Aaaniaaa 20.04.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Wraca projekt mojej kuchni To już wersja ostateczna, tyle że kolor w wizualizacji inny wyszedł. U mnie będzie jakaś jabłoń, jeszcze nie wybrałam ostatecznie. Wycena mebli - ok. 3500 zł bez sprzętów. Kuchnię będzie robił mój dobry kolega. Termin wykonania - połowa czerwca. http://images41.fotosik.pl/103/308501e180c08760med.jpg http://images49.fotosik.pl/107/0720fe62d8688372med.jpg http://images48.fotosik.pl/107/7adeb0d24e47a0cbmed.jpg http://images46.fotosik.pl/107/08a4465356a52a5dmed.jpg http://images39.fotosik.pl/104/72364270c4cdc5bbmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 20.04.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Aaaniaa, ładna kuchnia sie zapowiada, a jej cena jeszcze lepsza! Chociaż piszesz, że to projekt ostateczny, ja bym jednak zlew wysunęła z rogu... ale to Twoja kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaaniaaa 20.04.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Aaaniaa, ładna kuchnia sie zapowiada, a jej cena jeszcze lepsza! Dzięki, fajnie, że się podoba, szczególnie że to mój własny projekt. A co do ceny - stolarz to mój kolega, wycenił praktycznie tylko materiał, nie chce nic za robocizne. Kochane chłopisko, chyba go na wesele zaproszę Chociaż piszesz, że to projekt ostateczny, ja bym jednak zlew wysunęła z rogu... ale to Twoja kuchnia. Temat mojego zlewu w rogu już bya wałkowany. Niestety nie da rady inaczej, bo woda i kanaliza są podciągnięte w tamtym rogu, a moje kochanie za nic w świecie nie chciało podciągnąć mi tego dalej Ale skoro będzie zmywarka, to chyba nie będę wiele czasu przy tym zlewie spędzać, a więc spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alan2 20.04.2009 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Nasza jeszcze brudna, nie wykończona i bez jadalni, ale coś już mogę pokazać http://images45.fotosik.pl/107/7591b6d756091fd4med.jpg Nie wiem czy to tymczasowy wystroj, ale ten kwiat na plakacie wyjatkowo dobrze sie komponuje z cala reszta pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 21.04.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 żaluzje hmm inwzyjnie bo wkretami przykręcone do okna chyba o to chodzi... a jak by było bezinwazyjnie to nie wiem A ramy masz drewniane czy pcs z okleiną? BEzinwazyjnie - bez nawiercania, np. przyklejane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 21.04.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Nasza jeszcze brudna, nie wykończona i bez jadalni, ale coś już mogę pokazać http://images48.fotosik.pl/107/964b571581f83d62med.jpg świetnie!! Proszę Cię wrzuć więcej zdjęć od tej strony z tym wielkim kwiatem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaSławek 21.04.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Na dzień dzisiejszy mam tylko takie fotki: http://images50.fotosik.pl/108/6a351da11d1f17bdmed.jpg http://images38.fotosik.pl/104/20d1870aa093b2c7med.jpg Tapeta na zdjęciu wygląda o.k., ale w rzeczywistości ... czeka mnie zrywanie, wyrównywanie ściany i przyklejanie nowej. Zchrzaniłam go przy naklejaniu i wygląda fatalnie Ale trochę cierpliwości i czasu i da się to naprawić. Muszę jednak zamówić nową fototapetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 21.04.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Marta&Sławek piękne jest to zdjęcie!! Efekt piorunujący i oczywiście patrzy się przede wszystkim na nie, a dopiero póóóóźniej na resztę kuchni To jest świetne rozwiązanie dla takiego bałaganiarza jak ja - nawet przy wielkim kuchennym rozgardiaszu nikt by go nie zauważył A czy chcesz fototapetę jeszcze raz nakładać bezpośrednio na ścianę? Myślałam o bardzo podobnym zdjęciu na ścianę w pokoju (w efekcie wisi coś innego), ale troszkę się orientowałam i właśnie miałam obawy czy ściana będzie na tyle idealnie gładka, żeby dobrze to wyglądało. W drukarniach wielkoformatowych podpowiadali, że można przykleić zdjęcie np. na cienką pleksi i dopiero zamocować na ścianę. Chociaż wtedy pewnie nie ma takiego efektu... Tak czy inaczej - nie rezygnuj z tej fototapety! jest super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaSławek 21.04.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Besta77, dziękuję za miłe słowa. Większość osób, które widziały to w realu jest podobnego zdania, a wykonawca mojej kuchni był rozczarowany wyborem tego właśnie zdjęcia Wg niego nie pasuje. Zaczęłam się nawet zastanawiać nad zakupem w zamian normalnej tapety (mogłabym przykleiśc ją na wierzch), ale zostanę chyba przy tej co jest. Jedno jest pewne, nie będę już taką zosią samosią i nie zabiorę się za to znów sama. Zatrudnię kogoś, albo pomyślę nad innym rozwiązaniem. Jeśli chodzi o gładkość ściany to moja była wycackana, niestety przy przyklejaniu odklejałam ja killka razy i zaczęła odchodzić z farbą. Nie szło już tego wyczyścić z tej prawie "gazety" więc wyszło jak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 21.04.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Marta&Slawek, piekna kuchnia.Napisz wiecej szczegolow. Jaki producent i cena oczywiscie, jak juz ja poznasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaSławek 22.04.2009 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Jeśłi chodzi o szczegóły..., - korpusy to płyta melaminowana/PCV 2mm - fronty - wysoki połysk (lustrobil) - zawiasy itp. firmy Blum - prowadnice - tandembox Blum - górna szafka i część blatów to okleina naturalna heban (80mm) - blat postforming 70mm biały mat - uchwyty wpuszczane w front "Zobel" - cokoły i przód białego blatu to laminat aluminium Prawie wszystkie szafki (poza tą pod zlewem i barkiem) to szuflady. Pierwsza płytka i dwie głębokie (śrokowa chowana). Namiary na wykonawcę mogę podać na PW Na temat ceny to mogę narazie powiedzieć, że będzie to kilkanaście tysięcy łącznie z montażem i podłączeniem sprzętu. Na dzień dzisiejszy uważam, że jak na materiał z którego są wykonane to drogo, aczkolwiek miałam też droższe wyceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 22.04.2009 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Marta&Sławek tak z ciekawosci, gdzie macie lodówke?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaSławek 22.04.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 qqrq5, na jednym ze zdjęć widać kawałek - po prawej stronie okna (na przeciw "barku") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiaw 22.04.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Marta&Sławek świetna kuchnia. A jaką farbę macie na ścianie? Świetnie wygląda z czarna kuchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 22.04.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Faktycznie fajny kolor na ścianach... a na tych frontach połyskujących pewnie wszystko widac, czy palce sienie odbijają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiaw 22.04.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Marta&Sławek świetna kuchnia. A jaką farbę macie na ścianie? Świetnie wygląda z czarna kuchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaSławek 22.04.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Kolor na ścianach to jasny beż Duluxa. Długo przeglądał wzorniki kolorów zanim na coś się zdecydowałam i miałam wiele obaw jak będzie to wszystko razem wyglądać. Jestem jednak bardzo zadowolona z tego wyboru, tą samą farbą maluję cały parter z dodatkiem ciemniejszego brązu w salonie. Jeśłi chodzi o odciski palców na frontach to ciężko mi się wypowiedzieć, bo jeszcze jej nie użytkuję (nawet jej jeszcze nie czyściłam). Nie da się jednak otworzyć lodówki czy szuflad w inny sposób niż za uchwyt, więc myślę że nie będzie tak źle. Poza tym w kuchni pichcę tylko ja, a mąż i dziecko są tam raczej gośćmi. Z utrzymaniem czystości nie będę więc miała chyba większych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 22.04.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Jak masz taka piekną kuchnie to tylko mogę sobie wyobrazić jaki jest cały dom... Ja też myślałam o beżach na ściany do parteru, ale bardziej myslałam o farbach Dekorala, ale teraz zastanawię sie nad Duluxem... narazie mam ściany białe, pokrytw wyłącznie białym gruntem i też to mi sie wydaje ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiaw 22.04.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Marta&Sławek no boski ten beżyk. ja jestem miłosniczką Duluxa i czarnej kuchni a ten beżyk jasny to gotowy czy jakiś numer ma? Byłabym wdzięczna za odpowiedź normalnie nie mogę sie napatrzeć tak ładnie u was:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 22.04.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Marta&Slawek piekna kuchnia.ja tez poprosze o namiary na kolorek. fototapeta superrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts