monikaa13 25.02.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Dzięki Na podłodze jest olejowane lapacho. Z bliska wygląda tak: Dzięki, piękny kolor. Czy to jest parkiet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alma_ 25.02.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Deska podłogowa Lapacho (w DLH jako parkiet sprzedają deski o szerokości 70mm, moje mają 90mm i nazywają się "deską podłogową" - dla laika po prostu parkiet ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 25.02.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Dzięki za odpowiedź ale proszę napisz jeszcze czy to deska trójwarstwowa? Sory, że tak Cię męczę ale jestem zupełnym laikiem w tym temacie. Często oglądam jakieś piękne podłogi, o których właściciel pisze, że to merbau, padouk, teak, lapacho i tyle, a ja jako laik chciałabym wiedzieć co to dokładnie jest, bo jeżeli np. panele, które wyglądają jak prawdziwe dechy to jestem chętna. Jeżeli nie to też ok. Poprostu fajnie by było wiedzieć. Obiecuję już więcej się nie zadręczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alma_ 25.02.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 To naturalne, lite deski podłogowe: http://www.dlh-poland.com/Oferta/Podlogi/Lite/Ipe.aspx 15 x 60/70 x 300-600 mm Nie wiem, co to są "trójwarstwowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 25.02.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Fakt, jest wysoko, ale ja mam prawie 1,80, a mąż sporo więcej, więc dla nas to idealna wysokość blatu - nie musimy się garbić. No i w takie duże szafki więcej wejdzie Alma, a na jakiej wysokości macie blaty? Ja mam pełne 1,80 i planujemy blaty na wys. 85 cm, czy to wystarczająco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 25.02.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 LeoAureus- my też jesteśmy wysocy małż 193cm, ja 170 i zrobiliśmy sobie blaty na prawie 90cm. Jest super wygodnie. Niestety przesadziliśmy z wysokoscią zamontowania szafek wiszących- dałam się przekonać mezowi i wiszą na 150cm- ciut za wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 25.02.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Fakt, jest wysoko, ale ja mam prawie 1,80, a mąż sporo więcej, więc dla nas to idealna wysokość blatu - nie musimy się garbić. No i w takie duże szafki więcej wejdzie Alma, a na jakiej wysokości macie blaty? Ja mam pełne 1,80 i planujemy blaty na wys. 85 cm, czy to wystarczająco? to nie do mnie pytanie ale moge powiedzic jak jest u nas ... ja mam 171 cm a blat w kuchni konczy sie na 91 cm ... i wcale nie uwazam zeby bylo za wysoko - jest bardzo wygodnie; a wiszace szafki sa na 145 i siegam wszedzie ... no czasami tylko musze na blat wlezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 25.02.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 LeoAureus- my też jesteśmy wysocy małż 193cm, ja 170 i zrobiliśmy sobie blaty na prawie 90cm. Jest super wygodnie. Niestety przesadziliśmy z wysokoscią zamontowania szafek wiszących- dałam się przekonać mezowi i wiszą na 150cm- ciut za wysoko Czy dla ciebie blat na 90cm nie jest za wysoki? My oboje z mężem mamy 170cm dokładnie. Okno mamy na wysokości 90cm i chcemy zrobić blat na równi z parapetem, tzn. parapetu brak. Czy to w żaden sposón nie będzie uciążliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 25.02.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 To naturalne, lite deski podłogowe: http://www.dlh-poland.com/Oferta/Podlogi/Lite/Ipe.aspx 15 x 60/70 x 300-600 mm Nie wiem, co to są "trójwarstwowe" Dziękuję bardzo za odp. Oglądałam linka ale u was kolor jest całkiem inny i ładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 25.02.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 kaura, ida i jacek, serdeczne dzięki za radę, bo pewnie miałabym za nisko, a już na samą myśl o standardowych wysokościach boli mnie kręgosłup A przy 90 cm to pewnie dodatkowa szuflada wejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 25.02.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 u nas nie bylo dodatkowej szuflady ... mam podniesiony cokol ... a szkoda moze teraz w domku wejda wieksze szuflady ? czekam wlasnie na projekt kuchni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 25.02.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Właśnie zmierzyłam na jakiej wysokości ma blat jedyny w tej chwili mebel w kuchni, stary kredens - 94 cm, przymierzyłam się i... to jest to! W tej sytuacji, a może nawet w sytuacji 95-96 cm dodatkowa szuflada na pewno wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.02.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Ja mam 159 wzrostu, a juz II kuchnie mam z blatami na wysokosc 91 cm.Widzialam u jednej babki, ktora miala 179 blaty na 100 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 25.02.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Gdzie jest lodówka? Lodówkajest po prawej stronie wejscia, niedaleko kuchni, obudowana w K-G. Jezeli chodzi o barek to zastepuje on stół kuchnenny i blat roboczy. Ma miec wysuniety blat, tak, zeby mozna bylo normalnie usiasc. W projekcie stol stal pod oknem. Ja zaplanowalam drzwi na taras 180 cm, co zabralo miejsce na stół. Dodatkowa zaleta tego barku jest przysloniecie czesci kuchennej i "zmywarkowej" od jadalni i salonu. Sama nie jestm zachwycona tym projektem, ale mam nadzieje ze po kilku spotkaniach z projektantem dopracujemy ta koncepcje. Dziekuje wszystkim za opinie. Moze macie jakis fajny pomysl czym zastapic tradycyjny stol kuchenny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 25.02.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 LeoAureus- my też jesteśmy wysocy małż 193cm, ja 170 i zrobiliśmy sobie blaty na prawie 90cm. Jest super wygodnie. Niestety przesadziliśmy z wysokoscią zamontowania szafek wiszących- dałam się przekonać mezowi i wiszą na 150cm- ciut za wysoko Czy dla ciebie blat na 90cm nie jest za wysoki? My oboje z mężem mamy 170cm dokładnie. Okno mamy na wysokości 90cm i chcemy zrobić blat na równi z parapetem, tzn. parapetu brak. Czy to w żaden sposón nie będzie uciążliwe? Blat jest dokładnie na 89,5cm- dlatego , że dostosowaliśmy go do wysokosci parapetu właśnie. Kuchni jeszcze nie użytkuję, ale przymierzałam się do niej i pasuje super. Chciałam specjalnie taką wysokosć, zeby móc w swobodnej wyprostowanej pozycji wykonywać wszelkie czynności kuchenne. Chodzilismy po salonach i przymierzaliśmy się do różnych wysokosci blatu i ten na 90cm odpowiada nam obojgu. Nie bez znaczenia są doswiadczenia mojej mamy, która przy wzroście 160cm tez ma blaty na prawie 90cm, ale jest po operacji kręgosłupa i nie lubi się schylać i garbić. Przy takiej wysokosci mam komfort zarówno przy krojeniu szczypiorku jak i przy wyrabianiu ciasta. Szafki pozostały w standartowych wymiarach, tylko cokół mamy podniesiony. Jak posprzątam to wkleję fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 26.02.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Gdzie jest lodówka? Lodówkajest po prawej stronie wejscia, niedaleko kuchni, obudowana w K-G. Jezeli chodzi o barek to zastepuje on stół kuchnenny i blat roboczy. Ma miec wysuniety blat, tak, zeby mozna bylo normalnie usiasc. W projekcie stol stal pod oknem. Ja zaplanowalam drzwi na taras 180 cm, co zabralo miejsce na stół. Dodatkowa zaleta tego barku jest przysloniecie czesci kuchennej i "zmywarkowej" od jadalni i salonu. Sama nie jestm zachwycona tym projektem, ale mam nadzieje ze po kilku spotkaniach z projektantem dopracujemy ta koncepcje. Dziekuje wszystkim za opinie. Moze macie jakis fajny pomysl czym zastapic tradycyjny stol kuchenny??? A macie jadalnię? Bo jeżeli tak to czy naprawdę potrzebny jest stół w kuchni? Rozumiem, że jest fajny ale jak się nie da, u nas też nie będzie stołu w kuchni - za mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paola77 26.02.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witajcie dołączyłam do was po wielkich bojach i przemyśleniach odnośnie mojej kuchni..jaki kolor...jakie uchwyty ...gdzie kosz na śmieci...jak wysokość szafek górych i cokołu a jaki sprzęt itd i itp..., a przedewszystkim komu zaufać i kto ma wykonać i za ile, właśnie podpisuję umowę w tym tygodniu i powiem wam wszystkim że po takiej burzy mózgu urlop jest mi niezbędny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondi10 26.02.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 wyższy blat ma sporą zaletę, szczególnie widać to w małej kuchni. dzięki temu, że mój blat będzie wyżej, przez co cokół będzie miał około 17-18cm, to w cokołach mieszczą się szuflady o wysokości standardowej. oznacza to dla mnie 3 dodatkowe szuflady o szerokości 120 cm każda. fakt, nie na codziennie używane rzeczy, ale na przykład na jedzenie i akcesoria domowego zwierzaka, słoiki, śrubokręty, żarówki itp. mam nadzieję, że nie będę bardzo cierpiał z powodu braku piwnicy, czy pawlaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alma_ 26.02.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Moje blaty są na wysokości 98cm. I dla nas jest super-wygodnie, plus ta dodatkowa szuflada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eisenberger 26.02.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 a oto moja kuchnia http://deccoria.pl/files/6559/14422/3c121a4aa8a4a365515a7e475638fc3a.jpg http://deccoria.pl/files/6559/14422/19b5d4b2ad49c7232191d56d5d3da4bc.jpg http://deccoria.pl/files/6559/14422/6081753b2a8950f2f959525f92fdfb38.jpg http://deccoria.pl/files/6559/14422/7d324c26375023f0ca519bad6feb3ecd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts