majki 05.06.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Majki, nie będę tej rurki zakrywać - jak już będzie podłączona do płyty, pomaluję ją na kolor ściany Czyli, tak bądźmy szczerzy - szału nie będzie A pochwalą się inne osoby jak zakrywajcie rurki z gazem ? Wiadomo, że najprościej za meblami w poziomie, ale nie zawsze sie tak da... A w takim konkretnym przypadku jak rurka zchodzi z sufitu ... ? dzięki z góry za fotki/pomysły pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 05.06.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Rany ale gorąco się zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 05.06.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 A pochwalą się inne osoby jak zakrywajcie rurki z gazem ? Wiadomo, że najprościej za meblami w poziomie, ale nie zawsze sie tak da... A w takim konkretnym przypadku jak rurka zchodzi z sufitu ... ? dzięki z góry za fotki/pomysły W poprzednich kuchniach rura gazowa wypadala mi zawsze w kącie i to w malo widocznych miejscach. Do przykrycia tego mialam "skrzyneczki" w kolorze frontów przystawiane do ścian. Byly to 2 kawalki mdf-u malowanego na kolor frontow polaczone ze soba, pewnie jeszcze lepiej by wygladaly w kolorze ścian. Oczywiscie skrzyneczki sięgaly od szafek górnych do dolnych i druga czesc od gornych do sufitu. Gdy przychodzil czas kontroli szczelnosci instalacji, po prostu sie je odsuwalo. Fotek niestety nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 05.06.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 magpie101 dołączyłaś zdjęcie kuchni, w której zabudowana lodówka stoi zaraz obok piekarnika do zabudowy takie rozwiązanie widać w wielu projektach i zastanawia mnie, czy lodówka się nie grzeje? teraz mam zwykły piekarnik pod kuchenką elektryczną i za każdym razem szafki obok są bardzo ciepłe Lodowka sie nie nagrzewa od piekarnika, poniewaz te maja specjalne chlodzenie zapobiegajace nagrzewaniu sie obudowy co nie oznacza, ze obudowa jest zimna. Jest ciepla ale nie goraca i nie szkodzi to lodowce, duzo kuchni montowalismy juz w ten sposob lodowka obok piekarnika i nikt nic nie zglasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogu86 05.06.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 To może teraz my pochwalimy się projektem naszej kuchni Mamy dylemat, którą zabudowę piekarnika wybrać...? Co byście zmienili ? Co Wam się nie podoba ? Wszelkie sugestie mile widziane OPCJA 1 http://inetshop.webpark.pl/kuchnia1.jpg OPCJA 2 http://inetshop.webpark.pl/kuchnia1a.jpg http://inetshop.webpark.pl/kuchnia2.jpg http://inetshop.webpark.pl/kuchnia3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassidy 05.06.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Szczerze mówiąc.. to ciągle myślałam o tych drzwiczkach.. z szybkami, czy bez.. i w końcu stwierdziłam, że pomieszam to trochę. I tak już zostanie Cassidy, przedobrzysz Dwa kolory i dwa ciągi w jednej kuchni już wystarczy, nie potrzebujesz więcej mieszania, bo wyjdzie zamieszanie chciałam szafki z szybkami, bo takie właśnie mi się podobają.. Od biedy, jakbym stwierdziła, że coś jest nie tak, to zawsze mogę 2 pary drzwiczek wymienić. Nie podoba mi się, jak są 2 szafki tylko (jedna na górze i jedna na dole) i obie są takie same. Te lakierowane wyglądają ładnie na dużej powierzchni, czyli jak jest obok siebie więcej takich szafeczek. Jak są tylko 2, to tak jakoś dziwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 05.06.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Cassidy, tylko drzwiczki w tej wersji chcesz zrobic jasne, a korpusy zostawisz wenge? No.. to znowu ja Jeśli natomiast będzie ładny mdf lakierowany, to górne szafki będą miały białe lub kremowe drzwiczki i kuchnia będzie wyglądała następująco: http://lh3.ggpht.com/_ev5fotsz0So/Sig6gYmdiqI/AAAAAAAACjs/cjveb_cMkys/s800/lakier4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassidy 05.06.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 [...] Jeśli natomiast będzie ładny mdf lakierowany, to górne szafki będą miały białe lub kremowe drzwiczki i kuchnia będzie wyglądała następująco: [...] Bardziej pasuje chyba góra cała jasna (bez tej ciemnej szafki nad lodówką bodajże) i ja bym zrobiła blat w tym samym odcieniu, co góra. Blat będzie taki, aby pasował do zlewu oraz płyty gazowej (bo obie te rzeczy są beżowawe. Szafki górne także chciałam w takim odcieniu zrobić, ale nie wiem, czy będzie taka możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassidy 05.06.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Tylko chciałam jeszcze raz powtórzyć, że obok tej szafki będzie ściana i szafka będzie w rogu kuchni wisiała. To niczego nie zmienia Kiedy staniesz tyłem do lodówki, będziesz miała szafkę przed oczami, kiedy będziesz wchodzić do kuchni, kątem oka zarejestrujesz te szafkę. Odpuść... Walcz o pełną białą górę - wszystko się da zrobić Tylko, że ja potrzebuję tej szafki i już nawet wiem, co w niej schowam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassidy 06.06.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Cassidy, tylko drzwiczki w tej wersji chcesz zrobic jasne, a korpusy zostawisz wenge? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassidy 06.06.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 To może teraz my pochwalimy się projektem naszej kuchni Mamy dylemat, którą zabudowę piekarnika wybrać...? Co byście zmienili ? Co Wam się nie podoba ? Wszelkie sugestie mile widziane Ja bym wybrała opcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdosia78 06.06.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 To może teraz my pochwalimy się projektem naszej kuchni Mamy dylemat, którą zabudowę piekarnika wybrać...? Co byście zmienili ? Co Wam się nie podoba ? Wszelkie sugestie mile widziane Ja bym wybrała opcję 1 Ja Też wybrałabym 1... Pierwsza myśl jest najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 06.06.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Nieśmiało, ale wkleję swoją nieskończoną blokową kuchnię http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/hi/vg/3fv8/PJAVnlmPiaoPSVL9JB.jpg Bardzo zgrabne polaczenie kolorystyczne. Ten turkus jest naprawde fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 06.06.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Karolinnab, dzięki za docenienie turkusu W rzeczywistosci jest bardziej turkusowy niż niebieski... Wrzucam - na życzenie - zbliżenie łącznika blatów - silikon jeszcze nie jest doczyszczony, więc sterczy tu i ówdzie http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/hi/vg/3fv8/uZ6nI9J1iZko4rOZVB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/hi/vg/3fv8/HITyNAYBiaMzYcQV7B.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka11 06.06.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Joliska, bardzo ładna kuchnia. Domyślam się, że w rogu między zlewem a kuchenką masz piec gazowy, który sprytnie zamaskowałaś. Ja też jestem posiadaczką takiego pieca. Czy ta nakładka na rury pod piecem otwiera się, czy jest zamocowana na stałe? U mnie jest tam zawór do gazu do którego chyba powinien być dostęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 06.06.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Zetka11, ta maskownica pod piecem będzie zdejmowana na czas wizyt gazowni/serwisu itd. w myśl zasady, czego oczy nie widzą .... Zawór do gazu jest jednak w szafce głównej, która się bez problemu otwiera - spec z Junkersa, który był na rozruchu i plombowaniu pieca potwierdził możliwość takiej zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 06.06.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Joliska dziękuję ślicznie za zdjęcia listwy A powiedz, czy takie zakończenie listwy kupiliście czy docinaliście coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka11 06.06.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Joliska, dziękuję za odpowiedź. Bardzo podoba mi się to rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 07.06.2009 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Joliska dziękuję ślicznie za zdjęcia listwy A powiedz, czy takie zakończenie listwy kupiliście czy docinaliście coś? Mycho, listwa przyjechała razem z kuchnią i montażystami - odbyło się zupełnie poza mną. Ta listwa oryginalnie ma takie zakończenie - docięta była tylko z drugiej strony (przy maskownicy od pieca) na prosto. Wydaje mi się, że standardowo tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasix25 07.06.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Witam moglibyście mi poradzić jakis zimny kolor do kuchni, kafle na scianie i gres polerowany mam w kolorze stalowym i nie wiem na jaki kolor pomalowac kuchnie:( i aby kolor nie był za ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts