Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dr Hous - jest boski też jestem jego fanką hihiihihihihi, a tak wracając do tematu kuchnia moja będzie zaraz po świętach - jest boska, tylko mam dylemat fronty będę miała wnge i mała część zebrano i "obite" to będzie auminium satyna, blat jasny i teraz pytanie co na ścianę - płytki (jasne czy ciemne) czy aluminium????

Proszę o pomoc.

kwiatek kuchnia wyglada dosyc ciekawie (sporo szuflad ;) ) ... chociaz to nie moje kolory :) szafki wiszace faktycznie sa wysoko (koncza sie jak okno na wysokosc) - ale skoro do niskich nie nalezycie to moze nie bedzie to problem :)

nasza powinna byc montowana jutro ... juz nie moge sie doczekac :)

p.s ja tez czekam z niecierpliwoscia na czwartki :) a gdybym miala sezony na plytkach to nie wiem kto by budowal bo oboje z mezem bysmy przed telewizorem siedzieli (potrafimy po 3-4 odcinki codziennie obejrzec :) )

kwiatek kuchnia wyglada dosyc ciekawie (sporo szuflad ;) ) ... )

Chciałam mieć szuflady pod płytą indukcyjna i pod piekarnikiem- żeby fajnie wyglądało to daliśmy też w szafkę graniczącą z piekarnikiem i szafką pod płytę .

wszystkie okucia, szuflady, zawiasy i cargo sa z firmy Blum (dociągi, mechanizm wyhamowujący itp )

Zaleźliśmy bardzo solidnego i dobrego fachowca od kuchni (nie robiliśmy w salonie)

Pan na wszystkie elementy dał nam faktury wiec wiemy dokładnie za co płacimy i ile. Sam pan bierze za zrobienie takiej kuchni (robocizna) 1200 zl. Materiał ponad 8500 (bez sprzętu agd). Najdrozsze z tego wszystkiego było cargo - sam mechanizm z firmy blum jakies 1300 zl. Musiałabym zajrzeć w faktury jak będę w domu ale mniej wiecej tyle to wyszło.

Dr Hous - jest boski też jestem jego fanką hihiihihihihi, a tak wracając do tematu kuchnia moja będzie zaraz po świętach - jest boska, tylko mam dylemat fronty będę miała wnge i mała część zebrano i "obite" to będzie auminium satyna, blat jasny i teraz pytanie co na ścianę - płytki (jasne czy ciemne) czy aluminium????

Proszę o pomoc.

jasne lub aluminium,tak myślę :)

kwiatek kuchnia wyglada dosyc ciekawie (sporo szuflad ;) ) ... )

Chciałam mieć szuflady pod płytą indukcyjna i pod piekarnikiem- żeby fajnie wyglądało to daliśmy też w szafkę graniczącą z piekarnikiem i szafką pod płytę .

wszystkie okucia, szuflady, zawiasy i cargo sa z firmy Blum (dociągi, mechanizm wyhamowujący itp )

szuflady to boska sprawa - juz nie jedna dyskusja na ten temat byla ... :)

ja bede miala same szuflady w szafkach dolnych ... zadnych polek 8) co oczywiscie wplywa znaczaco na cene koncowa mebli :)

Proszę o pomoc.

jasne lub aluminium,tak myślę :)

dzięki i tak nie wem czy jasne czy aluminium??

Pozdrawiam

Lodowka uzywana (babcia miala ją 1,5 r ale była biała wiec Kuba przemalował ją na czarno - wyglada jak maska samochodu :))

kwiatek82 serdeczna prośba o zdradzenie szczegółów dotyczących sposobu malowania lodówki, jakim środkiem i co z uszczelkami? :) Czy to spray, jaki rodzaj, jaka firma, gdzie kupić?

poddałaś mi genialny pomysł! chcemy kupić SDS, ale na razie kasy :( nie mamy, więc perspektywa widoku naszej obecnej białaski w nowej kuchni nie pocieszała mnie, a tu masz, genialne rozwiązanie, choć wykonania trochę się obawiam. :lol:

dzięki i pozdrawiam słonecznie i wiosennie:)

Bardzo ładna i oryginalna ta czerwona kuchnia, ale mnie zawsze w wysokim połysku przeraża czyszczenie każdego odcisku palca (i innych maziów, bo to przecież kuchnia) - akurat jestem pedantką :wink: . Ale wygląda ładnie.

I mnie też się wydaje, ze te wiszące szafki trochę za wysoko - nawet dla wysokich osób. Też ze względu na efektywność okapu chyba za wysoko :roll: