cassidy 02.06.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Tutaj miał ktoś szafki w podobnym stylu zrobione http://img235.imageshack.us/img235/2316/kuch3so9.jpg nawet to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 02.06.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 no to mnie się ta trzecia opcja podoba wszyscy mówią, żeby zrobi tę opcję z szafką narożną, ale po pierwsze - narożna szafka nie jest super wygodna, a poza tym - ja bym nie mieszała szafek pion i poziom, niech to będzie jednolite. będziesz miała zlewozmywak taki obniżony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassidy 02.06.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 no to mnie się ta trzecia opcja podoba wszyscy mówią, żeby zrobi tę opcję z szafką narożną, ale po pierwsze - narożna szafka nie jest super wygodna, a poza tym - ja bym nie mieszała szafek pion i poziom, niech to będzie jednolite. będziesz miała zlewozmywak taki obniżony? tak, bo tam pod oknem nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 02.06.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Jeśli górne szafki dochodza do sciany, to nie robiłabym dolnej narożnej.I chyba bym zrezygnowała z tej na prawo od okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 02.06.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 A mi też się najbardziej podoba wersja 1 - zdecydowanie !!!!!Lubię jak jest symetrycznie więc dlatego górne szafki w tej wersji wygrywają !!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 02.06.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Jeśli górne szafki dochodza do sciany, to nie robiłabym dolnej narożnej. I chyba bym zrezygnowała z tej na prawo od okna. zgadzam sie z Soniką nie dawałabym szafki dolnej narożnikowej tylko prostą i dalej uparcie bez szafki górnej nad zmywarką,w tam tym miejscu dałabym jakiś fajny zegar lub odpowiedni obraz czy cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassidy 02.06.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Widzę, że wzbudziłam spore emocje Ta szafka na dole, to nie wiem, jaka będzie znalazłam w programie taką, to taką wstawiłam.. nie chciało mi się szukać innej Nie wiem właściwie, jaką tam zrobię. Nie wiem, do jakiej jest się łatwiej dostać ? Która będzie miała większy "otwór" ? Wejście do kuchni jest na przeciwko płyty gazowej i ma około 1,5m szerokości (drzwi przesuwne dwuskrzydłowe). Zmywarka stoi właściwie prawie przy ścianie, więc ta szafeczka nad nią będzie także praktycznie przy ścianie. No i chyba ją jednak zostawię, bo mało coś tam szafek mam.. wbrew ogólnemu oporowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.06.2009 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Cześć Damro . Cassidy, aż poszłam zobaczyć dokładnie jak to jest u mnie, bo też kiedyś przez długie tygodnie zmagałam się z projektem kuchni i mam takie uwagi: - jeśli piekarnik będzie na równo z blatem, to mikrofala jest za wysoko, nie wyobrażam sobie wkładania talerza zupy czy czegoś płynnego praktycznie nad głową - musisz gdzieś mieć miejsce, żeby się rozłożyć, a w tym projekcie nie ma w sumie porządnego kawałka blatu, takiego na co najmniej 120cm - nie wiem czy te szafki wiszące mają być 60x60, ale z projektu wygląda na to, że tak i jak zrobisz dzielone, to nie będziesz mieć w środku żadnych dodatkowych półek, tylko góra i dół. Jakbyś zrobiła je w całości, to zyskujesz jedną półkę w środku - co 20 cm, zawsze coś. Ja bym dała piekarnik normalnie pod blat, kuchenkę przesunęła o jedną szafkę, albo i więcej w lewo - więcej blatu i jest się gdzie rozłożyć, a mikrofalę postawiła na na zmywarce. Wiem, że taka wysoka zabudowa fajnie wygląda, ale w sumie jak często korzystasz z piekarnika, w porównaniu z korzystaniem z blatu? To tak bardziej z praktyki . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassidy 03.06.2009 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Piekarnik będzie na standardowej wysokości, jak zazwyczaj się robi. Tam po prostu też jest wstawiona jakaś standardowa szafka i podwyższona (przeze mnie), przez co piekarnik poszedł w górę i się to wszystko rozciągnęło. Mikrofalę będę miała akurat na wysokości wzroku. Nie wiem, ile z piekarnika korzystam, bo teraz od ponad 2 lat wynajmuję mieszkanie, gdzie nie mam piekarnika w ogóle, więc jestem niewyżyta Mikrofala jest do zabudowy, zatem nie może stać na zmywarce. No co prawda blatu porządnego niby nie mam, ale tutaj mam jeszcze mniej blatu (łącznie 80cm całości). Te szafeczki w narożniku będą po około 45cm, bo tam jest 90cm miejsca (standardowa szerokość szafki narożnej) Po lewej stronie będzie dodatkowy blat w postaci stolika barowego (metr od ziemi) o długości 1,20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 03.06.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 malgosia0023 Bardzo przyjemna kuchnia. Mam u siebie bardzo podobny uklad i planuje podobne ustawienie zlewu i kuchni jak u ciebie. Czy moglabys napisac jakie masz kolejno szafki pomiedzy kuchenka a zlewem? Z gory dziekuje ania jak dobrze pamiętam jest tylko szafka narożna i szuflady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassidy 03.06.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Aha.. do tej wysokości szafek Niby standard, to jest 71 cm wysokości dla szafek w górnej zabudowie. My chcieliśmy wyżej, to stolarz powiedział, że 78 cm. Jeszcze nie wiem, jak będę manewrować wysokościami tych szafeczek. Może zrobię tą niżej na wysokość 30 cm, a tą wyżej na 48 cm z rozbiciem na dwie półki. Albo może 35 cm i 43 cm z rozbiciem na 2 półki. Zobaczę w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anja-bo 03.06.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Ja też jestem za wersją 3, ale bez tyc otwartych półek przy oknie. Szafki poziome wyglądają trochę bardziej "nowocześnie" a przy okazji jest jakiś ład i porządek. w wersji 1 jest troszkę chaosu (różne szafki). I też bym nie dawała szafki dolnej narożnej. Przy takich prostych szafkach układy skośne wyglądają trochę staromodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 03.06.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 dla mnie tez wersja 1 i chyba bym jednak zostawila te szafke nad zmywarka. ja tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 03.06.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Ja też jestem za wersją nr 1, ale mogę być skrzywiona, bo obecnie cierpię na niedosyt szafek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalinka 03.06.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 a mi się bardzo podowa ta wersja dwukolorowa bez szybek z jasną górą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bioork 03.06.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 trebor112 , przepiękna kuchnia pochwalę się swoją, póki co szczątkowo ale niebawem wkleję już dopieszczoną proszę się nie nastawiać, kuchnia raczej skromna i prosta, aneksowa i blokowa http://img241.imageshack.us/img241/706/photob.jpg http://img241.imageshack.us/img241/2337/33682338.jpg http://img216.imageshack.us/img216/2012/blatp.jpg http://img216.imageshack.us/img216/7900/stblat.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 03.06.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 bioork, świetna kuchnia. A co masz na ścianie nad blatem? Ściany będa białe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bioork 03.06.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 dziekuję tam jest na razie tylko grunt ale będzie samodzielnie wykonany i zawerniksowany beton z foxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 03.06.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Bioork, bardzo fajna aneksowa i blokowa kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 03.06.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 bioork swietna kuchnia Powiedz jakie sprzety masz chodzi mi o piec , mikrofalowke, plyte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts