Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wielkie dzięki wszystkim za podpowiedzi odnośnie zmywarki z ukrytym panelem. Ku takiej też się skłaniam. Jako że wcześniej nie miałam żadnej to i nie wiedziałam jak to działa. Ale teraz już wszystko wiem.

Te gniazdka w wysuwanym słupku to niezły pomysł. NAwet nie wiedziałam, ze cos takiego jest :D Człowiek całe życie się uczy :wink:

Gniazdka pierwsza klasa...właśnie zastanawiam sie gdzie będą dla mnie bardziej praktyczne na wyspie na blacie czy na ściance z boku

Zalezy od tego jaka masz wyspe duza, co jest na wyspie (zlew/plyta) i jak sa rozmieszczone. Bo jesli np. masz plyte, ktora jest blisko z brzegu wyspy i od tego brzegu (z boku) bedziesz miec gniazdka (bez mozliwosci zamontowania ich z boku drugiej strony wyspy), to bedzie Ci sie sznur od sprzetow, ktore podlaczysz, ciagnac przez cala plyte, to juz wtedy lepiej w blacie. Z mojego doswiadczenia latwiej sie czysci blat gdy jest gladki i mniejsze ryzyko z pewnoscia gdyby sie cos powaznie wylalo akurat na blat. Ja mam caly czas podlaczony na wyspie czajnik, bo gniazdko mozna niemalze wsunac w calosci z powrotem po podlaczeniu, wystaje tylko na grubosc jaki ma kabel. No i tak jak pisalam, wyspe mam tak ustawiona, ze w ogole nie widac na kuchnie, ze mam jakies gniazdka :).

To wcięcie na lodówkę - po prostu super...

wiem, wiem że głupio wygląda ale to było jedyne miejsce gdzie mogłaby stać lodówka, co prawda miała głębiej wejść ale nie weszła :) w tak małej kuchni i na dodatek pod dużym skosem ciężko jest coś dobrze ustawić zachowując podstawowe zasady (np. żeby zlew nie stał obok kuchenki a ta obok lodówki), i żeby umieścić sporo dolnych szafek bo górnych przecież nie będzie :/ zwróć uwagę że po prawej stronie są obudowane szafkami oryginalne niemieckie belki (żeby pozyskać szafkę), które stanowią jakby przegrodę z blatem dla jadalni której jeszcze nie ma :)

Jupi masz naprawdę fajną, zaskakującą i nieszablonową kuchnię. Jak dla mnie na duży plus to sporo dolnych szafek i brak górnych właśnie. Sama tak chciałam ale niestety nie mam takiej możliwości, żeby zabudować dużo dołu.

Każdy kto zrobił kuchnię niestandardową i przytulną zasługuje na uznanie :D

Jupi fantastyczna kuchnia!! Gratuluję!! Mimo, że jest niewielka sprawia wrażenie przestronnej, nie zagraconej, jasnej - to też pewnie zasługa okien i dużej ilości światła. Pomysł z lodówką rewelacyjny! :D Fajne połączenie brązu mebli z czerwoną ścianą, gdybym tego nie zobaczyła nie sądziłabym, że te kolory mogą się tak komponować.

Dziękuję :) kuchnia zrobiona bardzo oszczędnie (meble robił pan pracujący w kuchniach na wymiar ale poza godzinami pracy-kosztowała ponad połowę mniej niż w salonie!) wszystko na naszym poddaszu robimy sami, od stawiania ścian gips-karton przez układanie podłogi do projektowania i układania płytek... troszkę to trwa co prawda ale sama radość, szczególnie dla nas-młodego małżeństwa pragnącego mieć ładne, nie pochłaniające wszystkich pieniążków ale i niestandardowe miaszkanko na kilka lat :D

pozdrawiam wszystkich!

p.S. kuchnie które tu prezentujecie są imponujące! gratuluję właścicielom!

Dziękuję :) kuchnia zrobiona bardzo oszczędnie (meble robił pan pracujący w kuchniach na wymiar ale poza godzinami pracy-kosztowała ponad połowę mniej niż w salonie!) wszystko na naszym poddaszu robimy sami, od stawiania ścian gips-karton przez układanie podłogi do projektowania i układania płytek... troszkę to trwa co prawda ale sama radość, szczególnie dla nas-młodego małżeństwa pragnącego mieć ładne, nie pochłaniające wszystkich pieniążków ale i niestandardowe miaszkanko na kilka lat :D

pozdrawiam wszystkich!

p.S. kuchnie które tu prezentujecie są imponujące! gratuluję właścicielom!

Pamiętam jak ja z mężem prawie 7 lat temu robiliśmy nasze gniazdko na poddaszu , też wszystko zaczynaliśmy sami od projektowania do stawiania ścianek :)

Ślicznie Wam ta kuchnia wyszła :)

Ale powiedz czy te krzesła barowe nie są za wysokie do tego blatu?

krzesła są za wysokie, miały one być do tego blatu po prawej stronie (jest on wyższy) od strony jadalni ale nie dało się zrobić tam szerszego blatu, i jak na razie to tak stoją sobie w kuchni... jeszcze się zastanowię gdzie je ustawić jak już powstanie jadalnia

inna perspektywa: (brakuje wszystkiego ale wierzę że już niedługo )

http://img93.imageshack.us/img93/450/dsc2271.jpg

http://img93.imageshack.us/img93/2716/dsc2283.jpg

http://img200.imageshack.us/img200/9343/dsc2268l.jpg

Witam wszystkich Forumowiczów!

Zwracam się z prośbą o wszelkie podpowiedzi i konstruktywną krytykę w zagospodarowaniu naszej małej, otwartej na pokój, kuchni.

Kuchnię będziemy robić sami. Wim, ze sprzęty nie są ustawione zgodnie z "ergonomią trójkąta pracy", ale chciałam tak schować gary, żeby nie było ich widać z pokoju.

Link do zdjęć

http://img19.imageshack.us/gal.php?g=kuchnia1f.jpg