dmagda165 15.05.2016 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 nieśmiało wrzucę kilka fotek swojej świeżo zamontowanej, w folii co prawda.. ale jeszcze malowanie i podłoga więc w tej folii będzie jeszcze jakiś czas... pół roku przygotowań (chyba więcej?), rozmów z projektantem ale nie uchroniliśmy się od błędów (papier wszystko przyjmie.. ), generalnie to takie malutkie błędziki i chyba darujemy sobie grubsze poprawki (w stylu niezgodność otwierania się szuflad bądż mało cofnięty cokół..) już nie mamy siły i nerwów (wykonawca w złym miejscu wyciął otwór na zlew i sporo czekaliśmy na wymianę - parapet pięknie wykonali, montażyści się super spisali), ale jak patrzę na kuchnię michał007s to uważam że nasza naprawdę super wykonana.. , brakuje frontu koszowego - trwa montaż syfonu, kontakty specjalnie na różnych wysokościach - tu już z premedytacją braliśmy pod uwagę wygodę, front zmywarki obklejony jeszcze taśmą, piekarnik od 2 miesięcy nie może dojechać.... układ szafek wciąż mi się podoba, zlewik trochę mały ale patelnia na płasko się zmieści , była druga koncepcja z piekarnikiem przy lodówce ale drugi raz bym tak samo ustawiła, dzięki za pomoc na forum muratora dużo pomysłów, inspiracji i porad (np. projektant też schował szuflady przy lodówce za długim frontem i faktycznie lepiej wygląda.. może mniej wygodne ale racja fajniej), co prawda co druga szafka obija mi o coś, ale zakupię takie ograniczniki zawiasowe i będzie git.. , jeszcze myślę nad malusim stoliczkiem ale to nie na tym temacie, na projektach i wizualizacjach.. faktycznie Balley, nie ma jak klasyczna biel z kontrastem, my w sumie chcieliśmy od początku złamaną biel (i mamy jakiś tam odcień białobeżu) ale jak by była czysta biel lepiej byłoby zaaranżować otwarty salon, no i jakiego koloru teraz ten stoliczek w kuchni wstawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.kwiat 16.05.2016 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Bardzo udana kuchnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miniak_29 16.05.2016 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Bardzo ładna.Co to za zlew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greghus 17.05.2016 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Fajna, chciałbym mieć taką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmagda165 18.05.2016 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 dziękuję , jeśli było pytanie o mój zlewiczek (malutki ale jakoś tak wyszło, nakładany byłby większy - szafka 54cm;) ) to blanco subline podwieszany, jest piękny.. ale na wystawie wydawał mi się większy.. hehe, generalnie zlewy blanco polecam, trochę drogie ale warto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 19.05.2016 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Witam, wrzucam zdjęcia mojej kuchni i jednocześnie proszę o poradę co zrobić z tym barkiem ponieważ powiem szczerze od kiedy został założony lacobel zaczął mnie drażnić Szczególnie to odcięcie. Czy powinnam lacobel dac na cała sciane ? Tylko czy wtedy nie będzie przeszkadzał ten pasek nad szafkami który nie będzie obłożony szkłem. Może jakieś inne pomysły ? Oczywiście krzesła są tymczasowe, będą wymienione na barowe. Pozdrawiam. http://images78.fotosik.pl/608/501eb16d954d598c.jpg http://images75.fotosik.pl/608/04cd5c803b45fbe9gen.jpg http://images76.fotosik.pl/609/50852dcbb6519315.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 19.05.2016 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 (edytowane) Kuchnia super,a nad barkiem bym dała cegłę,fototapetę albo najprościej pomalowała farbą tablicową.http://images75.fotosik.pl/608/902b47d3cc58c893med.jpg Edytowane 19 Maja 2016 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 19.05.2016 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 (edytowane) Kuchnia super,a nad barkiem bym dała cegłę,fototapetę albo najprościej pomalowała farbą tablicową. Dziękuje, pomysł z ceglą rozważałam bo wszędzie na ta chwilę mam tylko farbę. Jeżeli miałby być lacobel to lepiej tak jak jest czy po całości ? To zdjęcie które dałaś było dokładnie moją inspiracją Edytowane 19 Maja 2016 przez Afera86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 19.05.2016 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Kuchnia super! Ale w połysku masz już*fronty, więc ja raczej nie zwiększałabym efektu, tylko poszła w kontrast, np. w mat na ścianie. Dlatego pomysł z farbą tablicową*uważam za super, cegła też byłaby super, ale możesz też*rozważyć*ramy ze zdjęciami czarno-białymi w jakimś ciekawym układzie (np. cztery kwadratowe w dróch rzędach, trzy jedna pod drugą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 19.05.2016 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Kuchnia super! Ale w połysku masz już*fronty, więc ja raczej nie zwiększałabym efektu, tylko poszła w kontrast, np. w mat na ścianie. Dlatego pomysł z farbą tablicową*uważam za super, cegła też byłaby super, ale możesz też*rozważyć*ramy ze zdjęciami czarno-białymi w jakimś ciekawym układzie (np. cztery kwadratowe w dróch rzędach, trzy jedna pod drugą). Dziekuje Zaczyna do mnie przemawiać cegła Przyłożyłam białe płyty meblowe, które zostały z remontu i zaczyna mi się podobać. Do tego kuchnia jest otwarta na salon i w salonie też mogłabym zrobić jakiś ceglany akcent. Wszystkie sugestie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.05.2016 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Afera, świetna kuchnia Ja bym nie robiła cegły Jestem jak najbardziej za ścianą tablicową, ale nie w czerni, bo zginą Ci te ładne wiszące lampy. Widzę tam ładną głęboką szarość, która nie zdominuje całego pomieszczenia, ale będzie świetnym dopełnieniem Możesz zrobić ścianę magnesowo-tablicową, a wtedy to już masz nieograniczone możliwości dekoracji tego fragmentu ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 19.05.2016 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Afera, świetna kuchnia Ja bym nie robiła cegły Jestem jak najbardziej za ścianą tablicową, ale nie w czerni, bo zginą Ci te ładne wiszące lampy. Widzę tam ładną głęboką szarość, która nie zdominuje całego pomieszczenia, ale będzie świetnym dopełnieniem Możesz zrobić ścianę magnesowo-tablicową, a wtedy to już masz nieograniczone możliwości dekoracji tego fragmentu ściany Tomkowa dziękuje za odzew i uwagi. Uważasz, że z cegłą będzie za dużo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.05.2016 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Tomkowa dziękuje za odzew i uwagi. Uważasz, że z cegłą będzie za dużo ? Tak Kuchnia jest tak subtelna, wyważona, że aż się prosi, żeby ta ściana nad barkiem też taka była. Domyślam się, że cegła miałaby być biała, ale nawet białej tam nie widzę I dlaczego cegła?? Obstaję przy swojej propozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 20.05.2016 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Tak Kuchnia jest tak subtelna, wyważona, że aż się prosi, żeby ta ściana nad barkiem też taka była. Domyślam się, że cegła miałaby być biała, ale nawet białej tam nie widzę I dlaczego cegła?? Obstaję przy swojej propozycji Już prawie byłam zdecydowana Wrzucam jeszcze taka inspiracje z cegłą, co prawda kuchnia w innym klimacie ale coś można podejrzeć. Co do czarnej tablicy też myślę, że odpada bo nie chciałabym przyciemniać pomieszczenia. http://images78.fotosik.pl/610/ae0478e56453c8cagen.jpg Znalazłam jeszcze takie panele gipsowe, które z koleji bardzo podobają się mojemu mężowi. http://images76.fotosik.pl/611/36e848f9d4def1abgen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.05.2016 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Afera, no właśnie cegła nie pasuje do stylu i klimatu Twojej kuchni. Te panele też nie za bardzo Utrzymaj lekkość calego wnętrza. Magnetyczno-tablicowa szara sciana doda fajnego charakteru. No i zapełnić ją możesz czym zechcesz, rysunkami, napisami, obrazkami, laurkami od dzieci Możliwości są nieograniczone. A na panelach gipsowych, ze wzgledu na ich fakturę, bedziesz obserwować gromadzący sie kurz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 20.05.2016 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 zdecydowanie farba tablicowa Taki niewielki fragment nie zaciemni zbytnio pomieszczenia, a jeśli dzieci będą korzystać z barku - dodatkowa frajda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 20.05.2016 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Ach no tak mi chodzą te panele po głowie Farba tak średnio jednak z forum dostałam tyle cennych rad, że oswajam się z nią poprzez zdjęcia i inspiracje. Powiem wam szczerze...zaczynam żałować, że nie zrobilam szafek do końca. Tak bardzo chciałam mieć ten barek a teraz nie wiem co z nim zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 20.05.2016 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Zawsze pozostaje opcja dorobienia szafek. Bierzesz taki scenariusz pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.05.2016 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 I bardzo dobrze, że barek jest Nie żałuj, bo jest fajnie Na inspiracjach czerń, ale szara ściana będzie wyglądała super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 20.05.2016 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Zawsze pozostaje opcja dorobienia szafek. Bierzesz taki scenariusz pod uwagę? W momencie gdy zobaczyłam efekt po przyklejeniu szkła to była moja jedyna myśl lub ewentualnie dorobić lacobel na reszte ściany. Gdybym bardzo się uparła dorobiłabym te szafki ale trzeba by też zrobić ten podciąg nad szafkami górnymi a to już oznacza "brudną robote" czego wolalabym uniknąć. I bardzo dobrze, że barek jest Nie żałuj, bo jest fajnie Na inspiracjach czerń, ale szara ściana będzie wyglądała super [ATTACH=CONFIG]356429[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]356430[/ATTACH] Dziękuje za rady i zdjęcia. Więc barek jest ok ? Szafki do końca to zły pomysł ? Ja oszaleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts