Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Moim zdaniem nawet w małej kuchni meble na wysoki połysk będa świetnie wygladały. Twoja kuchnia nie jest wcale taka mała - do tego jest częsciowo otwarta.

Czy w szufladach o szer 60 cm dobrze bedzie dzialal system otwierania bez uchwytów push and pull? Czy obciązone szuflady będą się otwierać bez problemów?

Oj przy frontach na wysoki połysk nie zdecydowałabym się na system push and pull. Ja u siebie planuje relingi.

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja przy frontach biały błysk także chciałam push and pull, ale w bardzo dobrym salonie z kuchniami odradzono mi je.

Sprzedawca wspominał, że musieli je usunąć z kuchni pokazowej, gdyż szybko się popsuły. A przecież kilkudziesięciu oglądających dziennie to chyba dobry test niezawodności :)

Co do czarnego lakieru to z widocznymi ryskami jest prawda. Gdy odbieramy z lakierni czarne fronty to doslownie kazda sztuka zapakowana jest osobno, a inne kolory pakuja po kilka sztuk. Z czarnymi obchodzic sie trzeba jak z jajkiem, bo kazda ryske znac.

O paluchy az tak bym sie nie obawiala, bo nawet jak je widac to bez problemu sie je sciera mokra szmatka bez wycierania do sucha.

Jak juz pisalam wczesniej katastrofa jest "lapiacy" sie kurz do frontow. Wycierajac na mokro czysta szmatka drobinki kurzy zostaja za scierka w niektorych miejscach.

kasia256 jesli chodzi o lakier z brokatem (u nas to sie nazywa perla ale nie wiem czy o tym samym mowimy) to na nich mniej bedzie widac cokolwiek chociaz mi osobiscie ta perla sie nie podoba ale kazdy lubi cos innego :p .

Dziękuję za miłe słowa :oops: :D

Już odpowiadam na pytania:

Elena76

Tak to fornir orzechowy.

mniechcial

Jeszcze nie wiem jak się w praktyce sprawuje, bo nie mieszkam jeszcze.

U mnie nie było za bardzo możliwości innego rozplanowania kuchni. Poszłam do salonu ze swoim projektem. I firma się świetnie spisała szczególnie z przechodzeniem słoi na poszczególnych szafkach, aż sama nie mogłam się napatrzeć:)

W orzechu zakochałam się niedawno, jest rewelacyjny.

Wstępnie w kuchni planowałem na podłodze położyć to samo co w salonie, czyli parkiet przemysłowy klon, ale teraz to chyba taka podłoga nie będzie pasować do błyszczących mebli. Jakie płytki proponujecie do wyłożenia kuchni? Żeby za bardzo nie upstrzyć, to podłoga w kuchni powinna być chyba taka jak w przedpokoju, czy dopuszczalne będzie zastosowanie innych płytek?

Dla przypomnienia, plan części mieszkania: przedpokój jest prosty i na końcu jest wejście do łazienki, przy wc jest przejście do kuchni, a za meblościanką jest przejście do salonu. Czy podłogę w kuchni zrobić taką jak w salonie, czy taką jak w przedpokoju?

http://lh3.ggpht.com/_xzdZcYFgr8I/SkMWUfU-7CI/AAAAAAAAANs/g-Z8zwIO1Lo/s800/rzut.jpg[/img]