kondi10 01.03.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 wyższy blat ma sporą zaletę, szczególnie widać to w małej kuchni. dzięki temu, że mój blat będzie wyżej, przez co cokół będzie miał około 17-18cm, to w cokołach mieszczą się szuflady o wysokości standardowej. oznacza to dla mnie 3 dodatkowe szuflady o szerokości 120 cm każda. fakt, nie na codziennie używane rzeczy, ale na przykład na jedzenie i akcesoria domowego zwierzaka, słoiki, śrubokręty, żarówki itp. mam nadzieję, że nie będę bardzo cierpiał z powodu braku piwnicy, czy pawlaczy. Zwróć uwagę, żeby nie były to zwykłe szuflady, tylko specjalne szuflady cokołowe. Różnica jest taka, że w szufladach cokołowych podczas otwierania front podnosi się o kilkanaście milimetrów do góry. Bez takego mechanizmu obciążona szuflada podczas otwierania będzie się uginała (każda szuflada wykazuje naturalne ugięciepod obciążeniem) i zahaczała frontem o podłogę. nie jestem stolarzem, na moje pytanie o wzmocnienie takiej dużej szuflady, mój fachowiec powiedział, że nie będzie problemu, a dał mi szuflady normalne (sam zaznaczył na początku, że specjalne szuflady cokołowe są bardzo drogie). zobaczymy jak się sprawdzą te o normalnej cenie. zwłaszcza, że będę ich używał bardzo sporadycznie. swoją drogą taka szuflada w ikei kosztuje 130 zł więc nie jest to tak porażająca kwota http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025525 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 01.03.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Ja tez wreszcie moge sie pochwalić swoja kuchnia a nie tylko ogladac Wasze. Moja ma lakierowane fronty (kremowe) i lakierowany fornir. W szuflady postanowilam zainwestowac, wiec sa Blumy. Brakuje jeszcze hokerow i innych drobiazgow. Nie mam niestety zdjecia zabudowy piekarnika i cargo. http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/s/3/4/5/42610103_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/s/3/0/0/42610104_d.jpg Tu bedzie maly kacik sniadaniowy http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/s/3/2/4/42610107_d.jpg Za tydzien przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaggaa 01.03.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 hunk1 piękna kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 01.03.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Wielkie dzieki. Jak widac na razie pusto tam ale już niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 01.03.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Ja tez wreszcie moge sie pochwalić swoja kuchnia a nie tylko ogladac Wasze. Moja ma lakierowane fronty (kremowe) i lakierowany fornir. W szuflady postanowilam zainwestowac, wiec sa Blumy. Brakuje jeszcze hokerow i innych drobiazgow. Nie mam niestety zdjecia zabudowy piekarnika i cargo. http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/s/3/4/5/42610103_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/s/3/0/0/42610104_d.jpg Tu bedzie maly kacik sniadaniowy http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/s/3/2/4/42610107_d.jpg Za tydzien przeprowadzka Świetna! Cudne są te wiszące szafki. Bardzo mi się wszystko podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 01.03.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 hunk1 - czy możesz podać wymiary mebli na ścianie (tej z płytą i wiszącymi szafkami) i tego wystającego fragmentu (z barkiem - na zdjęciach nie widać jak daleko sięgają meble niższe)? Może być na priva. Z góry serdeczne dzięki. Jeżeli pozwolisz, to spróbuję "zgapić" od Ciebie koncepcję (jeżeli ją wcisnę do siebie ) Bardzo mi się ta kuchnia podoba. I jeszcze jedno pytanie - czy tylna ścianka szafki pod barkiem jest srebrna? (jeżeli tak to co to?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 01.03.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Mam takie małe pytanie do osób, które korzystają z programu Alno... u mnie w projekcie sufit leży na podłodze i w żaden sposób nie mogę go podnieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 01.03.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Może wysokość pomieszczenia spadła Ci do zera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekZ 01.03.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Monika C dla mnie też z ciemną lodówką, ale w rogu zwykła szafka, a nie z "żaluzją" Jakoś za tymi żaluzjami nie przepadam Właściwie chodziło mi właśnie o tę szafkę bo lodówka będzie po prostu srebrna a w Alno jakoś ciężko oddać jej kolor Myślałam o czymś takim w tym miejscu http://img16.imageshack.us/img16/342/pict2355.jpg Buchnęłam to z czyjegoś dziennika i pamiętam zczyjego Z góry przepraszam [/img] Ja rowniez polecam taka szafke.Sa one duzo wygodniejsze i ładniej sie prezetuja A ja dla odmiany w takim miejscu nie stosowałbym carga tylko żaluzję, bo: 1. Otwierając cargo musisz usunąć z blatu wszystkie przedmioty 2. Za żaluzją łatwo ukryć mały sprzęt AGD który normalnie musi stać na blacie (wypiekacz do chleba, toster itp) 3. Takie małe cargo nie jest zbyt praktyczne - dostęp do przechowywanych przedmiotów tylko z jednej strony, małe odstępy pomiedzy kolejnymi koszami (co tam się zmieści?)... Ale to tylko moje zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 01.03.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Może wysokość pomieszczenia spadła Ci do zera?No właśnie nie próbowałam nawet dać max wysokość 320 to podnosi się od podłogi ok20cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.03.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Moze wymiary sa w mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 01.03.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Właśnie sprawdzałam wszystko w cm Rany babeczki jak wy te projekty robicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiórek kokosowy 02.03.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Witam, właśnie otrzymałam projekt kuchni. Fronty biały mat, szafki wiszące: witryny szklane w środku półki szklane. Blat drewno lub mdf - ponieważ wszyscy mi mówią, ze drewno nie praktyczne, choć ja zawsze chciałam drewno Czy macie jakieś propozycje/uwagi co do rozłożenia mebli? Okap standardowy stalowy bez żadnej obudowy. Będę wdzięczna za wszelki uwagi http://foto3.m.onet.pl/_m/2fb53a7af223b3fbecc338ddc0e3943f,10,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/86c912b2444fdb124b60356691ffd99a,10,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/fb516f0c920be2a78b240bad9c0b3776,10,19,0.jpg Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 02.03.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Wiórku kokosowy, bardzo ciekawy projekt, ale ... zrezygnowałabym z wiszących szafek na ścianie okiennej. Zabierają przestrzeń i światło. Bez nich będzie lekko, co przy tak sporej zabudowie jest istotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiórek kokosowy 02.03.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Wiórku kokosowy, bardzo ciekawy projekt, ale ... zrezygnowałabym z wiszących szafek na ścianie okiennej. Zabierają przestrzeń i światło. Bez nich będzie lekko, co przy tak sporej zabudowie jest istotne Dziękuje za odpowiedź Ale czy bez tych szafek nie będzie zbyt pusto? Okno jest spore ma 1,5 x 1,5... Hmm...dałaś mi do myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 02.03.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Wiórku kokosowy, bardzo ciekawy projekt, ale ... zrezygnowałabym z wiszących szafek na ścianie okiennej. Zabierają przestrzeń i światło. Bez nich będzie lekko, co przy tak sporej zabudowie jest istotne Dziękuje za odpowiedź Ale czy bez tych szafek nie będzie zbyt pusto? Okno jest spore ma 1,5 x 1,5... Hmm...dałaś mi do myślenia moim zdaniem nie tyle może z nich zupełnie rezygnować, ale może powinny być trochę inne, nie tak wysokie? poza tym bardzo fajna kuchnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiórek kokosowy 02.03.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Wiórku kokosowy, bardzo ciekawy projekt, ale ... zrezygnowałabym z wiszących szafek na ścianie okiennej. Zabierają przestrzeń i światło. Bez nich będzie lekko, co przy tak sporej zabudowie jest istotne Dziękuje za odpowiedź Ale czy bez tych szafek nie będzie zbyt pusto? Okno jest spore ma 1,5 x 1,5... Hmm...dałaś mi do myślenia moim zdaniem nie tyle może z nich zupełnie rezygnować, ale może powinny być trochę inne, nie tak wysokie? poza tym bardzo fajna kuchnia! Jeśli chodzi o wysokość to jest to podobno standard - 72 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 02.03.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Wiórku kokosowy, masz bardzo podobny projekt do mojego. Zastanowiłabym się na Twoim miejscu nad tym, żeby płytę grzewczą przesunąć odrobinę w stronę okna, żeby po prawej stronie mieć przynajmniej 40 cm. Bardzo ułatwia to gotowanie, przynajmniej moje doświadczenie jest takie. Górne szafki faktycznie wolałabym w mniejszej ilości i niższe. Ogólnie bardzo funkcjonalnie się zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 02.03.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Witam, właśnie otrzymałam projekt kuchni. Fronty biały mat, szafki wiszące: witryny szklane w środku półki szklane. Blat drewno lub mdf - ponieważ wszyscy mi mówią, ze drewno nie praktyczne, choć ja zawsze chciałam drewno Czy macie jakieś propozycje/uwagi co do rozłożenia mebli? Okap standardowy stalowy bez żadnej obudowy. Będę wdzięczna za wszelki uwagi Pozdrawiam!!! bardzo ladna kuchnia duzy ciag blatu roboczego ja bym calkiem nie rezygnowala z tych szafek wiszacych ... ale jakies lzejsze moze ... tylko tu jeszcze trzeba rozwazyc wzgledy praktyczne ... czy jak pozbedziesz sie tych szafek lub zamienisz na mniejsze to czy bedziesz miala wystarczajaca ilosc miejsca na pomieszczenie wszystkich klamotow ... musisz jesczze i o tym pomylsec ... chyba ze za rogiem masz spizarke ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 02.03.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Wiórek kokosowy ja bym gorne szafki zostawila, bo dolnych wbrew pozora masz malo. Zrezygnowalabym z poleczek otwartych po lewej stronie, ciezko bedzie Ci tam z nich siegac, no i w srodku dalabym zwykle polki, szklane poszlyby u mnie w odstawke. Widzac siebie jak chowam kubki, talerze ze zmywarki do gornych szafek, to te polki dlugo u mnie by nie byly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts