Sloneczko 07.03.2009 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Nie, nie. "Zamknij tagi" po każdym adresie, ale pod nim, następnej linijce umieszczasz kolejne zdjęcie w taki sam sposób, w tym samym okienku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 08.03.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 http://x.screeny.pl/ga5913/1fcee51a563e5bc6f7905940/004.jpgbędę świnką ale takie mam skojarzenie - czy ten malutki stolik to jest karny jeżyk? nie pasuje mi taki maly stolik w takiej kuchni, reszta jest bardzo ladna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiakgk 08.03.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 http://x.screeny.pl/ga5913/1fcee51a563e5bc6f7905930/003.jpg teraz powinno byc ok.dziekiwielkie za wskazówki pozdrawiam Kuchnia dokładnie w moim stylu Właśnie jestem na etapie projektowania swojej i biore pod uwagę tylko takie uchwyty ja twoje. Rozkład kuchni mam dokładnie taki jak twój tylko ja dokładam taką a'la wyspę, która będzie dosunięta do lewej ściany mi tez sie bardzo podoba ta kuchnia, szczegolnie kolorystyka, jednak przy dwojce malych dzieci boje sie bialych mebli. uchwyty sa za to rewelacyjne bo nie ma o co glowy rozbic a powiedzcie jak to jest z takimi uchwytami, przy jakich frontach mozna je stosowac? przy mdf-ach zwyklych nie, ale przy lakierowanych juz tak? a jak przy fornirach? chcialabym cos nasladujacego strukture drewna i nie osztujacego majatek, a nie wiem z czego moge wybierac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 08.03.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Te uchwyty można zastosować przy frontach, których krawędzie są proste...ale oczywiście najlepiej wylądają przy gładkich...ja wymyśliłam sobie fronty fornirowane i lakierowane na wysoki połysk i do tego właśnie te uchwyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiakgk 08.03.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 a czemu przy gladkich frontach wygladaja najlepiej? faktycznie widac je wszedzie przy gladkich frontach, ale myslalam ze to bardziej kwestia techniczna, a nie estetyczna. pewnie wyjdzie na to, ze przy takich fronatch jak bym chciala to sie nie da, albo bedzie kosztowac majatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa003 08.03.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Ida i Jacek.. kuchnia będzie biała na wysoki połysk i blaty ciemno szare,z tym zlewem własnie tez sie zastanawialam i duzo kombinowałam,w mojej terazniejszej kuchni nie mam zlewu pod oknem i jest ok ,bedzie z boku poniewaz w wysokiej zabudowie po prawej stronie zaraz przy zlewie na dole jest zmywarka-nie bede latała i chlapała po kuchni .lodówka jest po prawej stronie piekarnika natomiast mikrofala jest na dobrej wysokosci,sprawdzałam w salonie i jest ok-tez sie zastanawialam czy nie bedzie za wysoko- czy nie wyleje np.zupy z talerza..ale wszystkie twoje spostrzezenia brałam pod uwage przy projekcie dziekuje i pozdrawiam U mnie bedzie bardzo podobnie, tylko w rogu zaluzja, no i zlew bardziej pod oknem, a zamiast polwyspu - wyspa z plyta indukcyjna i a'la barkiem. Wybralam blat jasno-szary i zastanawiam sie, czy nie bedzie za mdło Z czego bedzie Twoj i na kiedy masz montaz, to moze zdaze jeszcze podejrzec, jak to wyjdzie na zywo Nie moge ogarnac tego ALNO, zeby zrobic projekt, a ten od stolarza jest caly pomazany, bo w trakcie bylo pare przerobek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulinka 08.03.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Kuchnia jeszcze nie zamieszkana ale już gotowa http://i44.tinypic.com/68dkb8.jpg http://i42.tinypic.com/24quzc1.jpg http://i39.tinypic.com/34oap2c.jpg http://i43.tinypic.com/ixeatx.jpg A jak z możliwością otwarcia okna? Nie przeszkadza bateria od zlewozmywaka? Bateria jest idealnie na środku i okno można otwierać bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 08.03.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Słoneczko jeszcze raz wielkie dzięki XX ja tez dokonca nie jestem za tym "karnym jezykiem"aczkolwiek nie chciałam zabudowywac wszystkich ścian w mojej kuchni..jest ona otwarta na salon i zaraz jest jadalnia ale fajnie miec jakis stolik żeby sobie przycupnąc ,myslalam o wyspie ale bym tylko zagraciła kuchnie..juz sama nie wiem,myśle ze bedzie ok,od strony płyty mam w tym stoliku dwie szafki i półeczki na winko-taki a'la barek...a wyglądac on bedzie ciut inaczej tzn.blat bedzie do ziemi z prawej strony dziekiczemu zrobi sie bardziej masywny.. basiakgk-ja równiez mam"prawie dwójke"(jedno w drodze)ale uważam że własnie białe meble są idealne pod wzgledem czystosc tym bardziej na wysoki połysk,moirodzice mają wenge i wszystko widac na nich-kazdy paluszek jesli chodzi o te chowane uchwyty to mysle żemozna je stosowac przy kazdym froncie których krawedzie są proste alfa003 do wczoraj miał byc konglomerat ale zrezygnowałam-po pierwsze cena mnie rozwaliła na łopatki a po drugie wiele osób narzeka ze sie mega rysuje..myslalam tez nad granitem ale bedzie laminat o super strukturze i fajnie bo bedzie akurat ciety w jednym kawałku..kuchnia ma byc do Swiat Wielkanocnych.Ja również zastanawiałam sie nad czyms jasniejszym na blat ze względow praktycznych ale rzeczywiscie ciemny blat przy białej kuchni wyglada o wiele lepiej Pozdrawiam kama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 08.03.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 http://x.screeny.pl/ga5913/1fcee51a563e5bc6f7905930/003.jpg teraz powinno byc ok.dziekiwielkie za wskazówki pozdrawiam Kuchnia dokładnie w moim stylu Właśnie jestem na etapie projektowania swojej i biore pod uwagę tylko takie uchwyty ja twoje. Rozkład kuchni mam dokładnie taki jak twój tylko ja dokładam taką a'la wyspę, która będzie dosunięta do lewej ściany kuchnia dokladnie jak u mnie tylko , ze ja bede miała zabudowe "U",czyli blat pociagniety od lewgo rogu do wysokości twojej małej wysepki. Gdybym robiła półwysep to byłby on równoległy do blatu roboczego i miał długośc od 100 do 120 cm max,a od rugiej strony tego połwyspu ustawiłabyś dwa krzeszła ,a nie jedo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 08.03.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 MagdaWOJTEK w kuchni nie mam grzejnika,ta przerwa jest dlatego ze nie chciałam zabudowywac wszystkich scian a po drugie nie chcialam miec plyty na rogu,jak widzisz ciezko było z jej ustawieniem ze wzgledu na dwa okna w kuchni po srodku każdej ze scian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 08.03.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 jesli chodzi o krzesła to zmieszcza sie dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 08.03.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 w sumie tak ,korzstanie z płyty usytuowanej w rogu byłoby trudne, ja mam plyte tam ,gdzie Ty mniejsze okno,dlatego mi pasuje .Ale pomyśl o wiekszym półwyspie,bedzie bardziej funkcjonalny i mimo ,,ze wiekszy bedzie bardziej pasował,bo ten malutki jest za malutki ,moim skromnym zdaniem oczywiście! Ale pewnie boisz sie ,ze zagracisz kuchnie?Powiedz jaka masz szerokośc kuchni ,bo przy rozzstawie 335 cm,przy zabudowie "U"pomiedzy szafkami zostaj 210 wiec całkiem sporo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 08.03.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 wiesz że nawet nie znamjej wymiarów projekt wykonywany był w salonie gdzie zamawialam kuchnie-pani wziela wymiary z ksiazki projektowej a ja mowilam co gdzie ma byc masz racje nie chce jej zagracic i tak nie jest za duza jak na kuchnie w domku jednorodzinnym,patrząc na rzut z góry gdybym wysuneła ja w prawo zajęlaby duzo podłogi i zasłoniła "moje ukochne"szuflady,musze tez miec spory dostep do płyty żebym nie była scisnieta przy gotowaniu ale masz racje wizualnie było by lepiej gdyby była wieksza....co robic!!!!??? dziekuje za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 08.03.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 kama&michał: No to ja takie pytanie w sprawie tych szuflad i zlewu. Mnie osobiscie ten zlew tam przeszkadza w rogu. Dostep do niego ma tylko jedna osoba, poza tym w dolnej zabudowie sa szuflady, jak bedzie rozwiazana sprawa syfonu, podłączenia zmywarki, moze młynka jesli planujesz??? Moim zdaniem syfon w szufladzie nie jest najlepszym rozwiazaniem. Druga sprawa to zmywarka - owszem powinna byc jak najblizej zlewu ale z tego co widze na projekcie tam w rogu masz szafke 40 cm i za nia zmywarke. Czy na pewno bedzie wygodnie obracac sie od zlewu do tyłu na 40 cm w wkładac naczynia? jesli jestes leworeczna to zadaie do wykonania ale dla osoby praworecznej wydaje mi sie to utrudnieniem, jak bedziesz robiła zwrot na prawo to talerzem mozna uderzyc w szafke nad zmywarka.Moze sie czepiam ale to moje odczucia co do funkcjonalnosci kuchni. Kolorki i cala reszta super. Co do uchwytów mam takie i juz wiem ze musze brzegi zabezpieczyc czyms bo raz malo o zmywarke spodni nie podarłam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 08.03.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 hunk1...w moim domu tylko ja zmywam wiec druga osoba przy zlewie jest zbędna szuflada pod zlewem bedzie oczywiscie nie otwieralna-tzw.zaslepka-w tym momencie wygrał wygląd kosztem funkcjonalnosci-była opcja szafki pod zlewem ale wyglądało to średnio,ta szafka obok zmywarki jest na segregacje smieci-wyciągana jak szuflada.jesli chodzi o obracanie sie do zmywarki...to taki mega szczegół który napewno nie sprawi mi problemu,uwazam ze inaczej byc nie moze..ja poprostu uwielbiam szuflady,są bardzo wygodne.dziękuje za uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa003 08.03.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Jakiej firmy ten blat?? Moze przypadkiem Lupus w drobne kropeczki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 08.03.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 niemampojecia co to za firma..wybierałam go w studiu kuchennym,z próbnika srednio mi sie podał natomiast w realu z białymi frontami rewelacja,jest jednolity bez kropeczek ale nie fakture ma w grudki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 08.03.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Ja jednak sadze ze nie jest to megaszczegół - obracanie sie do zmywarki. Zanim napisałam post starałam sobie na dywanie wyznaczyc wymiary tego Waszego kacika. Dla mnie ten megaszczegol jest wazny, czesto trzeba cos przepłukac, usunac resztki itd ja sobie tego nie wyobrazam, ale to oczywiscie Twoja kuchnia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 08.03.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 przemysałam to jeszcze raz i nie będzie dla mnie probemu z ta zmywarką,ale dziękuję za sugestie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 08.03.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 w Rzeszowie jest firma ,która na szafkach otwieranych normalnie wstawia takie listwy we fronty o jakich mowa i masz obok siebie szuflady i szafki,a całośc wygląda tak jak u Ciebie w projekcie ,czyli cała zabudowa z szuflad? Zapytaj czy robi tak ktos w Twojej okolicy! Płaci sie tylko za metr biezacy wstawionego we front uchwytu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts