ifar 17.09.2016 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Bardzo odwazne polaczenie kolorow. Czy nie meczy Cie ten zlew, ze jest tak w rogu? Da rade z tego skorzystac?Zaskoczyly mnie te duze palniki pod szafka bezposrednio, ts szafka sie nie podpieka?Ciekawy tez pomysl z sufitem podwieszanym tylko na wysokosci mebli kuchennych, widzialem pierwszy raz cos takiego.Ciekawe jak to wyglada z oddali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEWA 18.09.2016 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Oto nasza kuchnia. Jest dla nas bardzo wygodna w użytkowaniu, wszystko było dokładnie przemyślane Brakuje jeszcze tylko drewnianych żaluzji w oknie. [ATTACH=CONFIG]233184[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]233185[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]233186[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]233187[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]233188[/ATTACH] Lamaze, ładna kuchnia, czy masz mikrofalę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fkfk1 25.09.2016 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Forumowicze! Zwracam się z ogromną prośbą o poradę. Chodzi o kuchnie, a mianowicie, czy nad blat wybrać czerwoną cegłę czy szare płytki w małym formacie. Ogólnie fronty mają być białe matowe, bez uchwytów, szafki z jednej strony cała ściana w tym lodówka schowana, piekarnik, mikrofalówka, z drugiej strony nad blatem szafki do samej góry (coś jak na pierwszym zdjęciu). Blat drewno dębowe Na podłodze będą kafle 60x60- matowe, zdjęcie nr 2. Wybrać płytki szare matowe- zdjęcie 3, one mają taki geometryczny kształt, lekko wklęśnięte, czy cegłę, coś jak na zdjęciu 1? Całość mieszkania będzie utrzymana najbliżej stylu skandynawskiego z nutką loftu i nowoczesności. W salonie i sypialni planujemy małe ścianki w cegle czerwonej, reszta szaro-biała, z czarnymi dodatkami. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pea 07.10.2016 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Już prawie gotowa, brakuje szafki nad lodówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeka 08.10.2016 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Podpytań o praktyczne aspekty. Jak sprawują sie uchwyty frezowane? Przy oknie w tej czarnej części zabudowy sa jakieś sprzęty czy to szafki? U góry szafki te juz białe otwierane na bok czy do góry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pea 08.10.2016 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Podpytań o praktyczne aspekty. Jak sprawują sie uchwyty frezowane? Przy oknie w tej czarnej części zabudowy sa jakieś sprzęty czy to szafki? U góry szafki te juz białe otwierane na bok czy do góry ? Z uchwytów frezowanych jestem bardzo zadowolona, bardzo ułatwiają mycie frontów a ich wnętrze wystarczy przetrzeć a czasem nawet przy okazji odkurzyć. Do dużych szuflad wysuwanych z frontem frezowanym, w których z założenia mają by trzymane cięższe gabaryty czy tak jak w moim przypadku śmieci (duża szuflada pod zlewozmywakiem) polecam zamontowanie systemu SERVO-DRIVE od BLUM, bo otwieranie może być utrudnione ze względu na ciężar. Dwa górne czarne fronty to szafki otwierane w bok (tak jak i wszystkie u góry) natomiast po lewej stronie jest jeszcze szafka + ekspres do kawy a po prawej mikrofala + piekarnik. Mam nadzieję że pomogłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidoxradom 10.10.2016 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Z uchwytów frezowanych jestem bardzo zadowolona, bardzo ułatwiają mycie frontów a ich wnętrze wystarczy przetrzeć a czasem nawet przy okazji odkurzyć. Do dużych szuflad wysuwanych z frontem frezowanym, w których z założenia mają by trzymane cięższe gabaryty czy tak jak w moim przypadku śmieci (duża szuflada pod zlewozmywakiem) polecam zamontowanie systemu SERVO-DRIVE od BLUM, bo otwieranie może być utrudnione ze względu na ciężar. Dwa górne czarne fronty to szafki otwierane w bok (tak jak i wszystkie u góry) natomiast po lewej stronie jest jeszcze szafka + ekspres do kawy a po prawej mikrofala + piekarnik. Mam nadzieję że pomogłam Wszystko kwestia wysokości uchwytu. Stolarze robią różne, moim zdaniem najlepiej sprawują się robione z mdf 22, bo są głębsze. Napewno newralgicznym punktem jest zmywarka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canrond 11.10.2016 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Forumowicze! Zwracam się z ogromną prośbą o poradę. Chodzi o kuchnie, a mianowicie, czy nad blat wybrać czerwoną cegłę czy szare płytki w małym formacie. Ogólnie fronty mają być białe matowe, bez uchwytów, szafki z jednej strony cała ściana w tym lodówka schowana, piekarnik, mikrofalówka, z drugiej strony nad blatem szafki do samej góry (coś jak na pierwszym zdjęciu). Blat drewno dębowe Na podłodze będą kafle 60x60- matowe, zdjęcie nr 2. Wybrać płytki szare matowe- zdjęcie 3, one mają taki geometryczny kształt, lekko wklęśnięte, czy cegłę, coś jak na zdjęciu 1? Całość mieszkania będzie utrzymana najbliżej stylu skandynawskiego z nutką loftu i nowoczesności. W salonie i sypialni planujemy małe ścianki w cegle czerwonej, reszta szaro-biała, z czarnymi dodatkami. Dziękuję. [ATTACH=CONFIG]368398[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]368399[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]368400[/ATTACH] mi się osobiście bardzo podoba cegła, ale skoro będziecie mieli w sypailni i salonie to nie wiem czy nie będzie za duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 11.10.2016 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Frezowane uchwyty, by były wygodne w użytkowaniu, to warto zrobić te "pogłębione", bo te "zwykłe" (najczęściej robione przez stolarzy) są za płytkie. Dla przykładu na fotce te "pogłębione" są z lewej, a te "zwykłe" po prawej. U mnie stolarze dopiero na moją wyraźną prośbę zrobili frezy te "pogłębione", dzięki czemu w kuchni otwieranie lodówki, drzwiczek narożnych, czy zmywarki nie stanowi żadnego problemu. A frezy mam też w szafkach w salonie, przedpokoju, łazience i wc (meble mam lakierowane i fornirowane). Są świetnym rozwiązaniem, gdy ktoś nie chce mieć uchwytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 11.10.2016 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Forumowicze! Zwracam się z ogromną prośbą o poradę. Chodzi o kuchnie, a mianowicie, czy nad blat wybrać czerwoną cegłę czy szare płytki w małym formacie. Ogólnie fronty mają być białe matowe, bez uchwytów, szafki z jednej strony cała ściana w tym lodówka schowana, piekarnik, mikrofalówka, z drugiej strony nad blatem szafki do samej góry (coś jak na pierwszym zdjęciu). Blat drewno dębowe Na podłodze będą kafle 60x60- matowe, zdjęcie nr 2. Wybrać płytki szare matowe- zdjęcie 3, one mają taki geometryczny kształt, lekko wklęśnięte, czy cegłę, coś jak na zdjęciu 1? Całość mieszkania będzie utrzymana najbliżej stylu skandynawskiego z nutką loftu i nowoczesności. W salonie i sypialni planujemy małe ścianki w cegle czerwonej, reszta szaro-biała, z czarnymi dodatkami. Dziękuję. [ATTACH=CONFIG]368398[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]368399[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]368400[/ATTACH] A nie szkoda ci miejsca na cegiełkę? Zabierze ci ok. 2 cm z głębokości blatu. Ja też chciałam mieć cegiełkę między szafkami (też mam górne szafki białe mat bez uchwytów, wysoką zabudowę z jednej strony, szare płytki na podłodze, tylko blat mam granitowy), ale jak dotarło do mnie ile stracę z blatu, to zrezygnowałam z cegiełki na rzecz szyby (lacobel). Jeśli nie szkoda ci tych cm, to zdecydowanie wybrałabym cegiełkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.10.2016 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 zawsze zabudowę można odsunąć o 2 cm od ściany.Mój blat ma 64 cm szerokości. A mogło by być i 70-80 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 11.10.2016 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 zawsze zabudowę można odsunąć o 2 cm od ściany. Mój blat ma 64 cm szerokości. A mogło by być i 70-80 cm. Jasne, jeśli ma się odpowiednio dużą kuchnię, to czemu nie. Moja kuchnia (aneks otwarty na salon) ma ok. 5 m.kw., więc każdy cm się liczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 11.10.2016 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Chyba sama muszę sobie odpowiedzieć, wstępna wycena mojej kuchni to około 18 tys. podobny układ jak u Beaty&Sławek, no i tez podobna kuchnia w stylu angielskim z tej samej firmy, bardzo miła obsługa, fronty przywiezione na próbę piękne, za parę dni powinnam dostać projekt i już się nie mogę doczekać na mebelki Nie zauważylismy postu, dlatego nie opisaliśmy, trzeba było wspomnieć kto polecił kuchnie, może udałoby nam się doprosić wcześniej o ostatni element jakim jest cokół podszafkowy. Miejmy nadzieję, że nie długo doślą, do tej pory kłopotów żadnych z tą firmą nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fkfk1 26.10.2016 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 dziękuję za odpowiedź. Już zakupiłam płytki w małym formacie, matowe, szare, temat był zamnięty, ale jak przyszły okazało się, że ich odcień nie pasuje do płytek podłogowych, wpadają bardziej w niebieski.... Więc je oddaje i zostaje w punkcie wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
provitamina 29.10.2016 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Kiedy niespełna rok temu planowałam swoją kuchnię ten wątek zjechałam od a do z. Dużo mi pomogły Wasze doświadczenia. Mieszkamy od stycznia i jak narazie nic absolutnie nic nie zmieniła bym w swojej kuchni. Ulubione miejsce WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 29.10.2016 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Dojrzałam do połozenia czegoś pomiędzy górnymi a dolnymi szafkami w kuchni, w związku z tym proszę o poradę. Czy dać w to miejsce: a) szkło (trudno dobrać kolor, kuchnia jest w kolorze śmietany, ten sam kolor powtórzony na szkle dał efekt zielonkawy, mimo że na optiwhite...) b) płytę mdf 6 mm lakierowana na kolor frontów (czy nie będzie pracować, czy dotyk gorącego garnka jej nie pokiereszuje?) c) płytę mdf w kolorze blatu - efekt podobny jak na drugim załączonym zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna_owca_23 31.10.2016 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Dojrzałam do połozenia czegoś pomiędzy górnymi a dolnymi szafkami w kuchni, w związku z tym proszę o poradę. Czy dać w to miejsce: c) płytę mdf w kolorze blatu - efekt podobny jak na drugim załączonym zdjęciu Wersja C. Mamy tak w swojej kuchni i prezentuje się po prostu genialnie )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 31.10.2016 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Wersja C. Mamy tak w swojej kuchni i prezentuje się po prostu genialnie )) Oooo! A mogę prosić jakieś zdjęcie do luknięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 02.11.2016 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Bettka, ja też jestem za wersją "c" . Miałam taką płytę w poprzednim mieszkaniu i to było najlepsze rozwiązanie. W obecnym mam szkło i porównując, to plus daję płycie. Kolor płyty między szafkami miałam taki jak kolor korpusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
100club 03.11.2016 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 provitamina - świetna kuchnia, marzę własnie o takiej. Bardzo podobają mi się kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts