Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W momencie gdy zobaczyłam efekt po przyklejeniu szkła to była moja jedyna myśl lub ewentualnie dorobić lacobel na reszte ściany. Gdybym bardzo się uparła dorobiłabym te szafki ale trzeba by też zrobić ten podciąg nad szafkami górnymi a to już oznacza "brudną robote" czego wolalabym uniknąć.

Dziękuje za rady i zdjęcia. Więc barek jest ok ? :) Szafki do końca to zły pomysł ? Ja oszaleje :)

Barek jak najbardziej okej :yes: Nie dorabiaj szafek, bo co to za frajda siedzieć mając szafki nad głową? ;) A dołu dorobić nie możesz na całą szerokość, bo masz tam grzejnik. A co wtedy z lampami, które są niewątpliwą dekoracją kuchni? Masz dla nich inny pomysł? Dorobienie szafek to zrobienie podciągu, a przeniesienie lamp, to prucie sufitu ;) Kuchnia jest naprawdę ładna i szkoda ją psuć, tylko z tego powodu, że na razie nie wiesz, jak zagospodarować kawałeczek ściany.

Nie szalej ;) Zaryzykuj z farbą tablicową z podkładem magnetycznym :) Czy cegłę, czy panel zawsze będziesz mogła na nią nakleić, jak uznasz, że to rzeczywiście Ci nie odpowiada. Co do łazienki też miałaś wątpliwości, a zobacz jak świetnie wyszła :D

A jeżeli naprawdę nie umiesz się zdecydować, to zostaw, jak jest :) Powieś na środku piękny zegar :) Wyjdzie akurat między lampami. A pod zegarem na barku postaw wazon z kwiatami :) Zupełnie się nie przejmuj tym lakobelem uciętym w linii szafek wiszących. Wszystko wygląda bardzo dobrze :yes:

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Barek jak najbardziej okej :yes: Nie dorabiaj szafek, bo co to za frajda siedzieć mając szafki nad głową? ;) A dołu dorobić nie możesz na całą szerokość, bo masz tam grzejnik. A co wtedy z lampami, które są niewątpliwą dekoracją kuchni? Masz dla nich inny pomysł? Dorobienie szafek to zrobienie podciągu, a przeniesienie lamp, to prucie sufitu ;) Kuchnia jest naprawdę ładna i szkoda ją psuć, tylko z tego powodu, że na razie nie wiesz, jak zagospodarować kawałeczek ściany.

Nie szalej ;) Zaryzykuj z farbą tablicową z podkładem magnetycznym :) Czy cegłę, czy panel zawsze będziesz mogła na nią nakleić, jak uznasz, że to rzeczywiście Ci nie odpowiada. Co do łazienki też miałaś wątpliwości, a zobacz jak świetnie wyszła :D

A jeżeli naprawdę nie umiesz się zdecydować, to zostaw, jak jest :) Powieś na środku piękny zegar :) Wyjdzie akurat między lampami. A pod zegarem na barku postaw wazon z kwiatami :) Zupełnie się nie przejmuj tym lakobelem uciętym w linii szafek wiszących. Wszystko wygląda bardzo dobrze :yes:

Tomkowa Ty jesteś naprawdę niezastąpiona :hug: Dziękuje Ci już kolejny raz za te wszystkie rady i poświecenie mi czasu. Zegar też rozważałam, ale myślałam że to zły pomysł. Mam upatrzony taki gdzie samemu można przykleić cyfry i chciałam go gdzieś umieścić w taki sposób, żeby cyfry były porozrzucane i poprzekręcane.

Witam, wrzucam zdjęcia mojej kuchni i jednocześnie proszę o poradę co zrobić z tym barkiem ponieważ powiem szczerze od kiedy został założony lacobel zaczął mnie drażnić :( Szczególnie to odcięcie. Czy powinnam lacobel dac na cała sciane ? Tylko czy wtedy nie będzie przeszkadzał ten pasek nad szafkami który nie będzie obłożony szkłem. Może jakieś inne pomysły ? Oczywiście krzesła są tymczasowe, będą wymienione na barowe. Pozdrawiam.

ja bym rozwiązała to taniej i prościej. albo jak już wcześniej było wspomniane, pomalować farbą do tablic albo postawić dużą korkową tablicę i coś przyczepić do niej.

edit:

tak patrzę na Twoją kuchnię, masz zamontowane oczka halogenowe firmy kanlux? :)

Edytowane przez anna.kwiat

• 2 weeks później...
ja bym rozwiązała to taniej i prościej. albo jak już wcześniej było wspomniane, pomalować farbą do tablic albo postawić dużą korkową tablicę i coś przyczepić do niej.

edit:

tak patrzę na Twoją kuchnię, masz zamontowane oczka halogenowe firmy kanlux? :)

Dziękuje za rady :) Jeszcze ciągle myślę :)

Co do oczek wybacz ale nie mam pojęcia, są z allegro.

Ja z kolei nie lubię takich zabazgrolonych i oklejonych karteczkami i napisami ścian, zwłaszcza jeśli jest to widoczne z salonu. Więc dla mnie tablicowa odpada.

Teraz jest ładnie, pomyślałabym również nad wyjątkową tapetą.

• 3 weeks później...

Wracam z moją kontrowersyjną kuchnią :stirthepot:

Wymieniłam uchwyty. Wcześniej miałam białe, ceramiczne, z IKEA. Zamarzyły mi się złote, bo uległam fascynacji złotem. Bez przerwy oglądałam inspiracje na Pinterest z białymi kuchniami i złotymi dodatkami. Zaczęłam od uchwytów, ale mam jeszcze w planie wymianę oświetlenia.

http://homelikeilike.com/wp-content/uploads/2016/06/k-DSC_6758.jpg

http://homelikeilike.com/wp-content/uploads/2016/06/k-DSC_6766.jpg

http://homelikeilike.com/wp-content/uploads/2016/06/k-DSC_6771.jpg

To i ja się pochwalę :)

czekałam na tę kuchnię z ustęsknieniem i choć jeszcze kilku rzeczy jej brakuje to kocham ją bardzo :p

jest biała jak większość z ostatnich kilku lat...

[ATTACH=CONFIG]359414[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]359415[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]359416[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]359417[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]359418[/ATTACH]

czy te białe krzesła są z ikea?

ja jestem zadowolona, doczytałam że pytasz o jakość :)

ale dokładnie co? nie złamały się jeszcze hehe

stoja prosto, łatwo się je myję, bo u nas są ciągle brudne - korzystają z nich dzieci (2 i 4 lata) przy posiłkach.

:) nie wiem co jeszcze można napisać.

dzięki za odp. mam pytanie do użytkowników o jakość tych krzeseł bo też się nad nimi zastanawiam. wszyscy są z nich zadowoleni?
Edytowane przez mania_ania

Nie wiem czy pisze tu gdzie nalezy, gdyby jednak nie to prosze moderatora o przeniesienie.

Znalazlam sobie plytki do kuchni. Takie:

http://www.tubadzin.pl/sites/default/files/pl_DS-Majolika-creme-B-STR.jpg

Sa pieeeekne, to same dekory i sa w rozne wzory. I samych dekorow chcialabym uzyc. Problemem jest to, ze one sa "surowe" tzn bez glazury. Czy ktos juz widzial te plytki gdzies na scianie? Ma ktos jakies doswiadczenie z takimi plytkami?