anja-bo 05.06.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Ja myślę że teraz raczej wszystkie nowoczesne piekarniki są wystarczająco izolowane (a przynajmniej te do zabudowy). Ja mam Aristona do zabudowy (sprzed ponad 4 lat) i nic się nie grzeje, zupełnie. Moja teściowa miała jakąś starą polską kuchenkę, to się wszystkie widelce w szafce obok nagrzewały:) ale to była na prawdę stara kuchenka... . Także moim zdaniem bez obaw. A jeśli nadal się obawiasz, to przecież stolarz może ci dodatkowo zaizolować styropianem ten piekarnik w zabudowie, i p sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anja-bo 05.06.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Cassidy, białe górne szafki wyglądają lepiej (jak dla mnie). I będę się upierać, żeby z tej wersji jednak wyrzucić te szybki. Daj wszystkie drzwiczki gładkie. Będzie "czysto" i klarownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavel. 05.06.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 a co sądzicie o wieszanych szafkach otwieranych na dotyk (takich bez klamek)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anja-bo 05.06.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Pomysł fajny, ale widać że pisze facet . Wiesz, ile razy dziennie trzeba by te szafki czyścić z paluchów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 05.06.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 a co sądzicie o wieszanych szafkach otwieranych na dotyk (takich bez klamek)? ja bym miała naokrągło je umorusane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 05.06.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Joliska mamy taką samą lodówkę A mam pytanie do Ciebie. Widzę, że między blatami "na zakręcie" masz daną listwę maskującą, czy mogłabyś mi pokazać jak wygląda ta listwa? Bo my kupiliśmy takie w castoramie i nie pasują, bo mamy brzegi blatów zaokrąglone cassidy a gdzie stoi lodówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 05.06.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 anja-bo mówi: "Pomysł fajny, ale widać że pisze facet " Wierzę, że to miał być komplement. Co do tego systemu to Ja jako facet też raczej na nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.06.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Joliska mamy taką samą lodówkę A mam pytanie do Ciebie. Widzę, że między blatami "na zakręcie" masz daną listwę maskującą, czy mogłabyś mi pokazać jak wygląda ta listwa? Bo my kupiliśmy takie w castoramie i nie pasują, bo mamy brzegi blatów zaokrąglone Mycho, z jednej strony blat jest prosty, z drugiej trochę zaoblony - ale listwa też ma takie rowki (chyba) Postaram się jutro zrobić fotkę i wrzucić. Jak sprawuje się Twoja lodówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassidy 05.06.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Cassidy, kolejny raz będę optowała za brakiem solowej szafki obok okna - źle to wygląda Tylko chciałam jeszcze raz powtórzyć, że obok tej szafki będzie ściana i szafka będzie w rogu kuchni wisiała. Lakierowany to tylko mdf, nie laminat! Dobra.. dobra Już poprawiam :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassidy 05.06.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 cassidy a gdzie stoi lodówka? Na przeciwko zmywarki I też to jest prawie taka sama lodówka, jak Joliski Tylko z tym panelem z przyciskami na drzwiczkach No i taką 2 metry wysokości.. ta jest chyba niższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassidy 05.06.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Cassidy, białe górne szafki wyglądają lepiej (jak dla mnie). I będę się upierać, żeby z tej wersji jednak wyrzucić te szybki. Daj wszystkie drzwiczki gładkie. Będzie "czysto" i klarownie. Jeśli się uda, to będzie biała wersja. Wszystko zależy od możliwości stolarza. Wersja w całości wenge, to "koło ratunkowe" Szczerze mówiąc.. to ciągle myślałam o tych drzwiczkach.. z szybkami, czy bez.. i w końcu stwierdziłam, że pomieszam to trochę. I tak już zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.06.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Tylko chciałam jeszcze raz powtórzyć, że obok tej szafki będzie ściana i szafka będzie w rogu kuchni wisiała. To niczego nie zmienia Kiedy staniesz tyłem do lodówki, będziesz miała szafkę przed oczami, kiedy będziesz wchodzić do kuchni, kątem oka zarejestrujesz te szafkę. Odpuść... Walcz o pełną białą górę - wszystko się da zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.06.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Szczerze mówiąc.. to ciągle myślałam o tych drzwiczkach.. z szybkami, czy bez.. i w końcu stwierdziłam, że pomieszam to trochę. I tak już zostanie Cassidy, przedobrzysz Dwa kolory i dwa ciągi w jednej kuchni już wystarczy, nie potrzebujesz więcej mieszania, bo wyjdzie zamieszanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anja-bo 05.06.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Też jestem za! Spójrz jak to pięknie wygląda u Bioork i Joliski, takie czyste białe szafki, bez żadnych "zakłóceń" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anja-bo 05.06.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Dodam jeszcze, że sama posiadam szafki wenge (gładkie, bez żadnych szyb), robione ok. 4,5 roku temu. I mam jużi ch dość, marzę o białych,, albo jakichkolwiek innych. Wtedy to był "krzyk mody", ale teraz wenge jest już "passe"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 05.06.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Joliska mamy taką samą lodówkę A mam pytanie do Ciebie. Widzę, że między blatami "na zakręcie" masz daną listwę maskującą, czy mogłabyś mi pokazać jak wygląda ta listwa? Bo my kupiliśmy takie w castoramie i nie pasują, bo mamy brzegi blatów zaokrąglone Mycho, z jednej strony blat jest prosty, z drugiej trochę zaoblony - ale listwa też ma takie rowki (chyba) Postaram się jutro zrobić fotkę i wrzucić. Jak sprawuje się Twoja lodówka? Dzięki, zatem będe czekać na fotkę Co do lodówki, to jeszcze jej nie testowałam, bo nie mieszkamy jeszcze tam i stoi sobie wyłączona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavel. 05.06.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 z tymi szafkami mozliwe, ale fajnie one wygladajaszczegolnie w nowoczesnych mieszkaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 05.06.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 No.. to znowu ja Zatem.. mam ostateczne wersje. Jeśli zrobimy kuchnię w całości wenge, to będzie wyglądała tak: [...] Jeśli natomiast będzie ładny mdf lakierowany, to górne szafki będą miały białe lub kremowe drzwiczki i kuchnia będzie wyglądała następująco: [...] Bardziej pasuje chyba góra cała jasna (bez tej ciemnej szafki nad lodówką bodajże) i ja bym zrobiła blat w tym samym odcieniu, co góra. anja-bo hm, a robisz kuchnię dla innych, czy dla siebie? Ja mam ciemny brąz (teraz mówi się 'wenge"), o którym marzyłam od dawna... 12 lat miałam białą kuchnię i chciałam coś innego. Nie idę z modą, ponieważ to ja będę najwięcej przebywać w tej kuchni, a nie ludzie, którzy są "z modą" Moda mija, a nam zostanie to, co lubimy Przecież mebli kuchennych nie zmieniamy co rok [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 05.06.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Nie idę z modą, ponieważ to ja będę najwięcej przebywać w tej kuchni, a nie ludzie, którzy są "z modą" Moda mija, a nam zostanie to, co lubimy Ładnie napisane i tak prawdziwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anja-bo 05.06.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 No oczywiście, że dla siebie, to moja "moda" na wenge minęła, gdy widzę, że każda kuchnia tak wygląda, to już tak nie chcę mieć... To tak jak z ulubioną piosenką słyszaną 100 razy dziennie, po jakimś czasie brzydnie... To tylko moje spostrzeżenia, wiem że każdy lubi co innego, i nie ma w tym nic złego. Dzielę się tylko swoimi spostrzeżeniami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts