Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Elfir, a co nowego na świecie w kuchennych kolorach?

Minęło 10 lat mieszkania, czas pomalować szafki kuchenne, bo mi się znudziły te, co mam. Szukam inspiracji ale na muratorze króluję biel. Jestem rozczarowana. Jeszcze kilka lat temu murator był w czołówce designu. Ludzie tu polecali białe kuchnie, gdy w marketach królowały drewnopodobne okleiny. Ale teraz jakby coś stanęło. Nadal biel??? Nie wierzę.... Białe już jest wszędzie, w każdym sklepie meblowym. Musi wchodzić już coś innego.. Więc pytam- co???

Elfir, a co nowego na świecie w kuchennych kolorach?

Minęło 10 lat mieszkania, czas pomalować szafki kuchenne, bo mi się znudziły te, co mam. Szukam inspiracji ale na muratorze króluję biel. Jestem rozczarowana. Jeszcze kilka lat temu murator był w czołówce designu.

A..... to jest jakiś wyznacznik stylu ? Murator? Mamy mieć kuchnie jak w muratorze piszą? A co w łazienkach się zmieniło, może już czas kafelki wymieniać.

:cool:

Nie musisz mieć, każdy może taka mieć jak mu się podoba. Nawet jak by murator był wyznacznikiem stylu.

Co do białych kuchni to fakt że jak zaczynałam przygodę z muratorem to tu były prawie same białe kuchnie a w domach znajomych nie uświadczyłam. Jedyna biała jaką widziałam była w Szwecji ale to już nacie lat temu no i w ikea takie były.

Też mam białą choć tylko tymczasową i zaczynam coraz częściej myśleć czy docelowej nie zrobić innej ale jak oglądam inspiracje nadal białe wygrywają.

A..... to jest jakiś wyznacznik stylu ? Murator? Mamy mieć kuchnie jak w muratorze piszą? A co w łazienkach się zmieniło, może już czas kafelki wymieniać.

:cool:

Tym bardziej , że Murator to wydawnictwo budowlane a nie wnętrzarskie.

Kwestie kuchni rozważa z poziomu sprawnej wentylacji a nie koloru szafek.

Zrozumiałam, że chodziło o społeczność forum, co preferuje?

Czas na naszą kuchnię, kilka kompromisów po drodze, ale najważniejsze ze się podoba...

[ATTACH=CONFIG]409041[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]409042[/ATTACH]

Śliczna ta kuchni, fajne kolorki, ja osobiście zmieniłabym te stołki przy barku, bo chyba są za niskie...albo tak tylko wyglądają...

• 2 months później...
  • 4 weeks później...
  • 2 months później...
  • 2 months później...
Witajcie. jestem pod wrażeniem waszych kuchni , wszystkie cudne. Też stoję przed remontem swojej, alemam problem, pomieszczenie, w którym znajduje się kuchia jest wąskie a długie, taka kiszka-no cóż urok starego budownictwa. kuchnia moja ma 2,30 szer i 4metry długości przy czym na tej krótkiej ścianie jest okno na 1,4 natomiast na drugiej krótkiej okno do salonu-i tutaj tą scianę mamy w planach wyburzyć, ale czy to bedzie miało sens? siedząc w salonie będzie widać takie długie wąskie pomieszczenie z kuchnią-nie mam w planach stolika w kuchni- czy ktoś mógłby mi pomóc zrobić jakiś plan? jeśli ktoś bedzie chciał , prześle fotkę jak to teraz wygląda. Myślę o kuchni oczywiście białej z dębowym blaem, i cokołem i zastanawiam się nad czymś matowym czarnym pomiędzy szafkami-ale jeszcze nie wiem co to bedzie -może tablicówka? zależy mi żeby był czarny mat, gdyż meble mają być w połysku u dołu frezowane fronty, górne na klika, pozdriawiam i błagam -POMÓŻCIE :-) Edytowane przez Ewikn

• 2 months później...