Moniaq 30.04.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Program do projektowania kuchni...Bardzo prosty w obsłudze tylko kolorystyka bardzo uboga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.04.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Nie robilam w tym tylko w ikei i pro 100 tam mi sie chyba zakonczyla licencja jak tylko dobrze sie rozpedzilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 30.04.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 to skoro pytać tez tu mozna to ja mam takie pytanie: Doradźcie mi proszę czy zamurowywać to jedno okno w kuchni zaznaczone na żółto ??? i czy próbowali byście wepchnąć spiżarkę w tą czerwona plamę http://img102.imageshack.us/img102/448/p1070493.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia25 30.04.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Witam, Czy może mi ktoś podpowiedzieć w jakim studio kuchennym mogą mi zrobić projekt kuchni ale za darmo?Słyszałam że w BRW. Projektuję sobie coś sama w PRO 100, ale kiepsko mi wychodzi ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 01.05.2009 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Monia25, każde niemal studio kuchni zrobi projekt za darmo, ale Ci go nie da do ręki Zanim zamówiłam własną, odwiedziałam chyba 4 miejsca, wszędzie robili wstępny projekt i wycenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 01.05.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 he he, właśnie cygara )))))))) dobre, wiedziałam że coś w ten deseń. więcej zdjęć - oczywiście, jak tylko zrobię i wrzuce do kompa (dam tutaj albo do dziennika) mamamatinka - czy to kuchnia z ikei? czy robiona przez stolarza? piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 01.05.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Doradźcie mi proszę czy zamurowywać to jedno okno w kuchni zaznaczone na żółto ??? To zalezy jak masz tam z kierunkami świata Ja bym nie zamurowywała. Za mało światła w kuchni to jedno a kompletne sknocenie elewacji to drugie. i czy próbowali byście wepchnąć spiżarkę w tą czerwona plamę Pod żadnym pozorem. Po co komu taki wiatrołap w którym nie ma nawet gdzie wieszaka na kurtki zainstalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 01.05.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Doradźcie mi proszę czy zamurowywać to jedno okno w kuchni zaznaczone na żółto ??? To zalezy jak masz tam z kierunkami świata Ja bym nie zamurowywała. Za mało światła w kuchni to jedno a kompletne sknocenie elewacji to drugie. i czy próbowali byście wepchnąć spiżarkę w tą czerwona plamę Pod żadnym pozorem. Po co komu taki wiatrołap w którym nie ma nawet gdzie wieszaka na kurtki zainstalować? z tym oknem to po prostu myślałam ze w salonie tez zamurujemy, a zrobimy większe okno balkonowe bo jest ono od południa. (kuchnia na północ.) Ja sie po prostu boje , że mimo ze kuchnia jest dośc spora bo ma prawie 12 metrów jest ona nieustawna i na ścianie gdzie jest okno chciałam miec właśnie kuchnie. nie widze tu dużej możliwości powieszenia szafek, a tych chce mieć sporo. Teraz mieszkając w bloku cierpie na totalny brak miejsca http://img376.imageshack.us/img376/448/p1070493.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 01.05.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 amazonka - popieram JoShi w kwestii ostrożnego podejmowania decyzji o zamurowywaniu okien. Jeżeli będziesz miała spiżarnię - o tym za chwilę - to nie będziesz potrzebowała tak dużo szafek wiszących. Nie demonizuj braku miejsca - możesz przesadzić w drugą stronę (tzn. będziesz miała strasznie dużo pustych szafek w kuchni ). Co do spiżarki - jeżeli koniecznie ją chcesz, to musisz przesunąć obydwie ściany aktualnego wiatrołapu - musi on zostać przynajmniej tak duży jak jest teraz. Ja nie mam wiatrołapu (tzn. mam ale mikroskopijny - bez możliwości zamontowania wieszaka na płaszcze czy szafki na buty ) i kombinuję jak koń sołtysa, gdzie umieścić szafę lub cokolwiek na odwieszenie okryć wierzchnich i przebranie butów. U Ciebie układ hollu raczej uniemożliwi umieszczenie w nim jakiejkolwiek zabudowy o takim przeznaczeniu. Ale to tylko moje skromne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 01.05.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 na ścianie gdzie jest okno chciałam miec właśnie kuchnie. A do czego podłączysz okap? No i do czego Ci aż tyle szafek. A ta ściana między kuchnią a wiatrołapem to na moje oko nośna jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.05.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Okap moze miec wyrzut przez sciane. Spizarki bym nie wpychala, sprobuj zaprojektowac w programie ikea prosty w obsludze i da ci mniej wiecej poglad, wydaje mi sie ze mimo okien sporo da sie powiesic na scianie wiec bym nie wywalala, z salonu tez nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 01.05.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 to skoro pytać tez tu mozna to ja mam takie pytanie: Doradźcie mi proszę czy zamurowywać to jedno okno w kuchni zaznaczone na żółto ??? i czy próbowali byście wepchnąć spiżarkę w tą czerwona plamę http://img102.imageshack.us/img102/448/p1070493.jpg Mam podobny układ kuchni i salonu (łacznie z umiejscowieniem okien) i tak samo jak Ty zastanawiałam się nad zamurowaniem okna, na rzecz wiekszej ilości szfek itp.Skonczyło sie jednak na tym że okno zostało:) Moze powinnaś rozważyc taką możliwość zabudowy: w obecnym miejscu gdzie stoi kuchenka zrób wysoką zabudowę, możesz tam umiescić lodowkę i piekarnik w słupku. Zostanie Ci jeszcze miejsce na wysoką szafke cargo, co prawda wąską bo tylko 30cm, ale to zawsze już coś, taka mikroskopijna spiżarka Płytę gazową, czy elektryczną umieść na wyspie na środku kuchni. Zlew zostaje w tym samym miejscu. Może pod schodami da się wygospodarwowć trochę miejsca? Jeżeli tak, to może tam mogłabyć zrobić spiżarnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 01.05.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 reng, nasza kuchnia jak najbardziej z ikei nie od stolarza, model stat projekt mój własny. w poprzednim mieszkaniu też miałam z ikei i byłam bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 01.05.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 dziękuje wszystkim za pomoc okna zostają; mąż powiedział ze pod schodami mi coś zrobi a jeśli chodzi o projektowanie kuchni to ja jest w ciemnej dupie . nie wiem co gdzie i jak. tak to jest jak sie u mamusi w blokach mieszka i do dyspozycji ma sie tylko pokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 01.05.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 ja chyba zostanę przy tym co mam , znaczy przy wysokości blatu 75 cm, pod oknem, a na drugiej ścianie walnę sobie roboczy 90 cm, niestety wysoka zabudowa pójdzie się chrzanić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 01.05.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 to skoro pytać tez tu mozna to ja mam takie pytanie: Doradźcie mi proszę czy zamurowywać to jedno okno w kuchni zaznaczone na żółto ??? i czy próbowali byście wepchnąć spiżarkę w tą czerwona plamę http://img102.imageshack.us/img102/448/p1070493.jpg Ja mam dokładnie taką samą kuchnie i miałam ten sam problem. Zamurowałam okno, które chciałaś zostawić natomiast okno zaznaczone na żółto poszerzyłam 180x150... w tej wnęce możesz śmiało zrobić "szafę' czyli zabudowę do sufitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 01.05.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Witam! Często tu zaglądam podziwiając piękne kuchnie ale nigdy nie zastanawiałam sie nad sprawami technicznymi. Teraz przyszedł elektryk i problem... gdzie zrobić gniazdko gdzie będzie podłączona lodówka w zabudowie? Trochę nad podłogą czy wyżej? Z tyłu czy z boku na ścianie? Gdzie tak żeby się potem było łatwo dostać do gniazdka jak będzie zabudowa? Proszę o poradę bo na elektryka przestałam już liczyć O to najlepiej zapytać gościa od kuchni, on dokładnie powie gdzie i na jakiej wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 02.05.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Moniaq a jaki projekt domu masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 02.05.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Ze strony http://www.a1a.pl dom dodo20002L nasz parter jest przerobiony. Tam gdzie jest kuchnia mamy mieć pokój, a tam gdzie jest gabinet i lamus mamy kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 04.05.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 kuchnia jeszcze nie skończona, ale co mi tam:) http://www.muratordom.pl/pliki/galeria/uzytkownicy/51140/950/5728.jpg http://www.muratordom.pl/pliki/galeria/uzytkownicy/51140/950/5729.jpg http://www.muratordom.pl/pliki/galeria/uzytkownicy/51140/950/5730.jpg http://www.muratordom.pl/pliki/galeria/uzytkownicy/51140/950/5731.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts