celestynka 20.03.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 do mojej prostej-nowoczesnej kuchni nie bedzie pasował zwykły-klasyczny okap to chyba logiczne chyba nie tak do konca, wszystko to kwestia gustu jak juz ktos pisal. ja tez mysle, ze taki http://img3.imageshack.us/img3/4448/okc9513i.jpg komponowalby sie w tej kuchni lepiej jakiej firmy jest ten? wg mnie jest to http://www.neto.com.pl/okapy/kominowe.html model Platinum mam go w swojej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 21.03.2009 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Witam wszystkich forumowiczów Jestem właśnie w trakcie wybierania kuchni, nie zdawałam sobie sprawy, że będę miała tyle dylematów. Ten wątek przeczytałam od deski do deski, a teraz sama postanowiłam zwrócić się do Was o pomoc w wyborze najlepszego rozwiązania. Bardzo proszę o wszelkie uwagi szczególnie krytyczne i z góry przepraszam za jakość projektów, gdyż zostały one wykonane przeze mnie Proszę też nie zwracać uwagi na detale jak uchwyty, płytki czy kolory, chodzi mi głównie o rozmieszczenie mebli i układ kuchni. Dodam, że jest to kuchnia otwarta na salon. Będę wdzięczna za wszelkie uwagi. http://img27.imageshack.us/img27/1399/kuchnia2j.jpg http://img27.imageshack.us/img27/6075/uzladaa.jpg http://img13.imageshack.us/img13/1331/kuchniazwysp2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 22.03.2009 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Casual układ szafek mnie się osobiście podoba, tylko mam nadzieję, że na serio takiej pomarańczowej ściany nie planujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 22.03.2009 03:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Casuall Najbardziej podoba mi się kuchnia nr 1, jest najprostsza. Osobiście dałabym więcej szafek wiszących, wolę wyciągać rzeczy w góry niż schlać się po nie do dolnych szafek. PozdrawiamDorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 22.03.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Mnie najbardziej podoba się kuchnia nr 2 (aczkolwiek kolorystyka mnie zupełnie nie przekonuje). Ma więcej szuflad niż kuchnia 1 (jeśli jednak masz jakąś spiżarkę i nie potrzebujesz dużo miejsca w szafkach to 1 też jest bardzo fajna). 3 jak dla mnie za bardzo przeładowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 22.03.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 witam,jakis czas temu prosiłam was o opinie na temat projektu mojej kuchni,kilka uwag bardzo mi pomogło i wprowadziłam pere zmian.jedna z nich to zmieniłam ten stolik na szafke i nad nią 2półeczki podświetlane-plexa a w środku sama nie wiem co..chyba jażeniówka.najleepsze jest to że te dwie póleczki kosztuja ponad 1500zł...ręce mi opadły..i znowu prosba do Was..wiecie może gdzie mogłabym kupic takie półki w nizszej cenie...?z góry dziękuje za pomoc przed zmianą po zmianie] Ja bym sobie w ogole darowala te poleczki - jak kupisz tanszy zamiennik, to sie bedzie rzucac w oczy ze inny. A po co Ci one? Nastawiasz tam jakichs kurzolapek?? Kuchnia nowoczesna, daj spokoj! W ogole ten rog zostawilabym niezagospodarowany, ta szafka tez tam tak dziwnie wyglada.. a na pewnoe poleczek bym nie robila, zwlaszcze za tyle kasy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 22.03.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 CASUALL najlepszy wydaje mi sie projekt numer 2. Ale darowalabym sobie barek - teraz juz nikt ich nie robi (przejdz sie do jakiegos studia kuchennego, zadna z ekspozycji go nie bedzie miala). Moja MAma ma barek i 2 hokery, siedzielismyna nich jak kuchnia byla nowa, a potem na barku odstawialo sie mniej potrzebne rzeczy, a z hokerow scieralo kurz... sa po prostu niewygodne (ta wysokosc), zwlaszcza dla starszych czy schorowanych. Darowalabym sobie tez wiszace szafki, masz kawal tej kuchni, a one psuja kompozycje. Poza tym skoro to otwarta kuchnia, zastanow sie jak bedzie wygladal salon, moze meble zrob z tego samego materialu, zeby sie wydawalo ze calosc jest spojna i moze mniej rzucaloby sie w oczy ze to kuchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata123 22.03.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Casuall Pierwsza wersja jest najlepsza, dodałabym troszke więcej szafek u góry, troszke wyższy barek ( taki dwupoziomowy), żeby zakrył "bałagan" kuchenny.Druga wersja jak dla mnie odpada, ze względu na prawy róg (niewykorzystany blat ze względu na dziurę) no i jeszcze stół blisko zabudowy. Trzecia wersja jest za bardzo zabudowana ogólnie robi się przez to bałagan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 22.03.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Casuall, Mnie również pierwszy projekt wydaje się najbardziej sharmonizowany. Natomiast projekt z wyspą, gdyby usunąć wiszące szafki górne jest również ciekawy. Wątpliwości budzi jeszcze ta konstrukcja po prawej stronie - czy to nie zabiera niepotrzebnie przestrzeni? czy ta ścianka jest funkcjonalna czy to tylko ozdoba. I gdzie jest jadalnia, bo musi być trochę odsunięta od wyspy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 22.03.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Casuall 1 i 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.03.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Projekt nr 1 - prosty uklad bez zbednych ozdobnikow. Dobierz ladna kolorystyke i bedzie pieknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 22.03.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 witam,jakis czas temu prosiłam was o opinie na temat projektu mojej kuchni,kilka uwag bardzo mi pomogło i wprowadziłam pere zmian.jedna z nich to zmieniłam ten stolik na szafke i nad nią 2półeczki podświetlane-plexa a w środku sama nie wiem co..chyba jażeniówka.najleepsze jest to że te dwie póleczki kosztuja ponad 1500zł...ręce mi opadły..i znowu prosba do Was..wiecie może gdzie mogłabym kupic takie półki w nizszej cenie...?z góry dziękuje za pomoc przed zmianą po zmianie] Ja bym sobie w ogole darowala te poleczki - jak kupisz tanszy zamiennik, to sie bedzie rzucac w oczy ze inny. A po co Ci one? Nastawiasz tam jakichs kurzolapek?? Kuchnia nowoczesna, daj spokoj! W ogole ten rog zostawilabym niezagospodarowany, ta szafka tez tam tak dziwnie wyglada.. a na pewnoe poleczek bym nie robila, zwlaszcze za tyle kasy?? za tyle kaski napewno ich nie kupie,juz mam zamówione za 200zł za sztuke będa z białego mdfu na wysoki połysk identycznego jak reszta szafek wiec róznicy zadnej nie bedzie.a jesli chodzi o szafke w rogu to moim zdaniem pasuje jak najbardziej dziekuje za zainteresowanie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 22.03.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 prosze jest i 2 strona i kilka innych koncepcji http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/03c8bf2a1ac6cde9.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a8aa37bbd70564ec.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/37ce7c197c285ebf.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cde4841a1894edd4.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 22.03.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Bardzo dziękuje wszystkim za zainteresowanie. Kierując się Waszymi radami powstałaby mnie więcej taka kuchnia. Chyba też skłaniam się bardziej ku tej opcji niż np opcji nr3, dołożyłam więcej szafek wiszących ze względu na brak spiżarki. Co myślicie teraz o niej? http://img255.imageshack.us/img255/8998/murator.jpg a i zmieniłam kolor ścian co zresztą łatwo zauważyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 22.03.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Ja bym zamieniła miejscami wysokie cargo z piekarnikiem/mikrofalą. Łatwiej Ci będzie dostać się do piekarnika, a z cargo przy ścianie się wygodnie korzysta- dokładnie tak teraz mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 22.03.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Ja bym zamieniła miejscami wysokie cargo z piekarnikiem/mikrofalą. Łatwiej Ci będzie dostać się do piekarnika, a z cargo przy ścianie się wygodnie korzysta- dokładnie tak teraz mam. popieram w pełni. Mnie ostatnio zauroczył poziomy układ piekarnika i mikrofali, ale najlepiej wyglądają do takiego układu sprzęty kompaktowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 22.03.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Casual - no i całkiem ładnie - dałabym tylko nieco wyższe szafki wysokie (żeby kończyły się na tej samej wysokości co wiszące) no i oczywiście piekarnik i mikrofala niżej, ale to już było wiele razy omawiane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 22.03.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Casual Wersja 1Ja bym zamieniła piekarnik z lodówką- łatwiejsze w obsłudze-coś odstawić na szafki, a i mikrofalę będzie łatwiej otwierać nie przy samej ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 22.03.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Zdecydowanie lodowka lepsza jest blizej blatu, to stamtad najwiecej wyciagasz, masz wtedy mozliwosc odlozenia na blat a nie latac z kazda rzecza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dashmag 22.03.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Casual,Zdecydowanie ostatnia wersja jest najbardziej interesujaca, lodowka blizej blatu biedzie bardziej funkcjonalna. Zgadzam sie z Anulek2005 w sprawie, wysokosci szafek wysokich, powinny sie konczyc na jedniej wysokosci z wiszacymi, "bedzie to latwiejsze dla oka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts