Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rosanna74 możesz napisać , jak użytkuje Ci się szklaną płytę gazową ? Czy ona się rysuje podczas mycia ?Czym ją czyścisz, i jak wygląda sprawa ewentualnego wykipienia z garnka ?Chodzi mi o to, że ona jest płaska i ta woda nie ma chyba się gdzie zatrzymać ? :roll: :-?

Ja mam taką i uważam, że jest to prażka :evil: Utrzymać w czystości tragedia...

Rosanna74 możesz napisać , jak użytkuje Ci się szklaną płytę gazową ? Czy ona się rysuje podczas mycia ?Czym ją czyścisz, i jak wygląda sprawa ewentualnego wykipienia z garnka ?Chodzi mi o to, że ona jest płaska i ta woda nie ma chyba się gdzie zatrzymać ? :roll: :-?

Ja mam taką i uważam, że jest to prażka :evil: Utrzymać w czystości tragedia...

Ja też mam i nie narzekam 8) Fakt, jak wykipi dużo wody to zapewne poleci po płycie na blat, ale jeszcze mi się coś takiego nie zdarzyło :D

Nie wiem czy jest się czym chwalić. To moja mikroskopijna kuchnia.

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/jh/cj/fj87/mYxsxb6UJr7px9BMfB.jpg

to najładniejsza blokowa kuchnia jaką widziałam !! nie myślałam ,że niebieskie meble będą mi się kiedykolwiek podobać - ale wygląda prześlicznie. Brawo za pomysł !! :D

Przepraszam......mam nadziję, ze nie urażę......ale kuchnia jest po prostu katastrofalna ze wzgledu na powierzchnię..........nie sadzilem, ze jakis developer buduje jeszcze takie "wynalazki" czyli "kucheneczki".........przepraszam jeszcze raz......ale tego sie nie da ogladać.

Kuchenkę mam ponad dwa lata. Szczerze jak na spowiedzi - porysowanej nie mam. Myję wodą z płynem do mycia naczyń. Jak cos wykipi - to da sie to normalnie umyć tak jak ze zwykłej szyby. Niestety po umyciu kuchenki trzeba ja wypolerować - czyszczę szmatką z mikrofibry. Jak widzisz mam czarną i tu tez niestety - nawet jak nic nie wykipi to widac na niej kurz!

Na pewno jest bardziej uciążliwa w utrzymaniu niż kuchenka emaliowana. Ale chyba lepsza niz inox. Moja siostrzenica ma taką kuchenke jak ja tylko z biało-mleczną szybą. I tu juz jest lepiej z czystościa. Ale z kolei z tego co ona mówi - palniki mają jakąś dziwną przypadłość że zółkną. Tak jakby sniedziały. I je trzeba szorować cifem :)

Mam nadzieję, że pomogłam.

to najładniejsza blokowa kuchnia jaką widziałam !! nie myślałam ,że niebieskie meble będą mi się kiedykolwiek podobać - ale wygląda prześlicznie. Brawo za pomysł !! :D

Przepraszam......mam nadziję, ze nie urażę......ale kuchnia jest po prostu katastrofalna ze wzgledu na powierzchnię..........nie sadzilem, ze jakis developer buduje jeszcze takie "wynalazki" czyli "kucheneczki".........przepraszam jeszcze raz......ale tego sie nie da ogladać.

Hahahaha, uśmiałam się :) Pewnie, że nie uraziłeś - o co tu się obrażać. Kuchenka jest malutka - tez wolałabym dużą. A usmiałam się z developera ")))) Blok w którym mieszkam został wybudowany w 1981 roku :)))))) Wtedy to nikt nie znał słowa developer :))))

Pozdro Ł=

Dziekuje

Myśmy w starym mieszkaniu też mieli taką wąską kuchnię. Wybiliśmy ścianę do pokoju i na jej miejscu zrobiliśmy drewnianą konstrukcję z blatem pracującym jako stół. Do tego wysokie, drewniane krzesła barowe, fajne oświetlenie i ... kowbojskie drzwiczki.

Pokój stał się salonikiem, a ja będąc w kuchni mogłam podglądać TV :)

Było super.

Ja obstawiam, że lodówka :)

Bardzo ciekawa i dopracowana kuchnia, kolor zieleni jest super (trochę nie mój styl, więc się nie wypowiadam więcej).

Rossana - kuchnia mimo, że mała, to nie sprawia wrażenia klaustrofobicznej - myślę, że to zasługa chłodnych, jasnych, odbijających światło kolorów (zwłaszcza srebrnego) i prostoty. Bardzo mi się podoba. No może za wyjątkiem uchwytów i tych kwiatuszków przy oknie (ale rozumiem, ze trzeba było to ocieplić)