aga13 07.06.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Witam wszystkich Tak oglądam Wasze kuchnie, a raczej je podglądam, bo własnie jestem w trakcie projektowania własnej. NIby juz coś mamy, ale ostatecznie boję się efektu końcowego. Zobaczymy, co nam tam wyjdzie. Ale mam do Was jedno pytanie, odnośnie wysokości piekarnika w słupku, bo takowy będziemy mieli. A co za tym idzie i wysokośc mikrofali, bo będzie nad piekarnikiem. U niektórych widziałam na zdjęciach, że dolna krawędź piekarnika zaczyna się na wysokości blatu, a u niektórych jest parę cm niżej niż blat. Jak powinno byc właściwie, żeby użytkowanie było wygodniejsze? Wielkie dzieki za jakieś podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bioork 07.06.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 u mnie jest niżej ale ja mam 164cm. wzrostu i tak jest dla mnie najwygodniejnie kieruj się tym jak kto ma ale jak Tobie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdosia78 07.06.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Aga13 Jeśli chcesz mieć mikrofalę i piekarnik, to musisz dać piekarnik niżej żeby mieć dobry dostęp do mikrofali, jeśli nie ma mikrofali to wtedy daje się piekarnik równo z blatem... My nie będziemy mieć mikrofali i piekarnik będzie równo z blatem... To zależy też od Twojego wzrostu bo może okazać się, że piekarnik równo z blatem będzie dla Ciebie za wysoko lub za nisko...Wykonawca zabudowy j będzie wiedział jak to zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 07.06.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 u mnie jest niżej ale ja mam 164cm. wzrostu i tak jest dla mnie najwygodniej nie kieruj się tym jak kto ma ale jak Tobie pasuje Dopiero teraz zauważyłam,że też mam poniżej blatu a ze względu na wzrost i brak mikrofalówki smiało mogłaby być wyżej,ale już po ptakach. projektant dał ciała ,inwestor zaakceptował to se teraz ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 07.06.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 odnośnie umieszczania mikrofalówki :, podziwiam osoby, które decydują się na umieszczenie piekarnika na poziomie blatu a nad nim mikrofalówki ( chyba że są wielkoludami) Nie wyobrażam sobie wyciągania ( a już na pewno przez dziecko) talerz z gorącą zupą z tej wysokości. Osobiście mam mikrofalówkę pod piecem który jest na poziomie blatu ) i jestem b.b.b.bb. zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 07.06.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Joliska dziękuję ślicznie za zdjęcia listwy A powiedz, czy takie zakończenie listwy kupiliście czy docinaliście coś? Mycho, listwa przyjechała razem z kuchnią i montażystami - odbyło się zupełnie poza mną. Ta listwa oryginalnie ma takie zakończenie - docięta była tylko z drugiej strony (przy maskownicy od pieca) na prosto. Wydaje mi się, że standardowo tak to wygląda Dostaliśmy w castoramie takie same jak pokazałaś, więc jeszcze raz dziękuję za zdjęcie podglądowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 07.06.2009 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Szczerze mówiąc.. to ciągle myślałam o tych drzwiczkach.. z szybkami, czy bez.. i w końcu stwierdziłam, że pomieszam to trochę. I tak już zostanie Cassidy, przedobrzysz Dwa kolory i dwa ciągi w jednej kuchni już wystarczy, nie potrzebujesz więcej mieszania, bo wyjdzie zamieszanie chciałam szafki z szybkami, bo takie właśnie mi się podobają.. Od biedy, jakbym stwierdziła, że coś jest nie tak, to zawsze mogę 2 pary drzwiczek wymienić. Nie podoba mi się, jak są 2 szafki tylko (jedna na górze i jedna na dole) i obie są takie same. Te lakierowane wyglądają ładnie na dużej powierzchni, czyli jak jest obok siebie więcej takich szafeczek. Jak są tylko 2, to tak jakoś dziwnie. Mnie się też wydaje, że szafki z szybkami, szafki bez szybek i do tego tradycyjny okap na środku, to za dużo dobrego. Ja przede wszystkim zrezygnowałabym z takiego okapu i dałabym okap szafkowy. Uspokoiłoby to trochę tę górną zabudowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 07.06.2009 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Joliska, bardzo ładna kuchnia. Co masz tam na podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdamgs 08.06.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Witam, oto wizualizacja mojej kuchni. Góra - biały połyskDół - fornir wengeBlat - czarny Musze położyć na dniach podłogę, zdecydowałam się na jasną, i teraz pytanie? Czy biała złamana beżem czy biała złamana szarością? I co na ścianę? Teraz bardzo podoba mi się jasna góra, chciałabym by tak została ale jednocześnie chcę jakoś zabezpieczyć ścianę. Wklejam link, bo nie potrafię zamieścić zdjęcia, proszę dobrą duszę o pomoc. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f221c15e3fcc1b25.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anja-bo 08.06.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Ja osobiście wolałabym biel złamaną szarością, albo po prostu biel (wiem, szybko się brudzi, ale wygląda pięknie). Coś tam masz na ścianie czarnego, nie widać dokładnie (to co na blacie? jakiś granit?). Jeśli tak, to reszta ściany wygląda fajnie tak jak jest na obrazku, tj. biały lub jaśniutki szary - jeśli wolisz na spokojnie. Jeśli chcesz jakieś "szaleństwo, to daj jakiś fajny kolor (ognistą czerwień?, turkus jak u Joliski?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 08.06.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Wklejam link, bo nie potrafię zamieścić zdjęcia, proszę dobrą duszę o pomoc. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f221c15e3fcc1b25.html Magda, ten sam adres zdjęcia który tu wpisałaś, wstaw między tagi oraz (masz przycisk po prawej stronie nad okienkiem) i zdjęcie się pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdamgs 08.06.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f221c15e3fcc1b25.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdamgs 08.06.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f221c15e3fcc1b25.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 08.06.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Pomogę www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f221c15e3fcc1b25.html http://images6.fotosik.pl/483/f221c15e3fcc1b25med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renegart 08.06.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Joliska bardzo ladna kuchnia, podobaja mi sie meble moje pytanka: z czego masz fronty ? i jaka jest szer szafek pod oknem? ps. jestes moze z krk? potrzebuje namiarow na kogos kto zrobi mi taka piekna kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 08.06.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Magdamgs, według mnie biel złamana szarością. A nawet... Parę postów wcześniej prezentowane były fotki kuchni, gdzie na podlodze i nad blatem użyto tych samych płytek (chyba 60x60cm). Bardzo fajnie to wygląda. I mnie się wydaje, że zamiast tej czerni nad blatem można by zastosować podobne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness650 08.06.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/hi/vg/3fv8/PJAVnlmPiaoPSVL9JB.jpg Apropo turkusu.... to jest moja kuchnia (już tu kiedyś była pokazywana ale tym razem dodałam wiecej fotek) W realu ten kolor nie jest aż tak nasycony. Jestem zadowolona z podjętej decyzji dot. tego koloru mimo, że wielu twierdziło że zwariowałam. http://images37.fotosik.pl/136/2ac372b317c6de80med.jpg http://images48.fotosik.pl/140/2ce8ba219b431961med.jpg http://images39.fotosik.pl/136/ec7d14be0aa3a421med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 08.06.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 A możecie pokazać co9 kładziecie na podłogę w tych pięknych kuchniach! Jakie płytki? Deska? Co z czym i jakie dominują kolory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga13 08.06.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 duduś, galka, magdosia78, [/b]bioork wielkie dzięki za podpowiedzi odnośnie wysokości piekarnika i mikrofali A miałabym jeszcze jedno pytanie odnośnie zmywarki z przyciskami schowanymi u góry. Jak to się użytkuje? Bo chyba większość z Was ma takie typy zmywarek, prawda? Jeszcze raz wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdosia78 08.06.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Chyba chodzi Ci o zmywarkę z ukrytym panelem... Szczerze mówiąc jestem na etapie zakupu zmywarki z ukrytym panelem... Taka zmywarka na pewno lepiej wygląda bo jak ktoś nie wie że "tam" jest to myśli że to szafka To też zależy co kto lubi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts