leeewy 01.12.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 @arek570 - przeoczyłem Twoja odpowiedz. Bialy mat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz10 03.12.2015 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Chciałbym się Was poradzić bo widzę, że sporo osób wybrało i stworzyło swoją wymarzoną kuchnię. Mianowicie zastanawiamy się z żoną z czego wykonać meble do kuchni aby były trwałe. Oczywiście najlepsze byłoby drewno ale niestety to przekracza nasze możliwości finansowe. Więc zastanawiamy się nad mdf ale czy to dobre rozwiązanie. Podpowiedzcie coś proszę bo już mam mętlik w głowie co wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula_84 04.12.2015 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 (edytowane) . Edytowane 23 Marca 2016 przez kasiula_84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzewskiRoo 04.12.2015 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Szykuje się do remontu kuchni widzę że dobrze trafiłem,mnóstwo pomysłów:))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 04.12.2015 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Chciałabym, żebyście mi pomogli zmienić moją kuchnie:) chodzi mi o kolorystkę. Kolor szafek dolnych chcę zostawić a górnę chce zmienić na inny kolor. Pomożecie na jaki? A także jaki kolor ściany żeby wizualnie poprawić stan kuchni. Licze na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 04.12.2015 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Chciałabym, żebyście mi pomogli zmienić moją kuchnie:) chodzi mi o kolorystkę. Kolor szafek dolnych chcę zostawić a górnę chce zmienić na inny kolor. Pomożecie na jaki? A także jaki kolor ściany żeby wizualnie poprawić stan kuchni. Licze na pomoc [ATTACH=CONFIG]339561[/ATTACH] Górne szafki białe, ściany też, ale tylko te wewnątrz kuchni Pozostałe, łącznie z glifami wejścia do kuchni na jaśniutki szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 04.12.2015 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 (edytowane) Górne szafki białe, ściany też, ale tylko te wewnątrz kuchni Pozostałe, łącznie z glifami wejścia do kuchni na jaśniutki szary Szafki w połysku czy matowe?? Orientujesz się ile kosztowałaby wymiana 10 frontów o wielkości 65 na 35cm.? Edytowane 4 Grudnia 2015 przez mari180790 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz10 06.12.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Chciałbym się Was poradzić bo widzę, że sporo osób wybrało i stworzyło swoją wymarzoną kuchnię. Mianowicie zastanawiamy się z żoną z czego wykonać meble do kuchni aby były trwałe. Oczywiście najlepsze byłoby drewno ale niestety to przekracza nasze możliwości finansowe. Więc zastanawiamy się nad mdf ale czy to dobre rozwiązanie. Podpowiedzcie coś proszę bo już mam mętlik w głowie co wybrać powtórzę pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 07.12.2015 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 powtórzę pytanie Pytanie trochę jakbyś się z choinki urwał, może dlatego nikt nie odpowiada:lol2: Jeżeli chodzi tylko o trwałość, a nie o wygląd i miłość do drewna, to nie warto robić kuchni z tego materiału. Raz, że nie chciałbym patrzeć całe życie na jedne meble, a 20 lat spokojnie dobrze wykonane meble z płyty wytrzymają. To wystarczy do kolejnego remontu. Pierwsze co padnie to AGD, bez wyjątku, szafki się nie rozlecą szybciej. A jak się zacznie wymieniać agd, malować ściany, płytki przestaną być modne to i meble dobrze będzie wymienić za jednym zamachem. W zasadzie korpusy szafek kuchennych są z płyty wiórowej. Jaka by nie była. Pierwszy wybór to fronty. Może to być płyta laminowana, folia, płyta akrylowa, lakier, fornir kolejność od najtańszych. Im droższe tym zwykle lepsze i ładniejsze. Folię bym od razu skreślił, za często są reklamacje na folię różnych producentów, nie przypadek, nie wytrzymują temperatury i się kurczą. Najczęściej robi się fronty lakierowane z mdf. Kolejna sprawa, to okucia, których na pierwszy rzut oka nie widać. Albo zwykłe, albo bardziej wypasione ze spowalniaczem ale koniecznie renomowanej firmy, wtedy posłużą. Żadne prowadnice ze spowalniaczem za 30zł. Dociąg pada bardzo szybko. No i blat, jeśli chodzi o przeciętnego kowalskiego (jakość/cena) to tylko laminat. Jedyne na co uważaj, to łączenia, jeśli dostanie się woda, do wymiany. Dlatego zlew jak najdalej od tego miejsca, kałuże ścierasz na bieżąco, wtedy posłuży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 08.12.2015 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 W całości popieram Pierwsza biała foliowa - faktycznie pokurczyła się w pobliżu kuchenki gazowej i piekarnika, zwłaszcza na narożnikach i bardzo zżółkła, no ale kosztowała tyle, co jedna szafka cargo w kuchni drewnianej, więc co się dziwić. Drewniane wyglądają latami jak nowe, ale sprzęt powoli zaczyna wysiadać. Fornir jest ładny, ale dość delikatny. Blaty - tak jak napisał arek - laminat jest Ok, byle łączenie było jak najdalej od wody, a jeśli blisko, to trzeba uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredos 13.12.2015 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Świetna ta kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.12.2015 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Przypominam - to jest miejsce prezentacji kuchni zrealizowanych. Dyskusje o wizualizacjach i ustawieniach mebli proszę prowadzić w dziale "Projektowanie wnętrz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 18.12.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Elfir, moje posty przeniosłaś do działu "Projektowanie wnętrz" czy skasowałaś? W tamtym dziale widzę inne posty stąd, a moich nie mogę odnaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.12.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Elfir, moje posty przeniosłaś do działu "Projektowanie wnętrz" czy skasowałaś? W tamtym dziale widzę inne posty stąd, a moich nie mogę odnaleźć... Przeniosłam do tego wątku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?142331-Projekt-kuchni-wizualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 18.12.2015 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 A co stało się z moim postem bo nie mogę go znaleźć ani w tym, ani w podanym przez Ciebie wyżej wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.12.2015 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 nie wiem. Żadnych postów nie kasowałam. Przeniosłam jedynie posty dotyczące wizualizacji do wątku w dziale projektowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 18.12.2015 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Przeniosłam do tego wątku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?142331-Projekt-kuchni-wizualizacje A możesz pokazać gdzie dokładnie są (która strona/godzina), bo ich nie widzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 18.12.2015 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Czyli musi być coś nie tak. Patrząc na posty przeze mnie pisane, post na temat mojej kuchni przenosi mnie do wątku wymienionym przez Ciebie w poście 23341. O dziwo tam go nie ma:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 18.12.2015 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Teraz widzę, że nie jestem osamotniony w moich poszukiwaniach.Czyżby wpływ modyfikacji na FM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.12.2015 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Mnie samej nie wyświetla się ostatnia strona tego wątku o wizualizacjach, ale twój post jest na przedostatniej, Tomasz131:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?142331-Projekt-kuchni-wizualizacje/page564 Z resztą nie funkcjonuje u mnie kilka innych elementów np. wyszukiwarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts