były w jednej pozycji, nie mieszać pion-poziom. Czarne dodatki, czarny blat coś prostego na okno.

Dziękuję Ci :), też pomyslalam, że być może blat uratowałby sytuację, ale myślalam raczej o popielatym.... Ale im bardziej się temu przyglądam, tym bardziej sklaniam sie ku zmianie kuchni, trudno, trzeba ponieść koszty braku wyobraźni plastycznej :) TYlko nic nie przychodzi mi do glowy, bo obawiam sie, że do tych plytek na scianie nic nie dopasuję. Jak myslisz? Przyszło mi też do głowy, że moze mogłabym wymienic chociaz gorę tej kuchni na inny kolor, ale co komponowałoby się z tą olchą? Chyba nic ....:(

Ale im bardziej się temu przyglądam, tym bardziej sklaniam sie ku zmianie kuchni, trudno, trzeba ponieść koszty braku wyobraźni plastycznej :) TYlko nic nie przychodzi mi do glowy, bo obawiam sie, że do tych plytek na scianie nic nie dopasuję.

Gdybyś zdecydowała zmieniać kuchnię, to wymień też płytki lub z nich zrezygnuj na rzecz czegoś innego.