monikaa13 05.03.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Jest jeden plus jedzenia przy zlewie. Po skończonym posiłku nie musisz odnosić naczyń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.03.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Też uważam, ze zaburzyłaś ciąg roboczy - lodówka-zlew-kuchenka ta wyspą. Gdzie bedziesz robila zapiekankę lub pizzę? Na blacie przy zlewie czy na blacie przy kuchence? Jesli wyspa, to tylko jako blat roboczy lub stół. Albo poprzenoś miejscami lodówkę/piekarnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 05.03.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Bealuk, nasza kuchnia będzie mniej więcej w podobnym układzie, szer. 3,75m. Poczatkowo też był pomysł z wyspą, ale nijak nie udało nam się jej tam upchnąć. Wg mnie, żeby było wygodnie musi być zachowana odległość 1,2m między wyspą a ciągiem szafek. Jeśli tak postawimy wyspę wychodzi wąziutka, czyli niefunkcjonalna. A już zamontowanie tam zlewu wydaje mi się wyjątkowo złym pomysłem. Poza argumentami już wymienionymi, pomyśl jak bardzo będzie Ci chlapać woda na samym środku kuchni.My zostawimy środek pusty, a jak pojawią się już meble ocenimy, czy nie postawić na środku śniadaniowego stolu. Ale nic na siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka_1976 05.03.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 http://img518.imageshack.us/img518/3830/dsc05032.jpg charllotte, kuchnia śliczna,płytki mnie zachwyciły!ale jak juz wrzuciłaś fotkę swoich pieknych drzwi to zdradź proszę gdzie kupowane, czy one sa z litego drewna??Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 05.03.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Pomyślmy i policzmy... Kuchnia Bealuk ma 360cm, blaty po 60cm czyli mamy 360-120=240cm wolnego miejsca. Po odjęciu wyspy, która musi mieć conajmniej 60cm (a pewnie ma więcej) zostaje 180. Tę wielkość dzielimy na 2 przejścia, które wychodzą na po 90cm. Mało, dużo - pewnie zależy dla kogo. Mi ta wyspa nie pasuje od początku, a zlew to już w ogóle. Bealuk nie chcemy cię tu urazić czy wypominać, że źle... Chcemy doradzić, żeby było jak najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bealuk 05.03.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Chyba się pomyliłam, kuchnia ma 3,8 m szerokości, ponieważ przejście pomiędzy wyspą a szafkami jest po 1 m. No ale to nieistotne biorą pod uwagę ten nieszczęsny zlew. Dałyście mi dużo do myślenia. Wiem, że chcenie dobrze doradzić i przyznaję, że macie rację. Nie moge przestać mysleć co mam zrobić z tym fantem. Mąż mnie zabije, jeśli powiem mu teraz, że jednak zlew i zmywarka będą w innym miejscu Muszę to z nim obgadać. Ciężki decyzje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 05.03.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 jakoś męża przekonasz , a naprawdę będzie Ci wygodniej i kuchnia zyska na urodzie...więc albo brak wyspy albo wyspa tylko jako blat odstawczy/roboczy jesli chodzi o piekarnik .......................mikrofalę jak możesz wbuduj na ten samej wysokości obok piekarnika...bedzie bezpieczniej i wygodniej... ja w takich słupkach zawsze się boję, że wyleję na siebie podgrzaną zupę.... chyba, że jesteś bardzo wysoka to cofam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 05.03.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 A ja mam pytanko odnośnie lodówki. U mnie ma stanąć w kącie, po jej lewej stronie będzie sciana, po prawej szafki. Chciałabym, aby drzwi lodówki otwierały się na ścianę, ale w większości modeli trzeba w takim wypadku zachowac odstęp od ściany. Czy taka luka nie wyglada głupio? Możecie pokazać jakieś zdjęcia? A może macie drzwi otwierające się na szafki i Wam to nie przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 05.03.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 XX faktycznie, skupiliśmy się na wyspie, a nikt nie zauważył, że piekarnikm jest zdecydowanie za wysoko jeżeli nad nim ma być jeszcze mikrofala. Koniecznie obniż piekarnik, bo nie wyjmiesz nic z mikrofali! No chyba, że jesteście koszykarzami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bealuk 05.03.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 tak, tak, piekarnik i mikrofala na pewno będa obniżone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 05.03.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 bealuk - popieram moje przedmowczynie w calej okazalosci ... i w zwiazku ze zlewem na wyspie (wyspa tak - zlew nie) i w sprawie mikrofali ... u mnie bedzie ona w slupku obok na podobnej wysokosci co piekarnik ... a jestemy wysokimi ludzmi w mojej wlasnej przyszlej kuchni martwi mnie jszcze jedna rzecz - brak blatu przy lodowce ... teraz mam i bardzo mi sie przydaje jak wyjmuje duzo drobnych rzeczy z lodowki ... lub jak pakuje do niej zakupy ... ale rozwiazalam to montujac w slupku kolo lodowki wysuwany blat ... od frontu ma wygladac jak szuflada ... widze ze duzo osob ma taka zabudowe bez blatu kolo lodowki ... nie martwi was to ? bo mi spedzalo to sen z powiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.03.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Jesli ma zostać ta wyspa posrodku kuchni to zrób jeszcze inaczej:Jedną ścianę zabudowujesz szafami po sufit (słupki, lodówka , cargo) a drugą robisz wolną. Pomiedzy szafa i pustą ściana wejdzie ci szeroka wyspa z kuchenką i zlewem. Pod oknem robisz blat roboczy, ktory bedzie służył również jako stolik na szybkich posiłków (z ładnym widokiem zza okna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.03.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Słoneczko, w sprawie usytuowania zlewu zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Powiedz mi tylko gdzie na stronie polskadrewniana.pl znalazłaś tą piekną kuchnię, czy jest tam więcej zdjęć? Zajrzałam na stronę a tam same projekty i zdjęcia domów drewnianych. Jest więcej zdjęć: Pensjonat nad Jeziorakiem w dziale "projekty indywidualne" http://www.polskadrewniana.pl/index.php?pk.2,id.11 http://www.polskadrewniana.pl/img/img_katalog/dodatkowe/D_11_PdR6zx.jpg http://www.polskadrewniana.pl/img/img_katalog/dodatkowe/D_11_IYkPOL.jpg http://www.polskadrewniana.pl/img/img_katalog/dodatkowe/D_11_IHyXyF.jpg http://www.polskadrewniana.pl/img/img_katalog/dodatkowe/D_11_SJkhvj.jpg To które wkleiłam pozwoliłam sobie zmniejszyć, dlatego podałam adres. Jest to moja ulubiona strona w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 05.03.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 w mojej wlasnej przyszlej kuchni martwi mnie jszcze jedna rzecz - brak blatu przy lodowce ... teraz mam i bardzo mi sie przydaje jak wyjmuje duzo drobnych rzeczy z lodowki ... lub jak pakuje do niej zakupy ... ale rozwiazalam to montujac w slupku kolo lodowki wysuwany blat ... od frontu ma wygladac jak szuflada ... widze ze duzo osob ma taka zabudowe bez blatu kolo lodowki ... nie martwi was to ? bo mi spedzalo to sen z powiek W obecnymi mieszkaniu mam blat obok lodówki, super sprawa, i ubolewam, że nowym mieszkaniu będę miała obok lodówki blat szerokości tylko 20-25 cm (prawdopodobnie będzie to szafka cargo). Ale to po prostu z braku miejsca, bo kuchnia mała i niezbyt ustawna, mimo że kwadratowa. Tak samo będzie mi brakowało blatu obok płyty Myślę, że jak ktoś wcześniej nie miał takiego blatu to być może tak bardzo nie odczuwa jego braku. Wszystko jest kwestią przyzwyczajenia więc może i ja się przyzwyczaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gogdi 05.03.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 charlotte super ta Twoja kuchnia. Też mam na poddaszu, ale jakoś wyspa z okapem na środku nie mieściła mi się w głowie, a u Ciebie - świetnie.Moją uwagę przykuł absolutnie przepiękny i idealnie pasujący do płytek CHLEBAK. Napisz skąd to cudo! Ach żeby tak był taki turkusowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 05.03.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Słoneczko, ależ piękne kuchnie wkleiłaś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 05.03.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 A propos dyskusji o zlewie na wyspie, widziałam kilka takich kuchni i wyglądały ładnie, myślę, że mogą też być funkcjonalne jeśli są razem z blatem roboczym a idealnie również z płytą grzewczą. Kuchnia, która mi się nieodmiennie podoba (wprawdzie ukłąd trochę iny niż u bealuk, ale...) http://lh3.ggpht.com/_Nz61_zWt2bY/R5UVP4VenmI/AAAAAAAABuc/0s13PIUMZaE/s400/kuchania1.jpg i inne z moich inspiracji. Zapewne zrobiłabym coś podobnego gdybym miała odpowiednie pomieszczenie. http://lh4.ggpht.com/_Nz61_zWt2bY/R5UVmIVen7I/AAAAAAAABxE/s9o-_u15jQM/s400/kuchnia%206.jpg http://lh6.ggpht.com/_Nz61_zWt2bY/R5UVmoVen8I/AAAAAAAABxM/J2lmD6ghgRs/s400/kuchnia%207.jpg http://lh5.ggpht.com/_Nz61_zWt2bY/R5UVeYVenzI/AAAAAAAABwE/UWpcj-d8KtA/s400/kuchnia%202.jpg Dla mnie dużym plusem takich kuchni jest swoboda ruchu. No i ich efektowność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulasiek 05.03.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 http://img9.imageshack.us/img9/4079/dsc05035u.jpg A co to za bateria? Podoba mi się. Bateria to również firma Teka, choć nie pamiętam modelu. prawdopodobne Teka Arco lub Teka Arco B ( z wyciąganą wylewką ). Właśnie sobie kupiłam zlew Teka Aura 60 grafit + właśnie tą baterię z wyciąganą wylewką. Bardzo mnie cieszą Wasze odpowiedzi Dziewczyny, że się dobrze z nich korzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 05.03.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 U mnie będzie wyspa ze zlewem, tyle że blat roboczy z lodówka i wszystkim będzie na jednej ścianie. Wyspa będzie miała kształt kwadratu i będzie do niej wszędzie blisko - czyli komunikacja: lodówka, zmywarka, kuchenka, piekarnik, zlew na wyspie, poruszanie się w formie trójkąta czyli bardzo wygodnie. Od strony salonu nad wysypą będzie przesuwna nadstawka, czyli zlewu widać nie będzie. Poza tym drzwi przesuwne półprzezroczyste planuję. Zlew pod oknem mało wygodna rzecz, moja koleżanka klnie na czym świat stoi. Ja mam duże okno w kuchni i chce z niego korzystać. Zdaje sobie sprawę, że będzie brak środka, jednak ściana przeciwległa jest pusta co da efekt przestrzeni. Poza tym nie planuje ciągu szafek górnych. Jedna z okapem i tyle. Jak zrobię (w tym roku ) to cykne fotki dla Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 05.03.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Zlew pod oknem mało wygodna rzecz, moja koleżanka klnie na czym świat stoi. a czemuż to? czyżby zamontowała sobie wysoką baterię i nie może okna otworzyć teraz? bo innych niedogodności wynikających z umiejscowienia zlewu pod kuchnią nie potrafię sobie wyobrazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts