mycha. 04.05.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Zastanawiam się nad blatem takim całym, bez łączeń, znajomy stolarz by nam zrobil taki blat za nie dużą cenę. Ale ja się obawiam jak będzie wyglądał efekt końcowy? jak wygląda taki drewniany blat pomalowany na ciemno? Nam by pasował taki ciemny siwy, no prawie czarny, ale czy nie będzie się rysował Ma ktoś z Was taki drewniany blat? Kotek999 bardzo ładna kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaki 04.05.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Kotek 999, cudna kuchnia! Ten rysunek na okapie sama robiłaś, czy to już gotowe było?A możesz napisac jaką ma szerokość ściana z oknem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 04.05.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 ja mam drewniany blat, dębowy z ikei no super praktyczny to on nie jest, na pewno mniej praktyczny niż niedrewniany za to wygląda super ja swojego jakoś bardzo nie oszczędzam bo już tam mam że a tu mi się wyleje a tu coś tam (olejuję też za rzadko), ale nawet jak się plamy porobią to po kolejnym olejowaniu znowu znikają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.05.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Czemu jest mniej praktyczny ten blat debowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaSławek 04.05.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Zaki, jeśli chodzi o okap to pozwolę sobie odpowiedzieć za kotek999 okapy z takimi rysuneczkami dostępne są w kilku kolorach np. na aukcji http://www.allegro.pl/item622790503_okap_vdb_wetro_90_cm_rzeszow.html też się nad nim zastanawiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 04.05.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 ja mam drewniany blat, dębowy z ikei no super praktyczny to on nie jest, na pewno mniej praktyczny niż niedrewniany za to wygląda super ja swojego jakoś bardzo nie oszczędzam bo już tam mam że a tu mi się wyleje a tu coś tam (olejuję też za rzadko), ale nawet jak się plamy porobią to po kolejnym olejowaniu znowu znikają. No własnie widziałam , ja tez mam meble białe, tylko że chciałam mieć jak pisałam kolor blatu ciemny, nie chciałam, żeby było widać że to drewniany, bo u mnie nie pasuje taki do wystroju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 04.05.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Marta&Sławek dzięki za szybką odpowiedz. Mycha, Zaki - dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 04.05.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 kotek co to za fronty (nazwa i producent plyt albo fornirow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdal15 04.05.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Wysłany: Pon, 4 Maj 2009 11:26 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- kuchnia jeszcze nie skończona, ale co mi tam:) A ja pytanko mam czy uważasz że wysokość na której jest mikrofala jest ok , bo u mnie co prawda na razie w projekcie ale też tak jest i wydaje mi się że to trochę za wysoko Napisz proszę czy nie masz problemów z użytkowaniem tej mikrofali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
formalina 04.05.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 A ja pytanko mam czy uważasz że wysokość na której jest mikrofala jest ok , bo u mnie co prawda na razie w projekcie ale też tak jest i wydaje mi się że to trochę za wysoko Napisz proszę czy nie masz problemów z użytkowaniem tej mikrofali. Przyłączam się do tego pytania. U mnie kuchnia wciąż "się robi", ale też mam piekarnik i mikrofalę zaplanowane na tej wysokości - co prawda nie należę do niskich osób, ale jakaśtam nutka niepewności co do funkcjonalności jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 05.05.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 wysokosc mikrofali - temat juz wielokrotnie poruszany na tym watku i za kazdym razem wzbudza spore zainteresowanie moim zdaniem mikrofala jest za wysoko ... ja mam nizej niz na tym zdjeciu - tzn mniej wiecej na wysokosci klatki piersiowej ... w slupku od dolu jest gleboka szuflada (tak kolo 35 - 40 cm) potem piekarnik i mikrofala ... dzieki temu wyjmujac talerz goracej zupy nie musze sie martwic ze na siebie cos wyleje ... a oboje z mezem do niskich nie nalezymy no i ta wysokosc pozwala tez mojemy 9-latkowi samemu z niej korzystac ... w domku mam mikrofale na podobnej wysokosci ... wprawdzie nie mieszkamy jeszcze i nie korzystam z niej ale wiem ze bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 05.05.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Dlatego ja w mojej kuchni zdecydowałąm się na równkoległe umiejscowienie piekarnika i kuchenki mikrofalowej - sa tej samej wielkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 05.05.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 mycna, no właśnie tak mi się zdawało, że nie chcesz mieć efektu drewna. a pewne jest, że nikt nie zrobi ci niestandardowego wymiaru??? może poszukaj, bo nawet jeśli pomalujesz drewno na dany kolor a trzebaby to zrobić u stolarza, pistoletem albo próżniowo to wydaje mi się, że jednak efekt będzie inny niż przy wykończeniu blatu z płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 05.05.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Hej, jeżeli chodzi o fronty to są to: zebrano i wenge obite listwą aluminium-satyna, a co do kuchenki jest wszystko ok, bez problemu wyciągam jedzenie i ustawiam parametry, małżo ma 190 ja 172. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 05.05.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 to skoro pytać tez tu mozna to ja mam takie pytanie: Doradźcie mi proszę czy zamurowywać to jedno okno w kuchni zaznaczone na żółto ??? i czy próbowali byście wepchnąć spiżarkę w tą czerwona plamę http://img102.imageshack.us/img102/448/p1070493.jpg Ja mam dokładnie taką samą kuchnie i miałam ten sam problem. Zamurowałam okno, które chciałaś zostawić natomiast okno zaznaczone na żółto poszerzyłam 180x150... w tej wnęce możesz śmiało zrobić "szafę' czyli zabudowę do sufitu to okno które ty zamurowałaś u mnie jest oknem frontowym , wiec odpada jego zamurowanie- gdyż względy estetyczne domku tez maja znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 05.05.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 a ja nie mam zielonego pojęcia jakie chce szafki ile szuflad nie wiem kompletnie od czego zacząć. winą jest to ze nadal mieszkam u mamusi w bloku. nie mam pojęcia jak szerokie zrobić szafki. ja nawet nie wiem czy taka płytę gazową można podłączyć do butli z gazem a piekarnik zabudować tak jak wy to robicie. boze jestem taka tempa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 05.05.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Amazonka, spokojnie, wszystko się da zrobić Znajdź sobie jakieś zdjęcia z kuchnią, która Ci się podoba a firma która będzie ją wykonywać wszystko dopasuje... wtedy będziesz mogła się zastanawiać jakie szuflady i gdzie... a tak na prawdę to to nie ma znaczenia, grunt żeby Tobie się podobała... bo dla jednego szuflady są najważniejsze a dla innego szafki a tak na dobrą sprawę to z tym i z tym da się żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 05.05.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 a ja nie mam zielonego pojęcia jakie chce szafki ile szuflad nie wiem kompletnie od czego zacząć. winą jest to ze nadal mieszkam u mamusi w bloku. nie mam pojęcia jak szerokie zrobić szafki. ja nawet nie wiem czy taka płytę gazową można podłączyć do butli z gazem a piekarnik zabudować tak jak wy to robicie. boze jestem taka tempa.... spokojnie... zaprosisz pana na pomiar i on dużo popowie.Potem na spokojnie przeanalizujesz . Głowa o góry... wierzę w Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 05.05.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 o kurde dzięki dziewczyny myślałam ze mnie wyśmiejecie. . dopóki nie staną ściany jakos trudno mi sobie cokolwiek wyobrazić. u jednej podoba mi okap u drugiej szafki u trzeciej zabudowa ehh . ponoć nikt się dobrze nie pobudował i nikt dobrze nie ożenił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 05.05.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 o kurde dzięki dziewczyny myślałam ze mnie wyśmiejecie. . dopóki nie staną ściany jakos trudno mi sobie cokolwiek wyobrazić. u jednej podoba mi okap u drugiej szafki u trzeciej zabudowa ehh . ponoć nikt się dobrze nie pobudował i nikt dobrze nie ożenił. No coś Ty - wyśmiewanie jest tutaj źle widziane Wszyscy borykamy się z problemami i wątpliwościami - po to jest forum (przynajmniej moim zdaniem), żeby te problemy rozwiązać a wątpliwości rozwiać. A potem pochwalić się efektami W kwestii dobrego pobudowania - to podobno pierwszy dom dla wroga, drugi dla przyjaciela a trzeci dla siebie ... Będę musiała się ze swoim wrogiem zaprzyjaźnić , bo drugiego domu na pewno nie będę budować Głowa do góry - dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts